|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Kolor szminki/pomadki
Hej
![]() Chciałabym zacząć czasem podkreślać usta, lecz niestety nie wiem kompletnie, jakie kolory do mnie pasują. Miałam już kilka produktów, lecz w żadnym z nich nie czułam się dobrze i miałam wrażenie, że kompletnie mi w nich nie do twarzy. Zależy mi na delikatnym efekcie, bo nie chcę zbyt dużo w sobie zmieniać. Dobrze by było, gdyby to było coś łatwo dostępnego (Rossmann, Hebe, Natura) i niedrogiego, takie na studencką kieszeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kolor szminki/pomadki
Może na początek jakiś kolor najbardziej zbliżony do Twojego?
W Wibo są fajne pomadki w tym sezonie o nazwie Juicy Color: http://www.wibo.pl/pl/p-476-Juicy+Color Pierwsza jest jasnoróżowa, druga brzoskwiniowa. Myślę, że takie kolory to bezpieczna opcja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Z tych drogeryjnych to bardzo fajną ofertę ma właśnie Wibo, nie polecam za to tych z Lovely, śmierdzą babciną pomadką i nie dają koloru. Ja bardzo lubię też Rimmela, te w kredce, bo dają subtelny efekt, ale kolory są piękne, a same pomadki trwałe i nawilżające.
Warto też przejść się do Golden Rose, mają tam kilka rodzajów wykończeń i z kilkadziesiąt kolorów w seriach. Najbardziej lubię Vision Lipstic 131 i 127, ładne róże, za śmieszną cenę 10 zł A co do koloru to w brudnym albo zgaszonym różu wszystkim dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się że jasny kolor by pasował. Aby nie był taki ostry tylko bardziej delikatny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Coś czuję, że fota, którą podrzuciłaś za wiele nam nie podpowie - masz na niej bardzo prześwietloną twarz i trudno rozpoznać karnację. Ja stosuję w życiu kilka metod doboru pomadki - na gorsze dni, kiedy mam wypryski unikam wszelkich czerwieni, pomarańczy i jaskrawego różu, bo strasznie podkreslają zaczerwienienia. Do tego dobieram kolor do okazji - świecąca czerwień do pracy odpada.
Nie zgadzam się z opinią wyżej, że róż pasuje każdemu ![]() ![]() wklejam jeszcze link do tej pomadki, wiem, że oceniają słabo, ale umówmy się - za niską cenę większość pomadek jest średnia ![]() ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-555758 Edytowane przez rave87 Czas edycji: 2016-06-21 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Teraz jest tyle odcieni, że trudno stwierdzić, żeby jakiś kolor kompletnie nie pasował do jakiegoś typu urody (choć ja np. uważam, że nie pasowałby do mnie żaden odcień pomarańczowego).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.