Brak efektów odchudzania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-30, 19:18   #1
Jus112
Przyczajenie

Brak efektów odchudzania

Cześć
od ponad miesiąca jestem na diecie, jednak udało mi się schudnąć niecały kilogram przez pierwsze dwa tygodnie, od tego czasu waga stoi mam 158 cm wzrostu i aktualnie 53,2 kg. Ćwiczę w domu conajmniej 4x w tygodniu, po około 25-30 min. Mój przykładowy jadłospis wygląda tak:
Śniadanie:
5 łyżek płatków owsianych gotowanych na wodzie, banan, kiwi
II śniadanie:
bułka z szynką drobiową i pomidorem lub średnie jabłko z łyżeczką masła orzechowego
Obiad:
Grillowana pierś z kurczaka ok. 100g, 3 łyżki ryżu, 100g brokuła
Podwieczorek:
Serek wiejski light 100g z łyżeczką dżemu
Kolacja:
Mozzarella light z całym pomidorem i 5 czarnych oliwek

Co mogę poprawić w swojej diecie, żeby zobaczyć jakiekolwiek efekty? Przyznam, że jestem już trochę załamana takim zastojem wagi
Jus112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-30, 20:46   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Brak efektów odchudzania

Cytat:
Napisane przez Jus112 Pokaż wiadomość
Cześć
od ponad miesiąca jestem na diecie, jednak udało mi się schudnąć niecały kilogram przez pierwsze dwa tygodnie, od tego czasu waga stoi mam 158 cm wzrostu i aktualnie 53,2 kg. Ćwiczę w domu conajmniej 4x w tygodniu, po około 25-30 min. Mój przykładowy jadłospis wygląda tak:
Śniadanie:
5 łyżek płatków owsianych gotowanych na wodzie, banan, kiwi
II śniadanie:
bułka z szynką drobiową i pomidorem lub średnie jabłko z łyżeczką masła orzechowego
Obiad:
Grillowana pierś z kurczaka ok. 100g, 3 łyżki ryżu, 100g brokuła
Podwieczorek:
Serek wiejski light 100g z łyżeczką dżemu
Kolacja:
Mozzarella light z całym pomidorem i 5 czarnych oliwek

Co mogę poprawić w swojej diecie, żeby zobaczyć jakiekolwiek efekty? Przyznam, że jestem już trochę załamana takim zastojem wagi
Będzie coraz gorzej.
Robisz wszytkie błedy jakie tylko mozna:
- jesz o wiele za mało. policzyłam wszystko, nawet te 5 oliwek. Nie wyszło nawet 1000 kalorii, a załozyłam ze mozarelli zjadłas też 100 gr i do owsianki banana a nie kiwi. Bez banana to nawet nie będzie 900 kalorii.
- ćwiczysz za mało, zeby miało to jakis wpływ na cos wiecj niz lepsze samopoczucie że "cos robię"
- jesz produkty light, nie ma w Twojej diecie żródeł dobtych tłuszczy, a te sa konieczne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Powyższe powodują, ze Twój metabolizm pewnie już lezy i kwiczy.

Czytaj wątek (od poczatku) Nasze codzienne jadłospisy, tam jest masa informacji wpisanych miedzy jadlospisami dziewczyn. + wątki podwieszone tutaj i na dziale fitnes.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-30, 21:31   #3
Nyalee
Half-dragon

Poza tym, co cava napisała, to moim zdaniem nie masz z czego chudnąć po prostu Na pewno nie masz nadwagi, nie jesteś gruba, a jak nie podoba Ci się Twoje ciało, to ćwicz żeby je wymodelować i ujędrnić. Tylko, że przy takich ćwiczeniach trzeba jeść - a na razie jesz grubo poniżej podstawowego BMR.
Brakuje mi orzechów, olejów, jakiś tłuszczy w Twojej diecie. I takie skrupulatne wyliczanie co do grama - to nie jest zdrowe
Nyalee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 07:15   #4
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nyalee Pokaż wiadomość
Poza tym, co cava napisała, to moim zdaniem nie masz z czego chudnąć po prostu Na pewno nie masz nadwagi, nie jesteś gruba, a jak nie podoba Ci się Twoje ciało, to ćwicz żeby je wymodelować i ujędrnić. Tylko, że przy takich ćwiczeniach trzeba jeść - a na razie jesz grubo poniżej podstawowego BMR.
Brakuje mi orzechów, olejów, jakiś tłuszczy w Twojej diecie. I takie skrupulatne wyliczanie co do grama - to nie jest zdrowe

Ja tylko dodam, ze mam 158 max 159cm, jestem bardzo drobnej budowy, ważę koło 52 kilo i jestem chuda. Na tyle chuda, ze bardzo dobrze widać zarysy mięśni a nawet ścięgien co już wygląda dość okropnie.

Ale żeby tak było, trzeba solidnie jeść (zjadam koło 2000 kalorii na dobę w okresach intensywnego ćwiczenia nawet koło 2200-2400) i solidnie ćwiczyć. jak siedziałam na kanapie i brakowało mi masy mięśniowej, to musiałam ważyć koło 48 kilo żeby było szczupło a przy 50kg zaczynałam faktycznie opływac tłuszczem.

Ale na takiej bieda diecie i przy tak nijakich ćwiczeniach , to się nie da nic sensownego zrobić

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 09:38   #5
Nyalee
Half-dragon

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ja tylko dodam, ze mam 158 max 159cm, jestem bardzo drobnej budowy, ważę koło 52 kilo i jestem chuda. Na tyle chuda, ze bardzo dobrze widać zarysy mięśni a nawet ścięgien co już wygląda dość okropnie.

Ale żeby tak było, trzeba solidnie jeść (zjadam koło 2000 kalorii na dobę w okresach intensywnego ćwiczenia nawet koło 2200-2400) i solidnie ćwiczyć. jak siedziałam na kanapie i brakowało mi masy mięśniowej, to musiałam ważyć koło 48 kilo żeby było szczupło a przy 50kg zaczynałam faktycznie opływac tłuszczem.

Ale na takiej bieda diecie i przy tak nijakich ćwiczeniach , to się nie da nic sensownego zrobić
Pewnie, że lepiej wygląda ciało umięśnione, ale, jak mówię, nie chudnąć na siłę, a wysmuklić - czyli ćwiczenia i rozsądna redukcja. Na pewno schodząc poniżej BMR nie schudnie się ani trwale ani zdrowo - jeśli w ogóle się schudnie
Będzie: 55 kg

"Jeżeli nie przyznajesz się do błędu, to popełniasz błąd drugi."
Nyalee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 16:01   #6
Jus112
Przyczajenie

Dziękuje bardzo za rady nawet nie zdawałam sobie sprawy, że jem aż tak mało, ale teraz biorę się za poprawę diety. Mam jeszcze pytanie odnośnie ćwiczeń: co w takim razie polecacie? nie mam jakieś świetnej kondycji, nie mam też możliwości chodzenia na siłownie. Obecnie jestem na 2 levelu 30 day shred, ale w takim razie może znacie coś lepszego?
Jus112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-31, 19:44   #7
skazana_na_bluesa
.

zacznij od ogarnięcia diety. ćwiczenia z jilian nie są złe. a jak masz opcję zakupu np. jakiegoś kettla to mogłabyś robić trening siłowy w domu.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości