![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
nju-mobile opinie
Szukałam opinii o nju-mobile, coś tam znalazłam, ale nie tak wiele, więc pomyślałam, że założę aktualny wątek o tej sieci. Ja teraz mam Orange, ale widzę, że nju mobile na karte bardziej, by się opłacało, oferta wydaje się korzystna. Czy ktoś z Was ma może nju mobile, najlepiej na kartę? Jak opinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: nju-mobile opinie
Muszę powiedzieć, że skusiliśmy sie w domu na nju mobile na kartę.
Ja jestem bardzo zadowolona...zdarza się że musimy gdzieś zadzwonić. Wtedy wykupujemy pakiecik http://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-karte . Wiem że mogę rozmawiać bez ograniczeń. Kupiliśmy starter na próbę i jak narazie gości u nas ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jedynym faktycznym plusem tej oferty jest ta stała opłata 29 złotych i ni grosza wiecej. Z racji że to firma od orange to jakoś im podziękuję nie za to co robili ze stałymi klientami których mieli daleko w 4 literach, nie za to że potrafili wydzwaniać o głupie 1,46 zł które notabene było źle naliczone. No i orange samo w sobie się popsuło dlatego nie dziwne że zrobili taką ofertę licząc na powrót klientów
![]() To tak swoją drogą off |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja jakoś mam jak większość koleżanek tutaj mieszane uczucia do tej sieci, reklamy nie trafiają.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie. Od niedawna używam i faktycznie dosyć tanio, fajnie mieć darmówki, ale moim zdaniem, żeby naprawdę się opłacało to te darmowe za 2 zł to powinny być na parę dni ważne, a nie jeden dzień. No i bez sensu, że po tygodniu znowu trzeba aktywować usługę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Według mnie jest to jeden z lepszych operatorów obecnie na rynku. Mój numer został przeniesiony w szybkim czasie z t-mobila. W cenie 99 groszy dziennie z Nju Mobile mam nielimitowane połącznienia i smsy. Jedyna oferta na rynku taka. Jak ktoś chce więcej opinii to dużo informacji jest na tej stronie: http://www.opiniepl.pl/nju-mobile-opinie-czy-warto/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Zastanawiam się nad przeniesieniem numeru do nju z rachunkiem (nju buzz bodajże). Czy któraś z Was korzysta z tej opcji? Opłaca się? Czy faktycznie nie zapłacę za nielimitowane rozmowy i smsy więcej niż 38zł miesięcznie? (nie liczę internetu, bo nie używam)
Proszę o opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja akurat teraz szukam nowego opetora i coś mi w nju nie pasi, umowa nie jest zbyt czytelna- chybaże akurat dzisiaj jestem wyjatkowo zmeczona, ale przynormalnym korzystaniu z tel placi sie min 57 zl...a przy czestszym kozystaniu rachunki przychodza nawet do 200 zł, i to bez nowego telefonu... dziwne i nie zawsze czytelne umowy, przynajmniej jak dla mnie, poprawcie mnie jesli sie myle (choć ja za 60 zł oczekuje sporej ilości rozmow i smsow plus normalne korzystanie z goolge i nawigatora plus nowy aparat telefoniczny z jednej z nowszych generacji)
Edytowane przez kaja1718 Czas edycji: 2013-11-27 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Piszesz więcej niż 100 smsów miesięcznie - 9zł Dzwonisz więcej niż 150 minut miesięcznie - 29zł Internet 1GB miesięcznie - 19zł SUMA: 57zł i ani grosza więcej, z tym, że jeśli np. nie wygadasz tych 150 minut/m.c. to płacisz mniej ![]() Z resztą zobaczymy, jutro ma do mnie przyjść paczka od nju, nie będę korzystać z numeru tymczasowego*, tylko poczekam aż mi przeniosą mój nr i przełączą na taryfę nju buzz. * może w tych wysokich rachunkach chodzi o to, że ludzie od razu po otrzymaniu startera od nju (w przypadku przenoszenia numeru) dzwonią i smsują na potęgę, podczas gdy najpierw jest włączona zwykła taryfa, w której nie ma włączonego limitu. Nju buzz z limitem kosztów wchodzi dopiero po jakimś czasie (po sfinalizowaniu przeniesienia numeru), i być może ludzie o tym nie wiedzą, dzwonią i piszą przy normalnych kosztach za sms i minutę. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Hej, też się zastanawiam nad przeniesieniem numeru do nju. Pani konsultantka powiedziała mi, że 57 zł to jest max jaki można zapłacić. Ale netto czy brutto ? Wyczytałam gdzieś, że do każdej ceny pakietu 9zł, 19zł i 29zł trzeba doliczyć 23% VAT. Czy ktoś, kto używa nju na rachunek może coś o tym napisać ?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ja już dostałam pierwszą fakturę - wszystkie ceny w niej podane były już z vatem, więc tak jak w reklamie mówią - tak płacisz
![]() Jak na razie jestem zadowolona, bo wreszcie nie muszę się ograniczać z rozmowami i smsami ![]() ![]() Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2013-12-09 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;44088404]Ja już dostałam pierwszą fakturę - wszystkie ceny w niej podane były już z vatem, więc tak jak w reklamie mówią - tak płacisz
![]() Jak na razie jestem zadowolona, bo wreszcie nie muszę się ograniczać z rozmowami i smsami ![]() ![]() Ja wierzę, bo moja stawka za minutę to niecałe 70groszy. Czytałam dużo opinii, i właśnie niektórzy pisali, że faktura im przychodziła po 100,200zł. A jak jest z przeniesieniem numeru ? Ja chcę przenieść z Orange i właśnie inni się wypowiadali, że z tym jest bardzo ciężko w nju mobile.
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, ja przenoszę z Plusa, dostałam smsa, że wszystko jest ok i przeniesienie nastąpi 01.01.2014r
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;44101379]Nie wiem, ja przenoszę z Plusa, dostałam smsa, że wszystko jest ok i przeniesienie nastąpi 01.01.2014r
![]() ![]() Dziękuję Ci, już wszystko rozumiem ![]()
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Nie trzeba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Aaaa takie buty z cholewami
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
W mojej opinii njmobile wyskoczyło z bardzo dobrą ofertą, czytałam na portalu branżowym ze oferta odniosła bardzo duży sukces, sama jestem zainteresowana przejściem njmobile, tylko muszę poczekać na koniec umowy.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Mam nju i jestem bardzo zadowolona, płace miesięcznie 29 zł za rozmowy w Polsce , nie piszę smsów ,bo wole oddzwonić -mam w końcu nielimitowane smsy i szybciej jest porozumieć się dzwoniąc niż pisząc. także super oferta! Macie rację z dużym sukcesem nju. Teraz firmy konkurencyjne takie jak play robią podobne oferty, np . w play mozna dzwonić za 29 zl bez limitu ale tylko do play i oszukuja mowiac,ze nju sa darmowe w okreslonych godzinach. W ogole jak tak mozna oklamywac ludzi? za to pominna byc kara cywilna dla pracownika play
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Heyah ma w sumie teraz podobną ofertę ale tańszą - dniówki na kartę, tyle że rozmowy są tylko do Heyah i T-Mobile Można kupić dniówkę internetu, rozmów lub smsów albo wszystkie trzy naraz. Jeden dzień dniówki kosztuje 28 groszy, czyli niecałe 9 zł miesięcznie, jak się weźmie wszystkie trzy dniówki to wychodzi 26 zł miesięcznie z rozmowami, smsami i internetem plus minuta do innej sieci kosztuje 29 groszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Tak, nju to odnoga Orange stety bądź niestety...
Nad heyah też się zastanawiałam, ale właśnie odwiodło mnie to, że te darmowe są tylko do t-mobile i heyah. Co prawda mój TŻ jest w t-mobile, ale nie chciałam się ograniczać z pisaniem do znajomych w innych sieciach, więc padło na nju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
ale smsy są darmowe do wszystkich w tych dniówkach, tylko rozmowy ograniczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Musze powiedzieć że do tej pory byłam zadowolona z nju....mam na kartę.
no ale dzisiaj się zirytowałam.....rozmowy wychodzące mam do jutra, kasa na koncie jest a dzwonić niestety nie mogę.....(nawet po zalogowaniu sie na konto sa widniejące środki na koncie ) nosz....już napisałam skargę.......
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Przyznam się, że od kiedy mam w Nju Mobile, to przynajmniej mogę pogadać z przyjaciółką. Przyznam się, że skaczę po tematach i czytam mnóstwo blogów, żeby dowiadywać się o nowych promocjach... Zresztą, wejdź sobie http://www.opiniepl.pl/nju-mobile-opinie-czy-warto/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś ma jeszcze jakieś spostrzeżenia po dłuższym czasie korzystania z nju?
Zamierzam przenieść się z playa. Mam kartę. Głównie dla zasięgu i pakietu internetowego, bo pozostałe stawki mam takie same, a nie dużo dzwonię i nie dużo piszę smsów.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Osobiście mam telefon w orange ale w związku z tym, że to połączony twór to chciałam wszystkich, którzy doładowują swoje telefony powiadomic o nowej opcji doładowania mPotwór. Rozpoczeła się właśnie akcja "Lato ach to Ty" i jesli doładujeci etelefon 2 razy na tę sama kwotę właśnie przez tą apilikację to co 3 dni losowane są darmowe doładowania 25,40 i 50zł. Korzystajcie jak i ja korzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Przeniosłam sie z play do nju na abonament. Za nieograniczone rozmowy, SMS , mms o internety płace 47zl. Opcja 19 zł do komórkowych. Jestem bardzo zadowolona. Zasięg o wiele lepszy, tanio, żadnych problemów technicznych.
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Mój TŻ jest od dwóch miesięcy w nju - najwyższy rachunek 29 złotych, a nie ogranicza się w pisaniu smsów i dzwonieniu. Ja również przejdę do nju, jak skończą mi się doładowania w Mix Plusie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.