Kotlety szwajcarskie: - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-01-05, 12:40   #1
Dota
Raczkowanie
 
Avatar Dota
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Warszawka, ale wolałabym wieś.
Wiadomości: 114

Kotlety szwajcarskie:


Dziewczyny, jest fajny przsepis na wizazu o kotletach szwajcarskich, ale nie nie wiem. Rozbijać te koltlety czy takie grube mają być?
odpiszcze jak najszybciej, bo dzisiaj chciałabym je zrobić.
http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=308
Dota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 12:45   #2
Różowy Strachulec
Zakorzenienie
 
Avatar Różowy Strachulec
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
Dot.: Kotlety szwajcarskie:

Pod tym linkiem jest kurczak w sosie śmietanowym
szwajcarskie są tu http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=154 i jak na moje oko to nie trzeba nic rozbijać
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE.
Różowy Strachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 13:29   #3
Dota
Raczkowanie
 
Avatar Dota
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Warszawka, ale wolałabym wieś.
Wiadomości: 114
Dot.: Kotlety szwajcarskie:

Czyli takie grube muszą być?
Proszę wyjaśnij mi.
Tam jest że tniesz na pół. Jak na pół, wszerz czy wzdłuż? Potem dopiero kieszeń się robi?
Dota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 13:53   #4
Różowy Strachulec
Zakorzenienie
 
Avatar Różowy Strachulec
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
Dot.: Kotlety szwajcarskie:

Kombinuję jak to wytłumaczyć
Najbardziej obrazowo to w leżącej poziomo piersi kurczęcej zaczynając od tego krótszego boku nacinam nożem dziurę równolegle do podłoża, ale tak żeby nie przeciąć żadnego z tych dłuższych boków i żeby do środka było można coś włożyć - to jest dla mnie kieszeń
Może ktoś to lepiej wytłumaczy...
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE.

Edytowane przez Różowy Strachulec
Czas edycji: 2006-01-05 o 13:57 Powód: co to za słowo "różnolegle" ;)
Różowy Strachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 13:58   #5
Dota
Raczkowanie
 
Avatar Dota
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: Warszawka, ale wolałabym wieś.
Wiadomości: 114
Dot.: Kotlety szwajcarskie:

Chyba załapałam.
Kieczeń ma być długa, ale "rana" z mniejszej strony. Nie robimy operacji od góry do dołu, tylko cesarskie cięcie (mniej więcej).

Ale co to znaczy:
po 1/2 piersi z kurczaka na głodnego

Jak te 1/2 mam ukroić? Ciachnąć zwyczajnie na pół? (jak wtedy kieszeń zrobię)

Ciagnąć na pół ale tak by pierś była dalej długa, ale chudsza?Zwariuję.
Dota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 14:01   #6
Różowy Strachulec
Zakorzenienie
 
Avatar Różowy Strachulec
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 9 023
Dot.: Kotlety szwajcarskie:

Całą pierś można naciąć też od dłuższego boku, ale nie wiem czy wtedy ser nie będzie uciekał
Co do tej połowy to ciekawe, może kieszeń się zaczyna w tym miejscu gdzie się przetnie na pół pierś (bo chyba chodzi o krótszą i grubszą a nie dłuższą i chudszą)? Nie mam pojęcia
__________________
KOTY. KOTY SĄ MIŁE.
Różowy Strachulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-05, 15:55   #7
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Kotlety szwajcarskie:

Czasami za pierś kurczaka uznają tę podwójną czyli 2 połówki złączone mostkiem, pewnie o to chodzi! Taka "połówka" faktycznie na 1 osobę wystarcza.
Smacznego
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-05, 16:06   #8
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
Dot.: Kotlety szwajcarskie:

Prawdopodobnie chodzilo o tzw "podwojną "pierś jak tu juz wspomniano. Gdybyś ten kotlet rozbila na cienki pewnie dalabys rady go potem nadziać Napisz czy bylo dobre
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.