|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 29
|
kora orzechowa (delicje)
hejka dostałam dzisiaj przepis na to właśnie ciasto, ciekawa jestem czy któraś z Was je już piekła. Jak to to prosze podzielcie się wrażeniami, czy warto? Przepis wygląda fajowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 341
|
Dot.: kora orzechowa (delicje)
A jaki jest przepis na to ciasto, czy to takie z masą budyniową ? Jeśli chodzi o takie ciasto to jest pyszne!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 219
|
Dot.: kora orzechowa (delicje)
wrzuccie kobiety przepis !!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kora orzechowa (delicje)
Ja osobiscie nie znam tego ciasta ale znalazłam dwa przepisy, zapowiadaja się świetnie, i apetycznie
http://www.smaczny.pl/przepis,kora_orzechowa http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=4209 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 29
|
Dot.: kora orzechowa (delicje)
mam dokładnie ten drugi przepis, brakuje tylko ilości margaryny w kremie. U mnie jest 1 1/2 kostki. I co warto go robić? Jadła któraś? napaliłam się na niego na święta ale chyba dam sobie luz z nie wypróbowanym ciastem i upiekę co zaplanowałam wcześniej. Dzięki za odpowiedź i pomoc. Pozdrowionka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 341
|
Dot.: kora orzechowa (delicje)
Ciasto: pół kg mąki, 15 dkg cukru, 2 łyżeczki sody, po 2 łyżki mleka i miodu, 20 dkg margaryny, 2 całe jajka, ciasto wyrobić i podzielić na pół, pierwszy placek piec 20 minut 180-200 stopni, drugi z orzechami 35 minut
30 dkg orzechów, 10 dkg cukru, 2 łyżki miodu, pół kostki margaryny, smażyć 10 minut, ciepłe orzechy wyłożyć na drugi placek i piec 35 minut Masa: 1 jasny budyń, pół litra mleka, pół margaryny, 2 łyżki mąki, 1 łyżka mąki ziemiaczanej, 10 dkg cukru, ugotować jak budyń, ciepłą masą posmarować placek, przykryć plackiem z orzechami i włożyć do worka, aby ciasto zmiękło Placki można upiec wcześniej, póżniej tylko zrobić masę. Ciasto jest naprawdę pyszne i nie jest trudne do zrobienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.