|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wulgarny chłopak
Cześć wszystkim,
chciałabym się Was poradzić co zrobić.. bo już sama nie wiem ![]() ostatnio kilka razy pokłóciłam się z chłopakiem z którym jestem ponad pół roku (ok. 8 miesięcy), sprawy zaszły na tyle poważnie że zastanawiam się czy z nim nie zerwać, jednak wiem że go kocham... niedawno przeczytałam jego wiadomość do kolegi, gdzie żalił mu się na temat naszych kłótni i dość wulgarnie mnie nazywał... np. "ona chyba z c***a spadła" chłopak nie wie że widziałam te wiadomości.... nie wiem co zrobić, czy przyszłość z taką osobą ma sens? ![]() dodam że ja mam 22 lata, on 24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wulgarny chłopak
A dlaczego Ty czytasz jego prywatne wiadomosci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A jest wulgarny w ogóle, w kontakcie na co dzień, z Tobą, z innymi ludźmi, z nieznajomymi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jest jeszcze młodociany, odpuść mu. Poza tym podany zwrot nie jest wcale obraźliwy. Wulgaryzm służy opisaniu Twojego stanu psychicznego lub zachowania ale nie jest to jednoznaczne z negatywną oceną Twojej osoby. No i z kolegami inaczej się piszę. Gdyby napisał "co ją opętało" to mogliby uznać go za lamusa i potem nadać ksywkę "klecha" albo "natanek" albo jeszcze gorzej, "napletanek". Ja chętnie bym mu takie dał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Co ją opętało?" No rzeczywiście, lamerskie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- No właśnie. To jest ważne, bo ja zrozumiałam, że w kłótni też "było ostro" właśnie tak. Może szerzej opisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
1. Nieladnie jest czytac czyjes wiadomosci.
2. Czy w trakcie klotni face2face, przy ludziach, ogolnie na żywo tez uzywa niecenzuralnych slow w Twoim kierunku? 3. Pamiętaj, że facet to jednak facet. I z kazda osoba ma sie relacje innego typu. Do mamy powie mamo, do Ciebie będzie sie zwracal 'kotku', ale w rozmowie z kumplem raczej nie powie 'stary, czy ty wiesz co ostatnio moj kicius zrobil' tylko pewnie uzyje slownictwa bardziej meskiego. 4. Tekst 'ona chyba z ch spadla' nie miesci sie jednak w mojej granicy tolerancji, nawet w rozmowie z kumplem. Niegrzeczne to strasznie i wskazuje na brak szacunku. Raczej facet powinien sie wypowiadac o Tobie z szacunkiem w swoim otoczeniu. 5. Czy to był pierwszy raz kiedy powiedział o Tobie w ten sposob albo do Ciebie? Ja bym sie tam nie przyznala do przeglądania jego wiadomości. Jesli to byl pierwszy raz to odpusc, jesli sie powtorzy to powazna rozmowa. No i zastanow sie czy związek ma sens, skoro po ledwo kilku miesiacach zaczynacie sie klocic non stop. Edytowane przez Istielig Czas edycji: 2016-04-10 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiadomo, że między kumplami to inna rozmowa, ale myślę że są jakieś granice... ja bym nie potrafiła powiedzieć tak o osobie, której mówię że ją kocham.. mam mieszane uczucia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przegladaj jego wiadomosci na przyszlosc to nie będziesz miec takich problemow. Troche przegial, ale wiadomo ze w emocjach rozne rzeczy się mówi. No i nie powiedzialas co to za kumpel, moga sie znac od piaskownicy i wszystko sobie mowic, nawet w formie ciezkiej do zaakceptowania dla innych ludzi. Nie przejmuj sie tym incydentem, zastanow sie lepiej dlaczego częściej sie klocicie i zrob cos dla poprawy atmosfery w związku ![]() No i pamietaj, ze kobiety sa bardziej emocjonalne i misiaczka wszędzie nazwa misiaczkiem, obojetnie czy rozmowa z mama czy kolezanka. Faceci troche inaczej patrza na takie sprawy. Koles troche przesadzil, ale Ty tez nie powinnas w panike wpadac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
To kolega za studiów, znajomość ok 4 lat.
Dziękuję za wszystkie rady, chyba faktycznie poobserwuję sytuację i postaram się naprawić to i owo w związku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja nie mogę... "O mój boszze, mój kiciuś użył brzydkiego słowa".
Jak jestem zdenerwowana gorzej i więcej przeklinam - nic wielkiego, sposób na upuszczenie pary. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Oj tam, powiedział jeden wyraz w nerwach i od razu, że wulgarny i zły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
sissy that walk
|
Może ciężko mi ocenić obiektywnie, bo bywam bardziej wulgarna kiedy jestem zdenerwowana, ale... chłopak nie wyzwał Cię, ani wprost ani w rozmowie z tym kolegą - użył po prostu mało kulturalnego zwrotu równoznacznego z "postradała zmysły" i tyle. Nie doszukiwałabym się w prywatnej rozmowie z kumplem, w momencie ogromnego zdenerwowania, oznak agresji, czy braku szacunku. Ulżył sobie nieszkodliwie i tyle, do Ciebie to nie doszło nawet.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.