|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Odlewy twarzy i innych takich...
Drogie dziewczęta wiecie może w jaki sposób wykonać odlewy twarzy lub innych części ciała?
![]() Za cenne rady z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odlewy twarzy i innych takich...
Kiedyś na plastyce gips nakładaliśmy na twarz, ale taki bandaż można kupić w aptece ....
Ewentualnie gips i potem odbicie łapki stopy ... no ale to jak ktoś nie jest uczulony i nie ma problemu z tego typu rzeczami
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na kółku plastycznym w szkole własnie robimy takie twarze, odlewy można kupić w sklepie plastycznym z tego co wiem i potem to się zalewa gipsem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że bandaż z gipsem to dobre wyjście
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hm...my na zajeciach robliśmy tak....
1.nakladaliśmy na twarz dużą warstwe kremu 2.oczy i buzie zakrywaliśmy husteczkami 3.cieliśmy rózne kawałki opaski gipsowej 4.pojedyńczo namaczliśmy kawałki opaski w ciepłej wodzie 5.nakładalismy warstwami odrazu formując na twarz 6.kiedy wyschła zdejmowalismy z twarzy7.zostwialismy do wyschniecia a potem robisz z nia co chcesz,albo malujesz ,albo nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nie .. to wszystko same się trzyma tylko nie można twarzą ruszać żeby się nie pozaginało i faktycznie nie rozwaliło ale jak wyschnie to już się trzyma całe
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
heh ja bym chyba zwariowala jak bym m iala cos takiego na twarzy trzymac... nienawidze siedziec spokojnie...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.