![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co zrobić żeby on do mnie wrócił?
Wiem że brzmię jak desperatka bez honoru... a skoro oczywistości mamy już za sobą, to przejdę do pytania. Otóż 3 tygodnie temu pokłóciłam się z chłopakiem i z tej kłótni wynikło rozstanie. Ja mu robiłam awantury (moim zdaniem całkiem uzasadnione i tylko z jednego powodu) a on miał ich dość. Przeprosiłam go za to, on powiedział ze nie wie czy chce ze mną być. Że mnie kocha, ale przesadziłam. Wczoraj się widzieliśmy żeby pogadać - on uważa że powinniśmy zerwać bo ja go za bardzo stresuję. Płakał, mówił że jestem piękna i cudowna ale uznał ze lepiej się rozstać. Co mogę zrobić w takiej sytuacji, jak to mądrze rozegrać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: co zrobić żeby on do mnie wrócił?
Cytat:
Pokazujesz mu w ten sposób brak stanowczości. Najpierw na niego najedziesz, później misiowi jest smutno to go przepraszasz... Co tym osiągniesz? Nic. Zupełnie nic. A chyba nie o to chodzi ![]() Naucz się konstruktywnej krytyki, popartej argumentami. Mów co Tobie nie pasuje, krytykuj jego zachowania, ale nie jego osobę. Bardzo prawdopodobne, że tak go już przyzwyczaiłaś, że wystarczy jak on się rozpłacze, jak mu będzie smutno i Ty już odpuszczasz, ba nawet przepraszasz. W takiej sytuacji musiałabyś go najpierw nauczyć brać problemy "na klatę", a to nie będzie łatwe, bo tak mu po prostu wygodniej. Ale zastanów się czy tego chcesz. Z własnego doświadczenia wiem, jak toksyczny potrafi być taki związek. Nie możesz powiedzieć co Ci nie pasuje, bo jemu będzie smutno, musisz uważać na słowa, żeby go przypadkiem nie urazić... Grrr.. aż mi ciarki przechodzą jak sobie to przypomnę ![]()
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Tak, ale skoro uważa to za uzasadnione, to dlaczego chwilę potem go za to przeprasza?
![]() Nie wiemy co było przedmiotem tych awantur, ale dla mnie to brzmi jak coś w stylu: "- Ty musisz zawsze te brudne skarpetki po całym domu rozrzucać?! - Ale Kochanie, już je zbieram... - Jesteś brudasem, nie potrafisz utrzymywać porządku! - Dlaczego mnie tak nazywasz? Smutno mi. - Ojj przepraszam <przytul> w sumie to niech sobie leżą, aż tak bardzo nie przeszkadzają. - Cudowna jesteś <3"
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Proszę was, nie wymyślajcie bo potem ktoś pobieżnie przeczyta ten wątek i pomyśli że awantury były o skarpetki. Juz tłumaczę: robiłam mu awantury o koleżankę z grupy. O tą jedną jedyną, o inne nie byłam zazdrosna. Ona się w nim kochała i prosiłam go żeby ograniczył z nią kontakt (tym bardziej że kiedyś kręcili ze sobą - bałam się ze jego uczucia wrócą). Wiem że ciężko ograniczyć kontakt z kimś z grupy ale nocne rozmowy na fejsiku lub wyprawy do sklepu o 2 w nocy można z łatwością ukrócić. On tego nie robił.
Teraz po czasie wiem że powinnam albo zaakceptować ich "przyjaźń" albo z nim zerwać, a nie ciągle suszyć głowę o to samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego lepiej od razu podać motyw kłótni (zazdrość). Wyprawy do sklepu o 2.; nocne rozmowy na fejsie? Wybacz, ale wcale nie powinnaś tego akceptować, nawet tak nie pisz. Powinnaś z nim zerwać i dać mu do zrozumienia, że to wykracza poza normalne koleżeńskie kontakty. Co teraz? Jedyne co możesz zrobić, coś co może zadziałać, to urwać kontakt. Do 0. Jak mu na Tobie zależy to wróci i powie, że ograniczy kontakty z koleżanką. Dzikie awantury nigdy nie są rozwiązaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No chyba z tematu można łatwo wywnioskować że problem jest. Ja chcę z nim być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro chcesz do niego wrócić to musisz to zaakceptować i zaufać chłopakowi. Chociaż sama bym na pewno tego nie zaakceptowała. Chłopak z Tobą zerwał, zamiast spróbować jakiegoś kompromisu - może po prostu nadal coś czuje do tamtej dziewczyny?
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że gdyby coś do niej czuł to by z nią był - on wie ze ona się w nim kocha, wie ze ma zielone światło.
Bez niego jest mi tak źle że naprawdę wolę to zaakceptować. I trochę żałuję że napisałam przyczynę tych kłótni bo będziecie mnie namawiać żebym sama z nim skończyła, a ja wcale tego nie chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
po drugiej stronie szafy
|
No to skoro jesteś tak zdesperowana, tak bardzo siebie nie lubisz i nie masz do siebie szacunku, to mu to po prostu powiedz. Że jeśli wróci, to będzie mógł robić z tą dziewczyną co chce i kiedy chce, zgadzasz się na wszystko, tylko niech z Tobą będzie. A on albo wróci, albo nie. I tyle.
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem w jakim Ty autorko żyjesz świecie ale nocne rozmowy na fejsiku czy wyprawy do sklepu o 2 w nocy nie są normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ehh czyli już nikt mi nie doradzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
po drugiej stronie szafy
|
No ale co więcej Ci można doradzić? Żebyś do niego pojechała naga i owinięta wstążką prezentową pod płaszczem? No nie. Tutaj tylko jest opcja szczerej rozmowy - mówisz mu, że zgadzasz się na wszystko, że nie będzie już ani pół słowa na temat tej dziewczyny, tylko niech do Ciebie wróci. I ruch będzie należał do niego.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2016-04-07 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
On codziennie do mnie pisze - może nie tak jak byliśmy razem, ale widać ze szuka kontaktu, to może nie jest to w 100% przesądzone
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
po drugiej stronie szafy
|
No to z nim POROZMAWIAJ. Naprawdę, tak się robi w związkach.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ale tak przez fejsa? On się nie chce spotkać. I nie wiem, może powinnam dać mu ochłonąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, jak długo byliście ze sobą, ale to normalne, że po rozstaniu czujesz pustkę. Uwierz mi, może teraz nie wyobrażasz sobie życia bez niego, ale po popłaczesz jakiś czas za nim i Ci przejdzie. I kiedyś poznasz tego odpowiedniego, dla którego będziesz najważniejsza - ważniejsza od koleżanek, ważniejsza od wszystkich innych. I wtedy zrozumiesz, że chłopak, o którym piszesz w tym wątku nie był dla Ciebie
![]() A jeśli chodzi o totalną akceptację i powrót... Daj spokój, chcesz sobie zmarnować życie? Chłopak będzie chodził po nocy z koleżanką po sklepach, a Ty nie będziesz spać, bo będziesz się zastanawiać co oni tam robią, ale oczywiście mu o tym nie powiesz, bo przecież zgodziłaś się to zaakceptować...
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Możesz mu dać ochłonąć, jasne, ale po co się męczyć?
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie będę go błagać.
I nie pocieszajcie mnie że znajdę kogoś innego bo akurat jestem absolutnie pewna że to się nigdy nie zdarzy, więc albo on albo dożywotnia samotność, pustka i koty :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Bardziej się męczę jak jestem sama
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- No nie uwierze ze kogoś poznam, bo przez całe moje życie nawet pies z kulawą nogą na mnie nie spojrzał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
po drugiej stronie szafy
|
Przeprosiny za słuszne pretensje i chęć zaakceptowania czegoś, co Cię krzywdzi tylko po to, żeby zatrzymać zawartość męskich gaci przy sobie to już jest błaganie, więc wiesz. Ale tego chcesz, tego potrzebujesz, więc po co to ukrywać przed mężczyzną, którego wybrałaś na swojego życiowego partnera?
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Chyba uroda albo jej brak, nie jest powodem, skoro pani Maria Czubaszek jest w związku. Nad resztą można pracować (nad wyglądem zresztą też)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.