|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pyt.do Pana Dr. Skupina
Witam serdecznie Panie Doktorze,
mam pytanie odnośnie zabiegu powiększania piersi i cięcia spod pachy: slyszałam, że wiąże się to z częstszymi powikłaniami aniżeli w przypadku cięcia pod biustem z uwagi na " dłuższą drogę" implantu; brzmi to całkiem przekonywująco, ale...no właśnie, czy rzeczywsiście zauważył Pan podczas swojej praktyki takie zjawisko i większą częstotliwość powikłań po cięciu spod pachy? czy wykonuje Pan również zabieg powiększ. biustu z cięciem spod pachy?czy kształt biustu przy wkładkce anatomicznej umieszczonej pod mięśniem przy zastosowaniu cięcia spod pachy będzie się różnił od kształtu biustu w przypadku cięcia pod biustem? z góry uprzejmie dziękuję za odpowiedź; pozrd. elssa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pyt.do Pana Dr. Skupina
Cięcie w okolicy pachowej w przypadku umieszczenia implantu anatomicznego jest stosunkowo niewdzięczne, ze względu na wiekszą trudnośc zorientowania położenia implantu. Poza tym mozliwośc "dopieszczenia" kształtu piersi po umieszczeniu implantu jest minimalna. Aby umieścić implant należy oddzielic od klatki piersiowej prawie cały mięsień piersiowy większy, przy pozostałych cięciach tylko wymagany, niezbędny obszar.
Odnosie się często wrażenie, że implanty umieszczane z tego cięcia sa jakby połozone nieco wyżej w stosunku do piersi niż przy pozostałych cięciach. Ale może to tylko moje wrażenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.