![]() |
#1 |
BAN stały
|
październikowe mamusie:)
witajcie! Czy któraś z Was zostanie mamusią w październiku tego roku? Ja właśnie jestem w ciaży i razem z mężem ciezymy sie, bo data porodu wypada na 26października, czyli w naszą rocznicę ślubu. Wiadomo, że ten termin pewnie i tak odpada, bo zazwyczaj kobitki rodzą w okolicach daty, a nie dokłądnie tego dnia, ale my już nie możemy sie doczekać. Moze w końcu będzie synek? A tak w ogóle to boicie sie porodu? Ja oczywiscie wybieram się z mężem na rodzinny, ale i tak jakiś strach jest, choć to nie nasze pierwsze maleństwo. A jak jest z Wami? Macie jakieś obawy? Zamrtwienia zwiazane z ciażą? Ja sie tam zastanawiam, bo to juz przecież sierpień jest, do października niedaleko, a ja jestem prawie płaska! Tylko jakaś mała kulka pod biustem, aż sie czasami boję, ze cos może być nie tak, choć lekarz ciagle mnie uspokaja, ze wszystko będzie dobrze, a dziecko może być bardzo drobne. Tylko, czy takie drobne dziecko ma takie same szanse na przeżycie jak to duze i silne? Chyba zaczynam sie bać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: październikowe mamusie:)
Miło, ze pojawił się taki wątek. Ja też będę październikową mamą. A w związku z tym, że w chwili obecnej nie ma przy mnie męża (wraca dopiero na początku października) to bardzo się cieszę, ze nie tylko przede mną ten październik
![]() ![]() Ja mam termin na 14stego, zobaczymy jak to bedzie. Pytasz czy mam jakieś obawy, jasne, ze tak, bo to moje pierwsze dziecko i nie wiem co to jest poród, choć staram się dowiedzieć na ten temat jak najwięcej, utrudniają mi to czasem opinie innych osób, przedstawiając to zdarzenie jak jakąś makabrę ostatnią, ale co tam, im bliżej tym bardziej chcę przytulić do siebie mojego brzdąca ![]() A brzuszek? Nic sie nie martw, ja też mam maleńki a moje dziecko wcale nie jest małe! Poprostu mamy niewielką ilosć wód płodowych, mały brzuszek to nie zawsze małe dziecko. A jeśli masz wątpliwości co do rozwoju i wagi dziecka to zrób USG i sprawdź, tam jest podana ilość wód płodowych, ciezar bobasa itd. I nic się nie bój, ciesz się, ze nie jesteś właścicielką ogromnego brzucha, bo jak patrze czasem to takie kobiety mają problem właściwie ze wszystkim, łącznie z tym, żeby się ubrać. A my? Ciężko jest, bo musi, ale jeszcze jestem w stanie sama zawiązać sobie buty. Pozdrawiam cieplutko. Trzymajcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
oj rzeczywiscie dobrze, ze ten brzuszek taki mały. Ja sobie jeszcze potrafię samodzielnie zrobić french na pazurkach u stópek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!Jaco prawda nie bede pazdziernikowa mama .Mam juz syna urodzonego w kwietniu 2000-ma 5 lat.Takze mialam maly brzuch przytylam 10 kg.-uwazam ze to w sam raz.Zalezy oczywiscie od ulozenia dziecka i kilogramow czy je widac czy nie.Dodam ze synek wazyl 3.980 duzo nie?nie zazdroszcze wam tylko pogody na jesien moze nie byc sloneczna -ja mialam to szczescie ze po 2 tygodniach od porodu jezdzilam codziennie wozkiem na spacery!A co do porodu -NIE BOJCIE SIE i nie sluchajcie opowiadan "grozy".Bedzie dobrze-zobaczycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() A ja juz jestem październikową mamusią ![]() ![]() A jezeli chodzi o brzuszek to ja tez miałam bardzo mały- w ciązy przytyłam tylko niecałe 5 kg-a wszystko własnie przez to ze ciąza przypadła na miesiące letnie, kiedy dużo się ruszłam i jadłam głównie świeże owoce ... Córcia urodziła się o czasie, poród (oczywiscie naturalny) trwał tylko 7 godzin a dzidziuś miał 3050 gr i 57 cm. Lekarze byli zachwyceni taką długaśną modelką ![]() Tak więc uszki do góry i nie martwić się-bo nie wolno, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Widzę, że to wątek samych "małych brzuszków"
![]() Co do opowiadań "grozy" to im bliżej terminu tym bardziej zaczynają mi działać na nerwy, albo te filmy przedstawiające poród z takiej perspektywy, jakby kobieta rodząca była miedzy swoimi nogami... Samo straszenie... Cieszę się, że dołączę do grona mam ![]() To dla mnie nowa przygoda (jeśli tak mogę się wyrazić), być osobą od której zależy istnienie takiej małej istotki, nie mogę się doczekać. Myslę też, że będę miała okazję zobaczyc mojego męża w bardzo "uczuciowej" roli, tego też nie mogę się doczekać. Przeżyłyście jakieś zaskoczenie jeśli chodzi o waszych partnerów? Czy dziecko ich zmieniło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Gratuluję córeczek Justynko
![]() I męża też, nie wyobrażam sobie tatusia z obowiązku. Choć znam taki przypadek... Mój mąż chce bardzo dziewczynkę, ale to chyba będzie chłopiec. W naszym przypadku do garażu jak znalazł ![]() Tatuś to dłubacz niesamowity i już sie psychicznie nastawiam, że kolacje będę nosiła do garażu... I dla taty i dla brzdąca haha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
Ciekawy temat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
a ja byłam dzis u lekarza i okazuje się, ze będę nie październikową a LISTOPADOWĄ mamusią
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
witam!!!
tez bede pazdziernikowa mamusia ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie nie tylko te pazdziernikowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
To tak jak my. Też nie mozemy się doczekać, ale z drugiej strony ja jestem przestraszona, choć co ma byc to będzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja też będę październikową mamusią ![]() ![]() i żyją ![]() więc my też damy radę, musimy. ![]() Ja jeszcze nie wiem co będziemy mieli czy chłopczyka czy dziewczynkę, lekaż zrobi mi dopiero 14 września usg, więc może wtedy będzie coś widać, troche sie martwie ze nie widze dzidzi tak często na usg, bo ostatnie badanie miałam w 20 tyg. ciąż y ![]() Pozdrawiam wszystkie mamusie gorą co!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
a ja na usg ide w piątek i nie wiem, czy pytać o płeć dziecka czy nie? z jednej strony chciałabym mieć niespodziankę, a z drugiej chciałabym wiedzieć już teraz. A nuż będzie synek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
pewnie ze damy rade ale wiadomo co nie znane to troche straszne
![]() ![]() ![]() pozdrawiam!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
rany a ja za 7 dni mam termin i zaczynam swirowac
![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie mamy!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
cześć wam październikowe mamusie
![]() oniaczeq trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]() ja tez się boję, mi zostały 4tyg. ale ostatnio lekarz stwierdził, że 02tyg. szybciej urodzę więc może 12pażdziernika będe cieszyć się maleństwem, juz wiemy co będzie, będziemy mieli dziewczynkę-Ninę ![]() pozdrawiam wszytkie przyszłe mamy gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
to jeszcze raz ja
![]() a co do zmiennych nastroi to narmalne, mężowie muszą nam teraz wybaczyc, ja też zaczełam być marudna, i sama nie wiem co mi jest, jestem chyba w ciąży ![]() dodatkowo teraz pojawiły mi się rozstępy i mam doła, bo dopiero teraz kiedy już niedługo będe rodzić moje ciało zrobiło się be,be... więc nie jesteś sama, ja też mam złe nastroje, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no tak jeszcze rozstepy zapomnialam o nich wspomniec
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
no właśnie ostatnio przekonuję się, co to są te rozstepy, w poprzednich ciążach nie miałam, a teraz? jakaś przezroczysta skórka mi się robi w niektórych miejscach na brzuszku, oj będzie z czym walczyc po ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie i przyszle mamusie
![]() Dawno mnie tu nie bylo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mam termin na 11.10 z usg wczoraj wyszło że na 16.10 (ale mam nadzieję ,że dzidzia zechce wyjść na świat już 11.10) ,Ja też się obawiałam że dzidzia będzie mała bo jak byłam na ostatnim usg to był malutki ,wczoraj się okazało, że ma 3304g więc się przestałam martwić, oby wszystko było dobrze mały się urodził, był zdrowy a ja obym miała siłe na sprostaniu domowym obowiązkom. Pozdrawiam was serdecznie i życze szybkich i dibrych porodów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
witam,
ja też już bym chciała urodzić, męczy mnie ten brzuszek, moje zmienne nastroje raz energia mnie rozpiera a raz fatalnie się czuję i najchętniej nic bym nie robiła, mam termin na 30.10., ostatnio lekarz mi powiedział że wg usg moge urodzic szybciej bo 12.10. ( i tak bym chciała), a wczoraj skolei powiedział, że wszystko mam pozamykane i może jeszcze przenoszę moja kropeczkę. Więc juz sama nie wiem, a tez juz bym chciała cieszyc się moim maleństwem. Co do rozstępów znalazłam fajne produkty na allegro dot. rozstępów, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64278793 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64849471 ( ten dopiero kochane mamusie po urodzeniu dziecka i nie w pierwszym cyklu karmienia) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62466307 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62465198 dwa ostatnie produkty sama zaczełam od niedawna używać, i muszę stwierdzić że używam 2razy dziennie i masuję piersi i pomaga,że robią się mniej widoczne, wiadomo już to nie zniknie nam, nie czarujmy się, ale lepiej żeby były jaśniejsze niż czerwone krechy! też rozpaczam że sie pojawiły, i po porodzie chcę się od razu za to wziąść. Polecam te dwa ostatnie produkty bo sama uzywam co do tych wyżej mam zamiar kupić po urodzeniu dzidziusia. Trzymajcie sie mamusie ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja na rozstepy uzywam Fissanu...jakos nie widze wiekszych efektow a uzywam juz 2 opakowanie...ale slyszalam ze ten krem z macicy perlowej do ktorego link podała moskara jest bardzo dobry wiec pewnie sie skusze tym bardziej ze szukajac go wczesniej w necie trafialam raczej na wygorowane ceny....
A do teminu zostaly mi jeszcze 3 dni ![]() ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
wlasnie wrocilam od lekarza i termin przelozony na 11...chyba zwariuje od tego oczekiwania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się ja mam termin na 11 a z usg ostatnio wyszło na 16-tego a ja już ledwo co chodze nie mówie o schylaniu się, takie czekanie to koszmar.Ale mam nadzieje że spotkamy się z naszym maleństwem już na dniach!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
cześć kochane
![]() ja tez już nie mogę sie doczekać porodu ![]() dziwnie to brzmi ale chodzi mi o malutka istotkę która jest u mnie w brzuszku, nie moge sie doczekac kiedy ja przytule ![]() ja mam na koniec pażdziernika , ale ostatnie usg pokazało na 12go więc juz sama nie wiem, kiedy samo bedzie chciało wyjść. Zastanawiam się czy bede wiedziała kiedy to nastapi, czy bede wiedziała, że to już, ze to są juz właściwe bóle?? ![]() boje się, ale już chce żeby to już było teraz ![]() pozdrawiam was i trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
no ja tez juz ledwo co chodze...chcialabym juz miec to za soba...ale tez nie wiem jak jest z tymi bolami...mam to samo...boje sie ze nie bede wiedziala ze to juz chociaz wszyscy mi mowia ze odroznie bole porodowe od zwyklych ale ja i tak sie boje a zreszta ja to straszna panikara jestem...chce to miec za soba a jak tylko cos zaczyna mnie bolec to zaczynam sie tak bac ze masakra
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.