|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Strój na randkę, pomocy. ;<
Jestem nowa na forum, zatem pewnie większość z Was mnie nie zna - liczę jednak,że przyjmiecie mnie równie ciepło jak każdą spośród świeżych Wizażanek
![]() Nie znalazłam lepszego działu na ten temat,więc z góry przepraszam za ewentualne błędy, w razie czego proszę mnie poprawić. Problem typowy, a jakże i bardzo aktualny. Za kilka dni mam randkę z niesamowitym mężczyzną: przystojnym,kulturalnym,o bytym,dowcipnym,etc i odwieczny problem wszystkich kobiet na głowie: w co się do cholery ubrać ? ![]() Z góry dziękuję ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Strój na randkę, pomocy. ;<
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie byłabym przekonana do obcasów 15cm, szczególnie jeśli dotychczas nosiłaś o niebo wygodniejsze koturny.
Będziesz stąpać niepewnie, ciągle patrząc pod nogi zamiast w oczy mężczyzny ![]() Pomijam, że w upale stopy puchną, więc możesz skończyć na bosaka z obtartymi palcami. Pewnie chciałabyś się kobieco odziać, ale nie ryzykuj za krótką sukienką/zbyt dużym dekoltem- będziesz się zastanawiać, czy czasem nie widać bielizny. Jeszcze nawiązując do upałów, to możesz się spocić, więc wybierz np sukienkę na naramkach, żeby nie ukazały się plamy pod pachami ![]() Jeśli lubisz się malować, to zastosuj mieniące/perłowe cienie, bo w wieczorowym świetle pięknie się prezentują. Np Inglot 397 ![]()
Edytowane przez werty Czas edycji: 2013-07-30 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A gdzie randka już napisałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam kilku mężczyzn, których widok kobiet źle stąpających w zbyt wysokich butach przyprawia o mały uśmiech ![]() Skoro średnio lubisz biodra, to krótka sukienka może je podkreślić (to też zależy od fasonu, ale zwykle uwydatnia jednak niestety). Rozumiem, że on już wie, jak wyglądasz?
Edytowane przez werty Czas edycji: 2013-07-30 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
a kolacja bardziej elegancka czy na luzie? bo moze skoro na luzie to maxi dress? a jesli elegancka to jakas prosta sukienka w 'letnim' kolorze? i ja bym postawila na koturny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Właśnie nie wiem co z tą sukienką... myślałam o takiej pudrowej koronkowej, dość krótkiej... a jeśli nie, to jaki fason mógłby zakryć biodra ? Noszę rozmiar w zależności od sklepu 40, czasem zdarza się 42, choć mam parę ciuchów 38. Także trochę zależy od fasonu ubrania. I do takiej sukienki jak wysokie koturny ? Włosy mam długie, ale okropnie się puszą. I tu też pojawia się problem bo po odżywkach wygładzających są strasznie przyklapnięte,a zależałoby mi na objętości. Nie szopie, ale jednak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
moze zakrec na prostownicy, ale nie na calej dlugosci tylko tak od polowy lub 3/4?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://img.szafa.pl/ubrania/1/008878...in-up-girl.jpg Nie idź w mega wysokich obcasach ani za krótkiej kiecce. Masz się czuć pewnie i swobodnie. To ważniejsze niż nie wiadomo jaka elegancja - zwłaszcza, że nie wiesz do jakiego miejsca trafisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Puszące włosy i wilgoć w powietrzu mogąc dać efekt, który nie zadowoli
![]() Tu jest bardzo proste upięcie- zrobić z boku kłos i go upiąć nad karkiem. A z przodu pościć kilka pasm.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z włosami marnie bo mam z tyłu szyi spory defekt kosmetyczny, którego wolałabym nie ujawniać. Jeśli czegoś wstydzę się w moim wyglądzie to tego właśnie. ![]() Dziewczynki, a znacie może dobrego fryzjera w Warszawie, najlepiej w okolicach Woli/Śródmieścia ? Bo może dobry fachowiec wyczarowałby jakąś fajną, trwałą fryzurę, a ja takowego nie znam... A co z makijażem ? Na co dzień go unikam i w sumie myślałam tylko o zestawie podkład plus tusz do rzęs, ewentualnie cień... Kurczę, mam ochotę podobnie jak Bridget Jones odwołać randkę i spędzić wieczór w domu "jedząc pączki,ubrana w sweter poplamiony jajkiem". ![]() Edytowane przez Cinamonne Czas edycji: 2013-07-30 o 21:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Takie kiecki często gęsto można dorwać tanio na allegro ale wiadomo, jest ryzyko, że nie dojdzie na czas lub będzie niedopasowana. Nie widziałam ostatnio w żadnych tego typu kiecek (nie szukałam ![]() ![]() http://i.pinger.pl/pgr51/619d6325001...e-42293410.jpg Makijaż: na oko pasowałaby do tego stroju po prostu ładnie wyciągnięta czarna kreska i tusz - idealnie, skoro na co dzień nie malujesz się za bardzo. Pamiętaj aby podkład zmatowić sypkim pudrem (bądź w kamieniu - najlepiej nałożonym pędzlem). Przyda się też odrobina różu na policzki + błyszczyk albo delikatna szminka. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2013-07-30 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Starannie wytuszuj rzęsy, delikatny cień i może rozświetlacz na kości policzkowe?
Skoro nie masz wprawy w makijażu, nie ryzykowałabym eyelinera ![]() Teraz jest sporo przecen, może upolujesz wygodną sukienkę, która co ma ukryć, to ukryje ![]() Idź na rendez vous i baw się pięknie, możesz założyć na szczęście Bridgidowe majtki (w końcu upolowała swojego Darcego).
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a ja bym założyła coś sprawdzonego, w czym już gdzieś przynajmniej raz byłam i wiem, że dobrze się w tym czuję. Po co się denerwować i zastanawiać czy np. dam radę iść w niewypróbowanych butach albo czy pod pachami nie pojawiły się niespodzianki
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że za bardzo panikujesz. Ja na moją pierwszą randkę z TŻ poszłam w Nike'ach, a był zachwycony. Ja postawiłabym na jakąś zwykłą dziewczęcą sukienkę - masz szerokie biodra - podkreśl talię, np. tak jak tu
Jeśli chodzi o buty, załóż takie, w których czujesz się pewnie, sandałki, koturny, baleriny. Bardzo wysokie szpilki lepiej sobie odpuść, może pójdziecie na spacer, lepiej nie ryzykować chybotaniem się na nierównym chodniku. Makijaż delikatny, jasny perłowy cień, podkreślona linia rzęs, mocno wytuszowane rzęsy, róż na policzki, jakaś szminka i będzie super. A jeśli chodzi o fryzurę to może spróbuj z czymś takim?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
załuż jakąś lekką sukienke i sweterek, będzie ci pasować do każdego miejsca.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Masz mu się spodobać Ty, nie opakowanie, czy tapeta na twarzy, więc nie przesadź i nie panikuj. Jeżeli w Tobie nie dostrzeże nic ciekawego lub nie jest zainteresowany byciem z jedną kobietą, to żadne stroje i sztuczki nie pomogą. Ubierz coś, w czym czujesz się po prostu dobrze, zadbaj o to, by skóra wyglądała świeżo, włosy czyste, ładne pachnące, nieobgryzione, czyste paznokcie, ładny, ale nie za mocny zapach ciała i oczywiście piękny uśmiech. Reszta do drobiazgi.
I pamiętaj o jednym: to nie tylko on ma mieć wymagania, ale Ty również. Nie nastawiaj się tylko na to, aby zadowolić faceta. Ty masz się dobrze bawić i dobrze czuć i to on również powinien się postarać. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-07-31 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do wlosow... Postaw na rozpuszczone. Sama mam problem z 'puchem' na głowie. Sprobuj umyc wlosy metodą OMO. Przy czym uzyj letniej, a nie goracej wody. Pozwól im samym wyschnąć, dopieść je jakimś jedwabiem i mysle ze bedzie spoko! ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- A co do sukienki to moze przemysl sobie taką ![]() stylio.pl/moja-szafa/sukienka-koronkowa-807353.jpg Ja przy rozmiarze 42/44 bardzo dobrze sie w niej czuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Skoro jesteś z Wawy to w Złotych jest Dorothy Perkins i tam mają masę pięknych kobiecych sukienek http://www.dorothyperkins.com/en/dpu...iew-all-203640
Sama kupiłam tam taką http://www.dorothyperkins.com/en/dpu...86?bi=1&ps=200 Ona pięknie podkreśla talię, a maskuje biodra. Jest kobieca i letnia. Plusem tego sklepu jest to, że jaką kolwiek sukienkę mierzę zawsze jest idealnie dopasowana zarówno w biuście jak i biodrach (też jestem gruszką). Strasznie fajnie wyglądają maxi dress, idealne na lato i też bardzo kobiece, do nich bardzo koturny pasują moim zdaniem. Co do butów to albo koturny w których czujesz się dobrze, a jak obcas to delikatny i wygodny. Ładnie zrobione paznokcie, delikatny makijaż (jest lato), przyjemne perfumy. Najważniejsze żebyś się czuła pewnie i swobodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja nie mogę żyć bez czółenek damskich. Na randki są to niezawodne buty! Mam ich już chyba z 10 par, a i tak ostatnio natrafiłam na centrum handlowe, to pierwsze co poszłam do działu z butami ;P Szukałam czółenek damskich, które były by modne, wygodne i pasowały do większości moich stylizacji. Jak weszłam do sklepu Kazar od razu rzuciły mi się w oczy one ----> czółenka damskie <--- przepiękne czółenka a'la jeans! Czyż nie są cudne? W środku mają chyba skórę, bo są nieziemsko wygodne. W ogóle nie obtarłam sobie nóg (a chodziłam dobrych 5 godzin po mieście). Szczerze Wam dziewczęta polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.