![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Postępowanie faceta czyli kuzynostwo,czas wolny i cała reszta
Witam Serdecznie Wszystkie Wizażanki
![]() Zostałam ostrzeżona,że pewnie zostanę zjechana ale zaryzykuję ponieważ mam problem i liczę na waszą pomoc. Otóż mianowicie : Jestem ze swoim facetem prawie 5 lat, w tym roku nawet planujemy ślub i wprowadzenie się do własnego mieszkania (kredyt oczywiscie ![]() Umówiliśmy się,że ja opłacam wesele a On ładuje całe pieniądze jakie uda mi się odłożyć w mieszkanie i niby wszystko pięknie ale do rzeczy : Ostatnio miał straszny problem z tym,że mało się widzimy co jest prawdą, on pracuje, ja pracuje bardzo dużo bo ok. 200 godzin w miesiącu czasem więcej w systemie 16 godzin czasami nawet więcej, ale to wszystko po to,żeby nie zabrakło nam pieniędzy i mogło wystarczyć na gładki start w małżeństwo ![]() Miał do mnie pretensje,że mało się widzimy na co miała wpływ oczywiście moja praca ale i to że zachorował i nie chciał żebym przyjeżdżała, potem zdawał ważny egzamin do pracy itd uzasadnione. Wczoraj jednak miała miejsce sytuacja, która mnie zdenerwowała słusznie czy nie słusznie? To już wy ocenicie po to tu jestem ![]() Kończyłam wczoraj wyjątkowo jak na mnie wcześnie wpół do 22, liczyłam na to,że skoro niedzielę i poniedziałek mam wolne do mogę przyjechać do niego na noc i spędzimy wreszcie razem trochę czasu. Jednak przy rozmowie telefonicznej nie zadałam pytania bo sam zaczął wcześniej mówić że dziś ma ok 21 na mieście sprawy do załatwienia a potem jedzie do domu i spać, więc nie wyszłam z propozycją bo nie chciałam się chłopakowi wcinać skoro ma jakieś sprawy. Okazało się potem że przyjechał kuzyn ze swoją dziewczyną i razem z bratem mojego robią sobie imprezkę. Okej zgodzę się ma do tego pełnie prawo ,nie musimy przyklejać się do siebie 24 godziny na dobę, ale kurcze w ostatnim czasie Oni siedzą u niego weekend w weekend praktycznie albo ciągną nas do siebie. Oni jeszcze się uczą siedzą ze sobą cały tydzień a gdy tylko przyjdzie weekend cały czas wpadają,chcą się spotykać itd my pracujemy i wolne weekendy to rzadkość niestety zwłaszcza u mnie. Pierwsza sprawa jest mi przykro,że nie zadzwonił do mnie czy nie chce wpaść, mógł po mnie podjechać jak już by wszystko załatwił, miał po drodze (ja nie mam prawka z różnych powodów :/ a autobusów już o tej porze brak), zwłaszcza,że wie jak rzadko mam czas się odstresować czy choćby z nim spotkać! Druga sprawa,że robi wielkie problemy o to,że mało się widzimy a dla kuzyna z jego dziewczyną ma jakoś czas cały czas ...i to mnie zdenerwowało... Co więcej w sms-ie na dobranoc nic nie napisał,że Oni u niego siedzą dopiero jak zadzwoniłam ( dzwonimy często na dobranoc ![]() ![]() Przepraszam,za taki tasiemiec mam nadzieję,że mi pomożecie i ocenicie słuszność bądź niesłuszność mego myślenia za co z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
BAN stały
|
Dot.: Postępowanie faceta czyli kuzynostwo,czas wolny i cała reszta
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- a jak Ci na przyszłość będzie marudził, że się za mało widujecie ![]() ![]() Z uśmiechem, bez wyrzutów, robienia mu wytyków, ale nie musisz też wysłuchiwać nieuzasadnionych pretensji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Sama piszesz, ze skonczylas prace wyjatkowo wczesniej - on o tym wiedzial? I ze masz nastepne dni wolne? Powiedzialas mu o tym czy tez zrezygnowalas? Moze myslal, ze pracujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pracujesz miesiacami codziennie do 22-giej by zaplacic za jednonocne przyjecie? Mieszkasz w miejscu, gdzie o 22.00 nie ma juz komunikacji miejskiej? Nawet nie staram sie zrozumiec mentalnosci wiejskiej. Dla mnie to inna galaktyka.
Nie bronie misia, ale byc moze z jego strony wyglada to tak - przedstawil swoje pierwotne plany na wieczor, Ty nie zaproponowalas spotkania, on tez nie, ale moze juz tyle razy mu odmawialas, ze ma juz troche dosc (te wymowki ze sie nie widujecie), potem zadzwonil jego kuzyn/brat inni ze sa w okolicy i czy moga wpasc. On sie zgodzil i wtedy Ty dzwonisz na dobranoc i strzelasz focha, ale nawet nie mowisz o co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedź
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
![]() Autobus pewnie by był ale zanim dotarłabym z tego mojego nieszczęsnego miejsca pracy na przystanek to i tak bym nie zdążyła, nie mówiąc,że średnio tak zwłaszcza,że miałam na sobie mundur roboczy i wypadałoby na szybko wziąć prysznic i się przebrać ![]() Nie odmawiałam mu mnóstwo razy...jak tylko miałam czas zawsze bardzo chętnie się z nim spotykam to z jego strony ostatnio są jakieś narzekania a potem nie wyrabianie się na czas i inne powody ![]() A jeśli chodzi o kuzynów nie miałabym nic przeciwko ale oni ciągle ostatnio u niego siedzą a On potem ma problemy bo się mało widujemy, bo mało czasu spędzamy itp ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Wiedział,wiedział przed godziną 12 rozmawialiśmy przez telefon jak miałam przerwę i mówiłam mu o której kończę i że następne dni mam wolne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
200 godzin miesięcznie to jest 9,5 godziny przez 5 dni w tygodniu. Masa ludzi tak pracuje i to ozgrozo w miastach. Ze kończy o 22? No tak kończy pracę druga zmiana. Masa ludzi tak pracuje i to czesto na własne życzenie. Ze pracuje po 16 godzin? Tak się pracuje przy zmianach rotacyjnych , potem ma się dłuzęj wolne niż dobę. Wielu pracuje 24 /48 i sobie chwali. Jest dorosłą, pracuje na jakiś cel, duzo, ale wcale nie drastycznie dużo. A ze nie mieszka w mieście... no olaboga. No jak tak można. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Myślę, że chodziło raczej o harowanie z uszczerbkiem dla związku/życia prywatnego w imię wyprawienia jednej imprezy, niż o miejsce zamieszkania
![]() Osobiście też tego nie rozumiem, no, ale co kto lubi. Autorko, a nie mogłaś powiedzieć mu wprost, że chcesz się spotkać? Nie możesz powiedzieć wprost, kiedy on ma pretensje, że się nie widujecie wystarczająco dużo, że zawsze się chętnie z nim widzisz jak nie pracujesz, a że on czasem woli siedzieć z kuzynostwem, to co Ty na to możesz poradzić? Nie możesz mu zwrócić uwagi, że fajnie by było spędzić więcej czasu sam na sam, a nie z kuzynostwem u niego albo u nich? Po prostu z nim porozmawiaj na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
ogarniam, że jest ci przykro, ale masz to na własne życzenie - mogłaś się odezwać i powiedzieć wprost czego chcesz.
i czemu tego nie zrobiłaś, to już nie ogarniam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Nie pracuje tylko i wyłącznie na to wesele, wiadomo,że na początek będzie nam potrzebny kapitał na masę innych rzeczy ale okej do rzeczy
![]() Najbardziej jest mi przykro,że nie pomyślał nawet o tym,żeby zadzwonić i się spytać czy nie mam ochoty przyjechać - tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie mogłaś sama odezwać się, że chciałabyś się spotkać?
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
ja ogólnie nie ogarniam planów wspólnego życia i zarazem prowadzenia rozmów jak na etapie randek.
Spotykać to ja się mogę z koleżanką ![]() ![]() Dla mnie 5letni związek, narzeczeństwo, zna się jak łyse konie i żyje już trochę jak stare małżeństwo i umiejętność komunikacji powinna być dawno przewałkowana. I nie w stylu ''on ma jakieś sprawy'' więc ja chodzę delikatnie na paluszkach, tylko: ''dlaczego nie/dlaczego tak/dobra, to o której się widzimy/przyjedź po mnie/ dlaczego po mnie nie przyjechałeś (...) '' ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2016-04-03 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
zanim władujesz kasę w jakiekolwiek wesele to może najpierw poznaj się lepiej ze swoim facetem.
czemu nie zwróciłaś mu uwagi, że najpierw marudzi, że się nie widujecie, a później przekłada spotkanie? umiesz w ogóle z nim rozmawiać? czemu nie mieszkacie razem?
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mieszkamy razem bo nie mam stamtąd dojazdu do pracy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
|
no popacz. można zamieszkać w miejscu, gdzie miałabyś dojazd.
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
On pewnie uznał, że jesteś zapracowana, nie będzie Ci zawracal głowy faktem, że kuzyn przyjechał na kolejny weekend. Zresztą na pewno zdążył zauważyć, że ich częste wizyty Cię wkurzaja. Skoro kuzyn i tak pojawia się co weekend to Twój facet pewnie uznał, że to żadne święto i nie musi Ci o tym trabic i nie będzie Ci przeszkadzał. Ty uznalas, że on ma jakieś sprawy do załatwienia i nie będziesz przeszkadzać jemu. Ot cała tajemnica. Po prostu popracujcie nad szczerą komunikacją :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
po drugiej stronie szafy
|
No to tym bardziej nie da się teraz brać ślubu i kredytu. Najpierw ogarnijcie związek, komunikację w nim, potem bierzcie się za zobowiązania, serio serio. Jeśli nie potraficie porozmawiać o takiej dupereli, to przeraża co będzie, jak się pojawią większe problemy/niejasności/rozbieżności.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
po drugiej stronie szafy
|
Napisała "nie mam prawka z różnych powodów :/ ".
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, to jednak musicie obydwoje nauczyc sie, ze trzeba komunikowac swoje potrzeby. Wlasciwie Ty, bo on to potrafi: "za malo sie widujemy". Ale z kolei on powinien sie nauczyc, ze jesli ma jakis problem z widywaniem sie, to tym bardziej nie powinien tego utrudniac. On jakby nie rozumial, ze to TEZ od niego zalezy jak czesto sie widujecie i ze zaproszenie Cie na spontaniczna imprezke jest mile widziane.
Pogadajcie na spokojnie, bo niby potrzeby macie wspolne ale realizacja sie Wam rozjezdza. Ani jedno ani drugie nie chce/nie umie pokazac, ze to drugie jest wazne i ze spotkania sa potrzebne. A po drugie to, na moje oko, ten podzial na co przeznaczacie swoje oszczednosci jest troche nie teges dziewczyno. Ja rozumiem, ze nikt przed slubem nie mysli o rozwodzie ale jednak. Ty wywalisz kupe forsy (jak mniemam) na slub i wesele, on urzadzi mieszkanie. I Twoja forsa "przeminie z wiatrem" a on zostanie ze sprzetami ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym problem z komunikacja o tak wczesnej porze jak 22ga. Ale i to sie wyjasnilo. Autorka ma dojazd do siebie, to misio mieszka w jakies ciezko dostepnej twierdzy. Przynajmniej tyle zrozumialam z watku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.