Majówka 2016 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-28, 08:08   #1
odchudzamy
Przyczajenie

Majówka 2016

Witam, kompletnie nie wiedziałam gdzie dodać post, więc dodaje go tu ;P
Czy znajdę tu osoby z trójmiasta? Mianowicie ja jestem z Podlasia i u mnie dzisiaj spadł śnieg, gdzie do tej pory było bardzo ciepło kobietki biegały już w balerinkach i nie tylko . Wybieram się do trójmiasta na majówkę i taki problem nie wiem w co się ubrać, czy u was też jest tak ciepło i śmiało mogę wziąć skajkę i tenisówki czy raczej powinnam uzbroić się w kurtkę zimową?
odchudzamy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 09:20   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Majówka 2016

Cytat:
Napisane przez odchudzamy Pokaż wiadomość
Witam, kompletnie nie wiedziałam gdzie dodać post, więc dodaje go tu ;P
Czy znajdę tu osoby z trójmiasta? Mianowicie ja jestem z Podlasia i u mnie dzisiaj spadł śnieg, gdzie do tej pory było bardzo ciepło kobietki biegały już w balerinkach i nie tylko . Wybieram się do trójmiasta na majówkę i taki problem nie wiem w co się ubrać, czy u was też jest tak ciepło i śmiało mogę wziąć skajkę i tenisówki czy raczej powinnam uzbroić się w kurtkę zimową?

Jest zimno. Rano dziś było 0 st, jeszcze przedwczoraj jak wychodziłam z domu o 7 to na samochodzie byłą gruba warstwa szronu!!!

W dzień temperatura oscyluje około 5-8 st, + panuje przeraźliwy ziąb od morza, jak jeszcze dochodzi wiatr to jest po prostu tragicznie zimno.
Ja ciągle chodzę w kozakach i nie jestem wyjątkiem, ludzie w czapkach popylają, wieczorem jak wychodzę to w zimowej kurtce.
W dzień, w średnim płaszczu, ale rajstopy grube, pod sukienką ciepłą dodatkowe opakowanie.:/

Tak że tego, pogoda jest okropna i bardzo zmienna. Proponuję wziąć i zestaw cieńszy i zestaw zimowy, bo wyjazd niby krótki, ale jak będzie... cholera wie. Może być zima, może być lato. :/

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 10:10   #3
odchudzamy
Przyczajenie

Dziękuje bardzo za odpowiedź a orientujesz sie może czy jakieś ciekawe atrakcję będą? Jedziemy szczerze mówiąc w ciemno, mamy zarezerwowany tylko hotel, a mianowicie hotel oliwski. Może polecasz jakieś fajne miejsca? Z ładnymi widokami i nie tylko takie, w sopocie i w gdańsku najbardziej. Jadę z chłopakiem i bardziej stawiamy na to, żeby odpocząć pospacerować po ładnych widoczkach, gdzieś jakaś kolacja czy coś zobaczyć. Byłabym wdzięczna za jakieś polecone fajne miejsca
Stary 2016-04-28, 11:01   #4
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez odchudzamy Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo za odpowiedź a orientujesz sie może czy jakieś ciekawe atrakcję będą? Jedziemy szczerze mówiąc w ciemno, mamy zarezerwowany tylko hotel, a mianowicie hotel oliwski. Może polecasz jakieś fajne miejsca? Z ładnymi widokami i nie tylko takie, w sopocie i w gdańsku najbardziej. Jadę z chłopakiem i bardziej stawiamy na to, żeby odpocząć pospacerować po ładnych widoczkach, gdzieś jakaś kolacja czy coś zobaczyć. Byłabym wdzięczna za jakieś polecone fajne miejsca

Nie bardzo się orientuję w atrakcjach na majówkę, ale znając 3miasto na bank będą.
Może poszperaj po naszym portalu (o zerknęłam i widzę ze faktycznie coś tam szykują) :
http://rozrywka.trojmiasto.pl/Majowk...c-n101083.html

Spacerowo:
- wzdłuż Klifu Orłowskiego, Monciak i molo w Sopocie, centrum Gdyni i Skwer Kościuszki + marina i bulwar i wejsc na punkt widokowy tam przy skwerze jest Kamienna Góra. Fajnie pójść do oceanarium (na Skwerze Kościuszki jest) rybki pooglądać, zwłaszcza jak pogoda nie dopisze to jest to dobry wybór.

Starówka w Gdańsku czyli Długi Targ i jego przedłużenia za Motławę , wzdłuż Motławy, ul.Mariacka, Ogarna i okolice.

W Orłowie na skrzyżowaniu Orłowskiej i głównej Al. Zwycięstwa macie fajną knajpkę na coś słodkiego czy obiad/kolację: Przystanek Orłowo
Lub na końcu Orłowskiej lekko w lewo przed molo na plaży ,już typowo rybnie czy na piwko (jak pogoda można je wypić na tarasie nad plażą) jest Tawerna Orłowska.

Na Świętojańskiej w Gdyni fajnie jest wpaść do "Maliki" , prowadzi to babka z chyba pierwszej (drugiej?) edycji Top Chef. Daleko zaszłą w programie. Fajnie gotują.

No nie wiem, tego tu jest taka masa wszystkiego pod turystów, że gdzie nie pójdziecie, to coś znajdziecie.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-28, 11:17   #5
odchudzamy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Nie bardzo się orientuję w atrakcjach na majówkę, ale znając 3miasto na bank będą.
Może poszperaj po naszym portalu (o zerknęłam i widzę ze faktycznie coś tam szykują) :
http://rozrywka.trojmiasto.pl/Majowk...c-n101083.html

Spacerowo:
- wzdłuż Klifu Orłowskiego, Monciak i molo w Sopocie, centrum Gdyni i Skwer Kościuszki + marina i bulwar i wejsc na punkt widokowy tam przy skwerze jest Kamienna Góra. Fajnie pójść do oceanarium (na Skwerze Kościuszki jest) rybki pooglądać, zwłaszcza jak pogoda nie dopisze to jest to dobry wybór.

Starówka w Gdańsku czyli Długi Targ i jego przedłużenia za Motławę , wzdłuż Motławy, ul.Mariacka, Ogarna i okolice.

W Orłowie na skrzyżowaniu Orłowskiej i głównej Al. Zwycięstwa macie fajną knajpkę na coś słodkiego czy obiad/kolację: Przystanek Orłowo
Lub na końcu Orłowskiej lekko w lewo przed molo na plaży ,już typowo rybnie czy na piwko (jak pogoda można je wypić na tarasie nad plażą) jest Tawerna Orłowska.

Na Świętojańskiej w Gdyni fajnie jest wpaść do "Maliki" , prowadzi to babka z chyba pierwszej (drugiej?) edycji Top Chef. Daleko zaszłą w programie. Fajnie gotują.

No nie wiem, tego tu jest taka masa wszystkiego pod turystów, że gdzie nie pójdziecie, to coś znajdziecie.
Super! Dzięki Wielkie, będę mniej więcej wiedziała gdzie wyciągać lenia na spacery poza samym molo :P. Bardzo Dziękuje jeszcze raz
Stary 2016-04-28, 13:49   #6
201605301111
Konto usunięte

ja od siebie dodam w Gdansku Górę Gradową, wejscie scieżką za dworcem pks, wiec nedaleko starowki - widok super no i całkiem ciekawe darmowe muzeum interatywne

no i Centrum Solidarnosci, na taras widokowy tez mozna za darmo wjechac chyba, a srodek tez wart zwiedzenia

jak chcesz cos z przewodnikiem ogarnąć to z Targu Węglowego ruszają fajne wycieczki (ale po angielsku) darmowe - o 10.30 po starówce a o 15 sladami wojny i solidarnosci, moge je szczerze polecic

w Gdansku Park Oliwski, oczywiscie i jeszcze troche bardziej "miejsko" murale na Zaspie

no i Gdynie polecam, ale to Cava juz zrobiła
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 15:22   #7
GrumpyCat
Wredny kotecek

edit, nie ten wątek
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości