![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
Wymagam zbyt wiele ?
Witam, chcia³bym siê was doradziæ czy nie wymagam od swojej dziewczyny zbyt wiele.
Generalnie sprawa ma siê nastêpuj±co. Mamy razem po 20 lat, jeste¶my razem od 4. Mieszkamy póki co osobno ale planujemy w wakacje zamieszkaæ razem. Od listopada jedno z nas przeprowadzi³o siê do niego mieszkania i w ten sposób nasze zbli¿enia zesz³y praktycznie do zera. Jest tak ¿e jedno z nas ma pokój do którego w ka¿dej chwili mo¿e wej¶æ, jednak zazwyczaj w 90% tych przypadków niema miejsca. Od listopada czyli 6 miesiêcy mamy zbli¿enia raz na miesi±c/ raz na dwa miesi±ce. Dziewczyna boi siê ¿e kto¶ wejdzie. Z mojej strony czêsto jak le¿ymy na ³ó¿ku zaczynam j± dotykaæ, ca³owaæ po szyi, dotykaæ w miejscach intymnych, prowadziæ grê wstêpn± tak jak wcze¶niej normalnie(bez rozbierania siê). Potem mogê j± normalnie pie¶ciæ gdy¿ zazwyczaj ma bardzo lu¼ne spodnie. Ona tego nie robi, brakuje mi nie tyle co seksu, orgazmów co brak mi tej gry wstêpnej, tej ca³ej otoczki która wtedy siê wytwarza. Brakuje mi poca³unków w szyje, dotykania mnie podniecaj±co. Brakuje mi czego¶ takiego co pomimo s³ów o tym ¿e mnie kocha poczujê to. Czy w tym wypadku nie wymagam od niej czego¶ czego nie jest w stanie spe³niæ ? Czy wymagam zbyt wiele w obecnej sytuacji gdzie nasze mo¿liwo¶ci s± ograniczone ? Mam jeszcze kolejne pytanie które wi±¿e siê z tematem. Przeszkadza mi monotonia w zwi±zku. Zazwyczaj razem siedzimy w domu razem, ogl±damy film, rozmawiamy, gramy w wy¶cigi. Lecz praktycznie poza tym nic nie robimy innego. Po wyp³acie staram siê j± zabieraæ do kina, urozmaicaæ nasz wspólny czas, kupujê jakiej produkty i robimy razem dobre jedzenie, pieczemy co¶ dobrego, robimy pizze. Z jej strony s³yszê t³umaczenie ¿e niema jak za bardzo warunków ¿eby mi co¶ urozmaicaæ, a je¶li jest jaki¶ pomys³ to niema ona na to pieniêdzy(uczy siê, nie pracuje). Nie jestem przekonany co do tego t³umaczenia poniewa¿ my¶lê ¿e jest wiêcej rzeczy w jaki sposób mo¿na urozmaiciæ nie maj±c tych pieniêdzy. W zwi±zku z tym powy¿szymi problemami powoli czujê ¿e zaczynam siê oddalaæ coraz dalej od niej. Nie czujê ju¿ takiej potrzeby spotkania siê razem co rok, pó³ roku temu. Nie czujê ju¿ tego poci±gu do niej. Jednak jest ona osob± na której mi zale¿y i chcê razem walczyæ o nasz zwi±zek. Moja jedyna nadzieja w przeprowadzce do wspólnego mieszkania, lecz mam obawy ¿e pomimo tego nic siê w naszym ¿yciu nie zmieni. Co wy s±dzicie na ten temat ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 102
|
Dot.: Wymagam zbyt wiele ?
Prawdopodobnie ró¿nice w libido. Dziewczyna nie wydaje siê te¿ byæ zbytnio zaanga¿owana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
Cytat:
Ch³opie, Twoja dziewczyna jest m³oda i pewnie niedawno zaczê³a wspó³¿ycie seksualne. Piszesz, ¿e nie mo¿ecie czuæ siê swobodnie, bo kto¶ mo¿e wej¶æ. Wcale jej siê nie dziwiê, ¿e w takich warunkach nie ma ochoty Ciê zaspokajaæ (chodzi Ci zapewne o seks oralny prawda?). Ca³e ¿ycie przed Wami, przestañ robiæ tragediê z tego. Sytuacja obecnie jest jaka jest i trzeba poczekaæ, a¿ siê zmieni, mo¿e co¶ zadzia³aæ w tym kierunku. Nie wiem, czy mieszkanie razem jest jednak dobrym pomys³em, skoro ju¿ siê dziewczyn± znudziles i nie chce Ci siê z ni± widywaæ tak czêsto jak kiedy¶. Poza tym na moje oko to ona jest kompletnie nie gotowa, ¿eby bawiæ siê w dom. Masz problem z nud±, brakiem urozmaicenia Waszego zwi±zku. Mo¿e po prostu ¼le siê dobraliscie, bo np ja z moim facetem uwielbiamy takie wspólne spêdzanie wolnego czasu, w stylu siedzimy, rozmawiamy i pijemy winko, gramy czy ogl±damy film, gotujemy razem. Od trzech lata zarówno ja, jak i on wyczekujemy spotkania, mamy plany na wspóln± przysz³o¶æ. A kasê na wyj¶cia i rozrywki wolimy oszczêdziæ, ¿eby zwiêkszyæ nasze szanse na posiadanie czego¶ swojego, mam tu na my¶li dom czy mieszkanie. ¬le siê dobraliscie lub po prostu siê odkochujesz.
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chcia³bym równie¿ nadmieniæ to ¿e nie chodzi mi o konkretne zaspokajanie mnie. Seks oralny bardzo lubimy, jednak nie wymagam od niej tego w obecnej sytuacji, nie jestem a¿ taki samolubny ![]() Bojê siê równie¿ ¿e z tym wszystkim przesadzam. Podczas prób rozmów na ten temat skoñczy³o siê na tym ¿e ¿yje bardzo d³ugo z poczuciem ¿e czego¶ nie robi. Martwi mnie to bardzo dlatego szukam pomocy co ja mogê w takiej sytuacji zrobiæ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 375
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czyli jedynie co mogê zrobiæ w tej sytuacji to poczekaæ do czasów wspólnego zamieszkania bym móg³ jej pomóc, by ona mia³a mo¿liwo¶ci prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 208
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
do usuniecia
Edytowane przez MrNobody6 Czas edycji: 2016-03-31 o 11:37 Powód: x |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Ja my¶lê, ¿e je¶li chcesz spêdzaæ z ni± czas ciekawiej, to powiniene¶ pokazaæ jej co w ogóle masz na my¶li. Na razie widzê to tak, ¿e Tobie siê nudzi, chcia³by¶ co¶, ale nie wiesz co. Mówisz, ¿e wiele rzeczy mo¿na robiæ bez wydawania pieniêdzy - no dobra, ale CO? Co by¶ chcia³? Jak dla mnie, to ona tego nie wie po prostu, wiêc trudno ¿eby Ciê w tym wzglêdzie zaspokaja³a skoro nie wie, czego Ty by¶ w³a¶ciwie chcia³ i co to za rzeczy, które s±bza darmo, a takie ciekawe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
rozmawia³e¶ w ogóle z ni± o swoich potrzebach czy stosujesz babskie "domy¶l siê"?
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowa³em z ni± rozmawiaæ, da³a mi do zrozumienia ¿e ¿yje w poczuciu ze robi niewystarczaj±co . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 060
|
a powiedzia³e¶ jej, ¿e podnieca Ciê, gdy ona aktywnie Ciê pod±¿a?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W tej chwili widzi ¿e ka¿de jej dotkniêcie dzia³a na mnie podniecaj±co. Wczoraj nawet sam siê nadstawia³em by poca³owa³a mnie w szyje, zrobi³a to, zacz±³em oddychaæ intensywniej i wróci³a do swoich rzeczy co robi³a
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Gdy wczoraj z ni± rozmawia³em o tym ¿e mi czego¶ brakuje i powiedzia³em czego konkretnie odpowiedzia³a ¿e wie o tym, ¿e jej te¿ tego brakuje. Zawsze by³a ona typem cz³owieka który nie wymaga³ nigdy zbyt wiele - jak ona to mówi cieszy siê z tego co jest. Martwiê siê ¿e swoje rozumowanie(wcale nie z³e) przenosi jednak na mnie i jak czego¶ ona nie oczekuje to nie chce tego dawaæ za wiele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
![]() i jak niby ona z tego: Cytat:
Cytat:
wyt³umacz mi proszê, geniuszu zbrodni, bo ja po prostu nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Mo¿e masz racjê, jestem otwarty na ka¿d± opiniê, ka¿d± krytykê. Przy najbli¿ej okazji rozmowy miêdzy nami postaram siê jej powiedzieæ poniek±d czego dok³adnie mi brakuje i oczekiwa³ bym.
Teraz musze zmierzyæ siê z jej problemem "ca³y czas ¿yjê w przekonaniu ¿e ci nie wystarczam, jestem tym zmêczona, chcia³bym ¿eby¶ mnie akceptowa³ tak± jak± jestem - naturaln±. Zachowujê siê tak jak chce siê zachowywaæ i robiê to co chce robiæ dla ciebie" <-- jej s³owa Mam ¶wiadomo¶æ ¿e po pewnym czasie razem wysz³y sprawy w których siê nie dobrali¶my i chcia³bym daæ sobie z tym radê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brzmi jak grubsze niedopasowanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W 70% dotyczy to sytuacji ³ó¿kowych, lecz s³ysza³em ju¿ poza nim te s³owa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 275
|
Cytat:
Bo to w³a¶nie robisz, dziewczyna nie jest w stanie siê przemóc, by uprawiaæ seks maj±c innych ludzi za cienk± ¶cian±, a Ty zamiast ja zrozumieæ, oczekujesz ¿e siê do Ciebie dostosuje i dajesz jej do zrozumienia, ze Ciê nie zaspokaja tak jakby to by³ jej obowi±zek. Cytat:
I znów niewa¿ne, ze dziewczyna nie ma pieniedzy, niewa¿ne, ¿e zapewnia Ci rozrywkê na jak± ja w danej chwili staæ. Rozpuszczony dzieciak jest niezadowolony, czego¶ chce, ale sam nie wie czego. I znów Ty, Ty i to co Tobie siê podoba. I powiem Ci jedno, tacy cwaniacy skupieni zarówno w ³ó¿ku jak i w ¿yciu codziennym wy³±cznie na sobie s± zazwyczaj baaardzo kiepscy w ³ó¿ku. I s±dzê równie¿, ze Twoja dziewczyna ¿adnej przyjemno¶ci z seksu z Tob± nie czerpie, zw³aszcza gdy wysluchuje jak to nie potrafi Ci sprawiæ przyjemno¶ci. Ale nie powie Ci o tym, ¿eby nie wysluchiwac jaka to jest do niczego skoro nie potrafi czerpaæ przyjemno¶ci z takim demonem seksu jak Ty ![]() Daj tej biednej dziewczynie spokój, rozstancie siê. Ty sobie moze znajdziesz dziewczynê z temperamentem, którego oczekujesz i która bêdzie ¿y³a, ¿eby sprawiaæ Ci przyjemno¶æ, a ona byæ mo¿e znajdzie kogo¶, kto bêdzie j± kocha³ tak± jak± jest i dla kogo jej potrzeby bêd± wa¿ne. Po co siê mêczyæ i marnowaæ sobie ¿ycie? Edytowane przez gramwzielone Czas edycji: 2016-03-31 o 17:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i on nie powiedzia³ jej, ¿e ta nie potrafi sprawiæ mu przyjemno¶ci. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
jakie to s± inne sytuacje? |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Inne sytuacje pokrywaj± siê w ¿yciu codziennym, gdy zacz±³em byæ z ni± szczery i mówiæ jakby mog³a siê zachowaæ w sytuacjach ¿ycia codziennego, na co mo¿e zwróciæ uwagê co jest dla mnie wa¿ne. Wcze¶niej nie rozmawia³em z ni± o takich rzeczach, ba³em siê takich sytuacji. Przyk³adowo gdy zaprosi³a mnie do siebie, przyszed³em, lecz nic konkretnego nie robili¶my, siedzieli¶my i czeka³a a¿ powiem jej co chce dzi¶ u niej robiæ(film, grac, rozmawiaæ, przytulaæ siê). Ba³em siê powiedzieæ ¿e brakuje mi inicjatyw z jej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 218
|
Cytat:
Spotykali¶my siê przewa¿nie u mnie, czasem u niego (mieszka³ wtedy z matk± i bratem). Na pocz±tku te¿ mia³am opory przed tym, ¿e moja mama/tata wtargnie do pokoju, kiedy akurat bêdziemy co¶ broiæ. Pó¼niej ponosi³o mnie na tyle, ¿e nie mog³am wytrzymaæ. Nied³ugi czas zajê³o mi doj¶cie do tego, ¿e skoro jeste¶my doro¶li i zamykamy siê (nie na klucz) razem w pokoju, to moi rodzice dobrze wiedz±, ¿e zdarza nam siê uprawiaæ seks. Pod tym wzglêdem akurat moi starsi byli na tyle w porz±dku, ¿e... jak co¶ chcieli, to puszczali mi dzwonka na telefon ![]() Dalej - wydawa³o mi siê, ¿e g³upio by³oby siê bzykaæ u znajomych, u których zostajemy na noc po imprezie, czy uprawiaæ seks w innych miejscach ni¿ moje/jego ³ó¿ko. Libido + logika = co z tego, ¿e X i Y us³ysz± w pokoju obok trzeszcz±c± kanapê? Przecie¿ seks jest normalny. G³upio by³oby wydzieraæ siê z rozkoszy w mieszkaniu kole¿anki, wiedz±c ¿e ¶pi w pokoju obok... ale nie ma co siê wstydziæ, ¿e us³yszy stukot opadaj±cego na panele paska ze spodni ![]() Gdyby kole¿anka wesz³a do pokoju... to by siê odwróci³a i wysz³a. A potem jeszcze by nas przeprosi³a, ¿e nam przeszkodzi³a i na tym by siê skoñczy³o. Rozumiem, ¿e nie ka¿dy potrafi byæ na tyle wyluzowany i mieæ takie podej¶cie... ale skoro szukasz porady, to wydaje mi siê, ¿e nie oczekujesz tylko wskazówek "zrób to", "tamto", tylko mo¿e oczekujesz, ¿e kto¶ siê przed Tob± uzewnêtrzni i zdiagnozuje, ¿e nie jeste¶ idiot±. Bo nie jeste¶. Dla mnie istnieje kilka wersji tego, co siê miêdzy Wami dzieje. Drastyczna: ona przesta³a Ciê kochaæ albo ma kogo¶ innego. Banalna: nie podoba jej siê, w jaki sposób siê ni± "zajmujesz" i dlatego unika zbli¿eñ. Jedne dziewczyny lubi±, jak facet muska je ustami po szyi i szepcze "kocham ciê" do ucha, a inne jak facet z³apie j± za w³osy i ugryzie w ucho. A mo¿e kiedy¶ zrobi³e¶ co¶ nie tak - i to zostawi³o w niej jaki¶ "uraz"? Ludzie s± ró¿ni. Niektóre kobiety wytrysk na twarz potraktuj± jako upokorzenie, dla niektórej koñcem ¶wiata by³oby, ¿e dosta³a okres w czasie seksu i pobrudzi³a krwi± partnera. Niektóre kobiety nie maj± orgazmu pochwowego, tylko ³echtaczkowy. Zaspokaja je tylko seks oralny, ale dobrze wykonany ![]() ¯yciowa: ma jaki¶ problem, z którym musi sobie poradziæ sama... albo boi siê uzewnêtrzniæ. Uwierz, ¿e jak kobiecie co¶ mocno zalega na w±trobie, to nawet i nagi Beckham nie zrobi³by na niej wra¿enia... nawet, gdyby przyszed³ z bukietem ró¿, a w tle ¶piewa³by Elvis Presley. Ty siê ³asisz, a ona ma to w tyle, bo po g³owie ci±gle chodzi jej co¶ innego. Nie zwraca na Ciebie uwagi, nawet je¶li wcze¶niej Ty zwróci³e¶ jej uwagê, ¿e "co¶ jest nie halo miêdzy nami". Antykoncepcyjna: zaczê³a braæ tabletki i spad³o jej libido. Albo - do tej pory uprawiali¶cie seks w gumkach, a teraz nie mo¿e siê przyzwyczaiæ, ¿e po stosunku ma "kisiel w majtkach" i musi co chwilê zmieniaæ wk³adki higieniczne. Albo - mówi³a Ci, ¿e siê zabezpiecza, a tego nie robi³a... i dopiero teraz zaczê³a siê na powa¿nie baæ zaj¶cia w ci±¿ê. Wiem, ¿e Ty pytasz nie tylko o zaspokajanie siê na 100%, ale jak babie w g³owie siedzi "nie chcê, ¿eby mi wk³ada³", to mo¿e powstrzymywaæ siê nawet przed poca³unkiem, ¿eby przypadkiem nie zachêciæ nim partnera do dalszych kroków. Mo¿na dywagowaæ dalej. A co do wspólnie spêdzanego czasu... tu muszê Ciê niestety zmartwiæ, ale przewa¿nie nie nudz± siê tylko te pary: ...Które ³±czy wspólna pasja (na przyk³ad oboje lubi± ¿eglowaæ, czas spêdzany na wodzie to ¶wietna sprawa dla nich obojga; czekaj±c na ka¿dy wolny weekend bez zastanowienia znosz± monotoniê, bo w perspektywie jest wypad nad jezioro). ...W których obie osoby maj± swoje indywidualne zainteresowania, a nie czekaj± tylko na to, by zrobiæ co¶ ciekawego ze swoj± drug± po³ow±. To g³ównie dotyczy par z d³ugim sta¿em, zw³aszcza tych, które razem mieszkaj±... ale podejrzewam, ¿e nie tylko. Nie wyobra¿am sobie, ¿e dzieñ w dzieñ po powrocie z pracy chcê robiæ co¶ ciekawego ze swoim facetem i przebywam z nim non-stop. On idzie na browara z koleg±, to ja idê na browara z kole¿ank±. Jedzie pograæ w siatkê, to ja idê siê poopalaæ na dzia³kê. Jedzie na urodzinow± flaszkê do ojca - to mówiê, ¿eby zosta³ u niego na noc, a nie pijany przy³azi³ mi w ¶rodku nocy do domu. A s± ludzie, którzy na tyle oplataj± swoj± drug± po³owê, ¿e zaczyna im obojgu brakowaæ powietrza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
S±dzê, ¿e w waszym zwi±zku nic siê nie zmieni³o. Z tego co kojarzê to ju¿ kiedy¶ pisa³e¶, ¿e zero zbli¿eñ, bo ona mieszka w nowym miejscu, ty ciê¿ko pracujesz, nic sobie nie kupujesz ¿eby od³o¿yæ na wasze mieszkanie.
Widocznie oddalasz siê od niej skoro nie czujesz potrzeby spêdzania z ni± czasu. Zreszt± ona chyba ma podobnie. Proponujê ponownie siê zastanowiæ czy chcesz z ni± mieszkaæ. Ja osobi¶cie nie widzê sensu, ale ty pewnie bêdziesz siê dalej upieraæ, ¿e mo¿e co¶ siê zmieni, bo teraz nie ma cie na nic warunków - ani na seks, ani na urozmaicenie waszych spotkañ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.