|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cilest, plamienie a przesunięcie miesiączki - PILNE!!!
Właśnie kończę pierwsze opakowanie CILEST (wcześniej przez ponad 10 lat brałam TRI-REGOL), zamierzałam połaczyć 2 kolejne opakowania, ponieważ bardzo mi zależy, żeby przesunąć termin miesiączki, który wypadnie mi dokładnie na zaplanowany wyjazd na narty. Ale martwię się, bo wczoraj zaczęło mi się plamienie (niewielkie co prawda, ale dziś też jest!) a jutro zażywam ostatnią tabletkę z tego opakowania. W tej sytuacji nie wiem, czy mogę rozpocząc kolejne opakowanie nie robiąc przerwy? Bardzo będę wdzięczna za szybką odpowiedż kogoś kompetentnego!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cilest, plamienie a przesunięcie miesiączki - PILNE!!!
Można zacząć następne opakowanie nie robiąc przerwy.
Plamienia mogą się zdażyć. Zastanowiła mnie tylko celowość zmiany środka antykoncepcyjnego. Czyżby trend do stosowania leków wyższej generacji?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cilest, plamienie a przesunięcie miesiączki - PILNE!!!
Bardzo dziękuję za odpowiedź! Niedługo mam pociąg i mogę wyjechać spokojna. Zmianę tabletek zaordynowała moja Pani Doktor, ponieważ zbyt długie branie tego samego preparatu (ponad 10 lat!) podobno nie jest najlepszym rozwiązaniem z punktu widzenia organizmu. A poza tym odchodzi się od preparatów trójfazowych(?). Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.