Jak pozbyć się tego żalu? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-27, 17:22   #1
Safe_and_sound
Raczkowanie

Unhappy

Jak pozbyć się tego żalu?

Przez cały okres liceum podkochiwałam się w nauczycielu, marzyłam sobie o nim, każda lekcja z nim była dla mnie czymś emocjonującym i wyczekiwanym. Na wakacje jeździłam do miasteczka z nadzieją, że go ujrzę przypadkowo. Miałam świadomość, że jeszcze do szkoły wrócę...

A teraz? 2 dni do zakończenia roku. Zaczynam już czuć strach, odcinam się na siłę od fantazji o nim(zmuszam się do tego aby przestać marzyć), bo wiem, że to się skończy. Że nigdy go nie zobaczę. Tylko "dzień dobry" ewentualnie jak go spotkam przypadkowo na ulicy. Aż w końcu utnie się nawet to mówienie, bo mnie zapomni. Zero dyskusji, zero lekcji, nic... Nie będzie śmiesznych momentów...
Czuję ogromny żal, pustkę, coś straconego. Mrowi mnie w nogach, że to koniec. Obawiam się też, że wykasuje mnie ze znajomych na fb i większość klasy też.
Coś czuje, że przepłacze dużo godzin. A matura za pasem. Wszyscy mówią, że mi minie - taka kolej rzeczy, kiedyś będę się śmiała - ale teraz czuje, że nie chce zapomnieć, wciąż chce marzyć (to było takie urocze, fajne uczucie). Ale również wstyd, że taki ktoś mi się spodobał.

To mnie strasznie przeraża, że jego wizja zostanie mi na długo w umyśle i nigdy już go nie zobaczę. A ta wizja zostanie... Boję się, że zechce go zobaczyć a nie będę miała możliwości i sposobu.

Edytowane przez Safe_and_sound
Czas edycji: 2016-04-27 o 17:33
Safe_and_sound jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 17:35   #2
ALL for LOVE
Zadomowienie

Dot.: Jak pozbyć się tego żalu?

Cytat:
Napisane przez Safe_and_sound Pokaż wiadomość
Przez cały okres liceum podkochiwałam się w nauczycielu, marzyłam sobie o nim, każda lekcja z nim była dla mnie czymś emocjonującym i wyczekiwanym. Na wakacje jeździłam do miasteczka z nadzieją, że go ujrzę przypadkowo. Miałam świadomość, że jeszcze do szkoły wrócę...

A teraz? 2 dni do zakończenia roku. Zaczynam już czuć strach, odcinam się na siłę od fantazji o nim(zmuszam się do tego aby przestać marzyć), bo wiem, że to się skończy. Że nigdy go nie zobaczę. Tylko "dzień dobry" ewentualnie jak go spotkam przypadkowo na ulicy. Aż w końcu utnie się nawet to mówienie, bo mnie zapomni. Zero dyskusji, zero lekcji, nic... Nie będzie śmiesznych momentów...
Czuję ogromny żal, pustkę, coś straconego. Mrowi mnie w nogach, że to koniec. Obawiam się też, że wykasuje mnie ze znajomych na fb i większość klasy też.
Coś czuje, że przepłacze dużo godzin. A matura za pasem. Wszyscy mówią, że mi minie - taka kolej rzeczy, kiedyś będę się śmiała - ale teraz czuje, że nie chce zapomnieć, wciąż chce marzyć (to było takie urocze, fajne uczucie). Ale również wstyd, że taki ktoś mi się spodobał.

To mnie strasznie przeraża, że jego wizja zostanie mi na długo w umyśle i nigdy już go nie zobaczę. A ta wizja zostanie... Boję się, że zechce go zobaczyć a nie będę miała możliwości i sposobu.
Cytuje ku pamięci, żebyś za miesiąc się z tego śmiała.
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 17:59   #3
skazana_na_bluesa
.

przestań pielęgnować swoje uczucie do niego to szybciej ci przejdzie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-27, 20:41   #4
201701300929
Konto usunięte

no wlasnie, z twojej wypowiedzi wynika,ze bardziej jestes zakochana w swoich fantazjach - i najpewniej idealizujesz go,

a on jest mlodszy/starszy/zonaty?
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 10:40   #5
mary_poppins
sissy that walk

Dwa miesiące bez widywania go codziennie, i przejdzie. Serio.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 11:47   #6
bernikula
mOLDerator

Po co sama siebie nakręcasz, skoro wiesz, że to i tak nie ma po pierwsze żadnej przeszłości, a po drugie- faktycznie za jakiś czas będziesz się z tego śmiała.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 11:50   #7
ellen72
Raczkowanie

Jeszcze bez fantazjowania i bez sprawdzania na facebooku. I obawiam sie, ze potrwa to dluzej niz dwa miesiace. Chyba ze spodoba Ci sie jakis chlopak w miedzyczasie.

Nie wierze, ze zakochalas sie bez fantazjowania. Zakochanie trzeba na czyms zbudowac. Albo na rzeczywistym spotykaniu sie (prywatnie, nie w szkole) albo na fantazjach.
ellen72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-28, 17:48   #8
Safe_and_sound
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
no wlasnie, z twojej wypowiedzi wynika,ze bardziej jestes zakochana w swoich fantazjach - i najpewniej idealizujesz go,

a on jest mlodszy/starszy/zonaty?
Ma około 50 lat, żonaty, dzieciaty.
Safe_and_sound jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 17:50   #9
skazana_na_bluesa
.

a upartego mógłby być twoim dziadkiem!

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-29, 20:17   #10
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Safe_and_sound Pokaż wiadomość
Ma około 50 lat, żonaty, dzieciaty.
to uwierz,ze przejdzie i to szybciej niz myslisz
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości