![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Koleżanka Tż...
Kochane powiedzcie mi czy mm się czym martwic czy nie, bo czasami wydaje mi się, że mam racje, a czasami już sama uważam, że schizuję...
![]() Mój Tż ma w pracy koleżankę X. No i już na samym początku naszego związku widziałam, że na pisze do niego sms-y, rozmowy na gg ale nigdy jakoś w to nie wnikałam, no w końcu to koleżanka z pracy, ja sama mam w pracy znajmych i nie widziałam w tym nic złego... Do czasu... Zaczęłam się w końcu zastanawiac po co dziewczyna która ma chłopaka piszę do mojego Tż po północy w sobtę, co u niego słychac... W niedziele rano znowu, na gg też... W jeden weekend byliśmy na grillu przychodzi sms... Od kogo? Oczywiście od X, czy by na piwo nie wyskoczył... Aż w końcu wkurzyłam się i przy nim weszłam na jego archiwum gg, a tam cała lista rozmów z X, a w jednej zamiast napisać jej imie napisał moje i co na to koleżanka? Oczywiście z wyrzutami, jak on tak może.... I w ogóle takie głupie podchody z jej strony, że jest smutna, że jej sie nie układa nic a ten osioł ją strasznie pociesza, a na pierwszy rzut oka widać, że ona go ewidentnie podrywa (zaznaczam, że ona ma chłopaka). Zrobiłam awanture, przeprosił mnie, że faktycznie ona przesadza i obiecał, że ograniczy z nią kontakt ... Oczywiście sms-y od niej przychodziły nadal, ale już nie odpisywał (podobno)... Ostatnio znów mu weszłam na archiwum (tym razem bez jego wiedzy) i były tam wiadomości od niej, ale na żadną nie odpisał, a po jednej utwierdziłam się w tym, że nie odp. mu na sms-y bo pisało coś w stylu "dlaczego nie odpisujesz?" ... Aż do wczoraj.... Najpierw przyszedł mu sms, którego przeczytał i skasował i nie powiedział nic na ten temat. Potem powiedział, że jutro (tzn. dziś) idzie z kolegami na piwo wieczorem. Czujnik mi się włączył i przechwyciłam telefon. Żadnych odebranyc ale jedna wysłana do niej "X jutro nie mogę... Związek? OK... Nie mogę teraz pisać..." tylko cholera nie spojrzałam na datę. I teraz już nie wiem, zacząc drążyc ten temat z nim po raz kolejny (boję się, że to nie piwo z kolegami tylko z nią, ale też nie mam podstaw, żeby tak myślec) , czy skontaktować się w końcu z nią, bo ja już sama nie wiem. A może ja przesadzam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koleżanka Tż...
Nie przesadzasz, tyle że kontakt z nią jest bez sensu, to z chłopakiem tworzysz parę i on powinien wiedzieć, że takiego rzeczy w związku nie są normalne. Jeśli robi to tak dług i za placami, źle to rokuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No właśnie rozmawiałam z nim, dłuższy czas była cisza a tu wczoraj znowu... Tyle, że mogą przestać pisać a i tak spotyka ją w pracy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ale mi facet. No ja bym w ogóle zaufanie do niego straciła, a dla mnie związek bez zaufania istnieć nie może. Długo jesteście razem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nie oszukuj sie dziewczyno.skoro to tylko kolezanka w pracy to niech sie kontaktuja w godzinach pracy. ewentulanie wylacznie w sprawach sluzbowych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno nie powinnam się z nią skontaktować, bo co ci to da? Zabronisz jej kontaktować się z nim? Skoro razem pracują, to i tak będą się widywać... powinnaś raczej porozmawiać z TŻem. No i jeśli chcesz wyczuć sytuację nie wychodząc przy tym na zazdrośnicę, zaproponuj mimochodem żebyście wyszli gdzieś z X i jej chłopakiem - jeśli twój TŻ traktuje ją tylko jako swoją koleżankę, to raczej nie powinien mieć nic przeciwko żebyście się poznały, a przy okazji przyobserwujesz jak ona zachowuje się w stosunku do niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Facet zachowuje się bez sensu.. Powinnaś jasno i wyraźnie dać mu do zrozumienia że nie życzysz sobie żeby kontaktował się z tą 'koleżanką', żeby sam uświadomił jej że nie chce kontaktu (jedynie w pracy). A sama dyskretnie miej na wszystko oko. Jeśli zobaczysz że jest nie tak kopnij gościa w tyłek. Jak on sam nie zrozumie na czym związek polega to nic z tego nie wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ehh miałam podobny problem-moja pseudo przyjaciółka zaczęła się do mojego Tż przylepiać...
![]() ![]() "X jutro nie mogę... Związek? OK... Nie mogę teraz pisać..." jedyne co mnei zastanawia-to ten fragment-"zwiazek?ok". Ja bym z tego wywnioskowała że chcą się spotykać no bo o co innego może chodzić? Może nei stały związek a zwiazek bez zobowiązań? Na seks? Takie moje przemyślenia. Hmm..jedyne co możesz to pogadać otwarcie z facetem. Zobaczysz jego reakcje ak powiesz że wiesz o tej wiadomości.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
CABIN CREW
|
porozmawiaj z nim... w żadnym wypadku nie dzwoń ani nie kontaktuj się z nią- wiesz, dla niej to może być jeszcze woda na młyn.. ewidentnie widać że dziewczyna chciałaby być z twoim facetem..tylko że... kochający, normalny , uczciwy facet dałby jej do zrozumienia że nic z tego.. natomiast twój....
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, to już zdeczka o paranoje zahacza... a może ta koleżanka się zapytała jak jest w związku Autorki i jej chłopaka i stąd to "związek? ok"
Autorko porozmawiaj ze swoim facetem i powiedz mu co Cię gryzie. po co się bez potrzeby nakręcać, albo szukać dziury tam gdzie jej może nie być.
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale tak jak pisałam było już kilka rozmów na ten temat i jakiś czas była cisza bo nawet jej nie odpisywał, a teraz znowu zaczyna się to co wcześniej, bo laska ewidentnie nie odpuszcza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja rada: nie bagatelizuj tej koleżanki. A co do kontaktu z nią, to myślę, że sobie daruj tę wątpliwą przyjemność. Ona i tak nic nie zrozumie. Nie jest warta, abyś poświęcała jej czas. Nie znoszę kobiet, które mają czelność podrywać "zajętych" facetów. Niestety wszystko jest w rękach Twojego chłopaka. Do tanga trzeba dwojga.... A i jeszcze mi się nie chce za bardzo wierzyć, że ona kogoś ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, jak zinterpretować ten ostatni sms, ale moim zdaniem to ona go nagabuje, a twój Tż stara się być w porządku wobec ciebie (przestał jej odp), a z drugiej strony brak mu asertywności w stosunku do niej i nie potrafi powiedzieć jej wprost: odczep się dziewczyno. Może nie chce wprowadzać niemiłej sytuacji w pracy, a może trochę mu to schlebia.
Niestety miałam podobną historię. Do mojego Tż przyssała się koleżanka z pracy, mężatka, żeby było śmieszniej. Doskonale wiedziała o nas, znałyśmy się z widzenia, bo czasami bywałam w pracy u Tż, ale nie przeszkadzało jej to wypisywać sms, zaczepiać go na gg, czy nawet rzucać się na niego i obściskiwać na moich oczach pod pretekstem złożenia życzeń świątecznych. Byłam cały czas wyrozumiała, ale i czujna i starałam się wszystko kontrolować. Ale nastąpił taki moment, że mojemu Tż chyba zaczęło schlebiać to, że tak żywo interesuje się nim jakaś inna kobieta (niestety atrakcyjna) i zaczęli delikatnie flirtować. W tym momencie wkroczyłam i zrobiłam awanturę - oczywiście jemu (z nią nigdy w życiu nie rozmawiałam). Skończyło się. Okazało się, że jak chce to potrafi całkowicie urwać kontakt. Ona znalazła sobie inny obiekt westchnień, niestety mojego dobrego kolegę, który również był wtedy w kilkuletnim związku - rzucił dziewczynę i jest z nią, ale nie do końca oficjalnie, bo ona wciąż jest żoną. Ja na twoim miejscu nie bawiła bym się z żadne domysły, tylko porozmawiała z Tż otwarcie. Kawę na ławę, bez czajenia się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, jestem pewna, że ona ma kogoś bo moja przyjaciółka z nimi pracuje więc jeśli chodzi o ich kontakty w pracy jestem na bieżąco, wiem, że czasami rozmawiają.... ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
CABIN CREW
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie (dlatego jak ktoś napisał: kawę na ławę i to bez zwlekania - porozmawiaj z nim jeszcze dziś)
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
.
|
ja tez odebralam tego smsa, jakby pisal o nich, a nie o was. i do tego skasowal smsa od niej...troche mi to smierdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
po pierwsze : nie tłumacz go.
po drugie: powiedz mu otwarcie, czego chcesz. badz czujna. popros przyjaciolkke, zeby ich obserwowala. i powiedz tżtowi, z enie ufasz mu do konca, ze slepa nie jestes.
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
smsy Tż'ta z koleżanką z pracy o północy czy innych dziwnych porach NIE są normalne. Już chyba wiesz, że ignorować tego nie można, dziewczyny dobrze doradziły rozmowę z nim. Nie daj się wyfrajerzyć, bo takie związki chłopaka z najlepszą przyjaciółeczką są mocno podejżane, a już żałosne jest jak ktoś wmawia, że to normalne. (chodzi oczywiście o bliskie kontakty emocjonalne z ta przyjaciółką)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Jak bym była w Twojej sytuacji to bym taka spokojna nie była. Jak najszybciej z Nim pogadaj. Ja również tą jego wiadomośc do niej odebrałam jako ich związek no ale żeby wiedziec jak jest naprawdę to tylko rozmowa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
do kolegow sie nie wypisuje po 22 chyba ze wazna sprawa lub sa na imprezie...
powiedz szczerze TZtowi ze cie to boli i wg ciebie wykracza poza znajomosc zwykla.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem zobaczysz co dalej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
ja to widzę tak:
ona do niego zarywa, szuka kontaktu, jemu się to najwyraźniej podoba i podjął grę (inaczej by nie odpisywał, nie kontaktował się z nią lub ucinał rozmowy na gg). gdyby go nie interesowała to by ją olał. moim zdaniem nie ONA jest winna ale Twój TŻ! Dlaczego? bo wciąż z nią pisze, odpisuje na smsy, pozwala by tamta dziewczyna zacieśniała z nim znajomość. Ja bym zapytała wprost "kazik, co ta Iwona do Ciebie ma? kto to wogole jest? mogę ją poznać?"
![]() |
#27 |
High Quality Since 2007
|
A ja oprócz szczerej rozmowy zainwestowałabym także w samą siebie - jeśli masz wątpliwości co do tego, czy tamta nie "odciągnie" Twojego faceta, to zacznij go częściej chwalić, wyjedźcie razem, kup sobie ładną bieliznę, ugotuj mu coś, zacznij z nim flirtować... Przekonaj go, że tamta wcale nie jest większą rozrywką od CIEBIE!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
troche mnie dziwi, ze po tym co przeczytalas zachowalas spkoj...
ja bym od razu zaczela rozmowe z TZtem w celu wyjasnienia wszytskiego, smierdzi mi tu cos ewidentnie... no kto wiadzial pisac po polnocy z kolezanka z pracy... znajac mnie to kazalabym mu wybierac albo ja albo ona, tzn, ze pozostaje z nia w czysto sluzbowych relacjach... zadnego pitu pitu przez tel czy gg... nie mowiac juz o spotkaniach... aha i po tym smsie Twojeo TZta do niej, ze nie moze teraz pisac ewidentnie widac, ze chce cos przed Toba ukryc... i jeszcze dopisek 'jutro nie moge" dal by mi do myslenia,ze kiedys juz mogl i najpradopodobniej juz nie raz sie z nia spotkal za Twoimi plecami... (nie mowi ze od razu zdradzal ale ze sie spotkal) ja bym tego tak nie zostawila...
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2010-09-04 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No jak zwykle, wszystkiemu winna panna, która wypisuje. A on, że GODZI się bez żadnego przymusu na te esemesowanie z nią jest w porządku? Biedny kotek zmuszany jest do utrzymywania z nią kontaktu, jasne.
Są oboje winni zaistaniałej sytuacji. Pogadać.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Pogadać, a z tym żeby inwestować w siebie tylko dlatego, żeby go zatrzymać jest trochę bez sensu. Ona ma o niego walczyć jak lwica, a on biedaczek musi dokonać wyboru. Oj biedny facet. No proszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.