|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brak efektów odchudzania
Cześć
od ponad miesiąca jestem na diecie, jednak udało mi się schudnąć niecały kilogram przez pierwsze dwa tygodnie, od tego czasu waga stoi ![]() Śniadanie: 5 łyżek płatków owsianych gotowanych na wodzie, banan, kiwi II śniadanie: bułka z szynką drobiową i pomidorem lub średnie jabłko z łyżeczką masła orzechowego Obiad: Grillowana pierś z kurczaka ok. 100g, 3 łyżki ryżu, 100g brokuła Podwieczorek: Serek wiejski light 100g z łyżeczką dżemu Kolacja: Mozzarella light z całym pomidorem i 5 czarnych oliwek Co mogę poprawić w swojej diecie, żeby zobaczyć jakiekolwiek efekty? Przyznam, że jestem już trochę załamana takim zastojem wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak efektów odchudzania
Cytat:
Robisz wszytkie błedy jakie tylko mozna: - jesz o wiele za mało. policzyłam wszystko, nawet te 5 oliwek. Nie wyszło nawet 1000 kalorii, a załozyłam ze mozarelli zjadłas też 100 gr i do owsianki banana a nie kiwi. Bez banana to nawet nie będzie 900 kalorii. - ćwiczysz za mało, zeby miało to jakis wpływ na cos wiecj niz lepsze samopoczucie że "cos robię" - jesz produkty light, nie ma w Twojej diecie żródeł dobtych tłuszczy, a te sa konieczne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Powyższe powodują, ze Twój metabolizm pewnie już lezy i kwiczy. Czytaj wątek (od poczatku) Nasze codzienne jadłospisy, tam jest masa informacji wpisanych miedzy jadlospisami dziewczyn. + wątki podwieszone tutaj i na dziale fitnes.
![]() |
![]() |
#3 |
Half-dragon
|
Poza tym, co cava napisała, to moim zdaniem nie masz z czego chudnąć po prostu
![]() Brakuje mi orzechów, olejów, jakiś tłuszczy w Twojej diecie. I takie skrupulatne wyliczanie co do grama - to nie jest zdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko dodam, ze mam 158 max 159cm, jestem bardzo drobnej budowy, ważę koło 52 kilo i jestem chuda. Na tyle chuda, ze bardzo dobrze widać zarysy mięśni a nawet ścięgien co już wygląda dość okropnie. Ale żeby tak było, trzeba solidnie jeść (zjadam koło 2000 kalorii na dobę w okresach intensywnego ćwiczenia nawet koło 2200-2400) i solidnie ćwiczyć. jak siedziałam na kanapie i brakowało mi masy mięśniowej, to musiałam ważyć koło 48 kilo żeby było szczupło a przy 50kg zaczynałam faktycznie opływac tłuszczem. ![]() Ale na takiej bieda diecie i przy tak nijakich ćwiczeniach , to się nie da nic sensownego zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Half-dragon
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
zacznij od ogarnięcia diety. ćwiczenia z jilian nie są złe. a jak masz opcję zakupu np. jakiegoś kettla to mogłabyś robić trening siłowy w domu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.