|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Warszawka, ale wolałabym wieś.
Wiadomości: 114
|
Kotlety szwajcarskie:
Dziewczyny, jest fajny przsepis na wizazu o kotletach szwajcarskich, ale nie nie wiem. Rozbijać te koltlety czy takie grube mają być?
odpiszcze jak najszybciej, bo dzisiaj chciałabym je zrobić. http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=308 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
|
Dot.: Kotlety szwajcarskie:
Pod tym linkiem jest kurczak w sosie śmietanowym
![]() szwajcarskie są tu http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=154 i jak na moje oko to nie trzeba nic rozbijać
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Warszawka, ale wolałabym wieś.
Wiadomości: 114
|
Dot.: Kotlety szwajcarskie:
Czyli takie grube muszą być?
Proszę wyjaśnij mi. Tam jest że tniesz na pół. Jak na pół, wszerz czy wzdłuż? Potem dopiero kieszeń się robi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
|
Dot.: Kotlety szwajcarskie:
Kombinuję jak to wytłumaczyć
![]() Najbardziej obrazowo to w leżącej poziomo piersi kurczęcej zaczynając od tego krótszego boku nacinam nożem dziurę równolegle do podłoża, ale tak żeby nie przeciąć żadnego z tych dłuższych boków i żeby do środka było można coś włożyć - to jest dla mnie kieszeń ![]() Może ktoś to lepiej wytłumaczy...
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE. Edytowane przez Różowy Strachulec Czas edycji: 2006-01-05 o 13:57 Powód: co to za słowo "różnolegle" ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Warszawka, ale wolałabym wieś.
Wiadomości: 114
|
Dot.: Kotlety szwajcarskie:
Chyba załapałam.
Kieczeń ma być długa, ale "rana" z mniejszej strony. Nie robimy operacji od góry do dołu, tylko cesarskie cięcie (mniej więcej). Ale co to znaczy: po 1/2 piersi z kurczaka na głodnego Jak te 1/2 mam ukroić? Ciachnąć zwyczajnie na pół? (jak wtedy kieszeń zrobię) Ciagnąć na pół ale tak by pierś była dalej długa, ale chudsza?Zwariuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
|
Dot.: Kotlety szwajcarskie:
Całą pierś można naciąć też od dłuższego boku, ale nie wiem czy wtedy ser nie będzie uciekał
![]() Co do tej połowy to ciekawe, może kieszeń się zaczyna w tym miejscu gdzie się przetnie na pół pierś (bo chyba chodzi o krótszą i grubszą a nie dłuższą i chudszą)? Nie mam pojęcia ![]()
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
|
Dot.: Kotlety szwajcarskie:
Czasami za pierś kurczaka uznają tę podwójną czyli 2 połówki złączone mostkiem, pewnie o to chodzi! Taka "połówka" faktycznie na 1 osobę wystarcza.
Smacznego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Kotlety szwajcarskie:
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.