|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Diptyque eau rose
Dziewczyny jeśli jest wątek o diptyque to przepraszam - szukałam w wyszukiwarce i nic nie znalazłam.
Wiem,że są tutaj znawczynie a mi przydałaby się pomoc , mam problem ze znalezieniem odpowiedniego zapachu dla siebie - przetestowałam naprawdę wiele zapachów i mało co mi odpowiada , to co lubię to róże ( oraz irys ale o tym kiedy indziej) z tego też powodu wymyśliłam sobie, że może by tak kupić w ciemno diptyque eau rose - opis brzmi ciekawie ale jak jest w rzeczywistości? Marzą mi się ładne perfumy na okres letni i wakacyjny czy może któraś z was dziewczyny miała styczność z diptyque eau rose i może o nich szepnąc słówko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lubi eks swojego męża
|
Dot.: Diptyque eau rose
eau rose to na mnie bardzo ładna róża, delikatna, chłodna, nieco zdystansowana, ale rześka i radosna. nadzwyczaj sympatyczny zapach na lato - ale właśnie, ciut za sympatyczny. nie uwiódł mnie na tyle, żeby wpaść do mojej kolekcji.
nie jestem zwolenniczką zakupów w ciemno, zwłaszcza za takie piniendze - a tutaj dodatkowo trudno mi zrozumieć motywację. czemu właśnie ta róża? czemu nie żadna inna? czemu bez testów? jesteś pewna, że po tylu przewąchanych flaszkach akurat ta jedna trafi w twój gust? kurczę, na rynku zapachowym róż od groma, więc czemu akurat - ta? nie chciałabyś podzielić się swoimi przemyśleniami o innych różanych zapachach, przedyskutować, czy ta akurat jest w twoim klimacie? nie chciałabyś zamówić sobie kilku próbek (ja wiem, że polityka próbkowa galilu jest do kitu, ale może jednak warto)? bo, czy ja wiem, tak wtopić trzy stówy w zapach, który się nie będzie podobał...
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Diptyque eau rose
Cytat:
![]() Małe sprostowanie : mieszkam w uk wiec nie 3 stòwy a 60 funtòw( chociaż to jakiejs specjalnej roznicy nie robi w tej chwili) lub 30£ za 20 ml ( co sie wg. mnie kompletnie nie opłaca. Dlaczego akurat diptyque ? Bo już od jakiegoś czasu zerkam tęsknym okiem w stronę tej firmy ale nie mogłam sie zdecydować na nic konkretnego. To jest pierwszy powód . Drugi powód o wiele mniej istotny to taki, że właśnie przymierzam się do większych zakupów na stronie space.nk i mogłabym je " dorzucić" do koszyka . Jeśli mowa o innych różanych perfumach to nawet nie jestem w stanie wymienić ile już przetestowałam i dlaczego mi nie podeszły bo niestety nie potrafię takich rzeczy wytłumaczyć - nie i już. Sama właściwie nie wiem czemu mam taki problem ze znalezieniem perfum bo nie mam zbyt " wyrafinowanego" nosa przez długi czas pachniałam prada infusion d'irys i mgiełką rożaną ( mountain rose) z the body shop więc jak widać nic szczególnego a teraz wydziwiam i nc znaleźć nie mogę. Za literowki przepraszam ale mój ipad szwankuje na forum i sie zacina przez co czasami niektórych błędów nie zauważam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.