|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy zmieszczę w 15kg ciuchy na 18 dni?
Wyjeżdżam na 18 dni do chłopaka do Anglii. Lecę przez WizzAir i wiadomo mam bagaż podręczny (42 x 32 x 25 - bez limitu wagowego) i zarezerwowałam bagaż rejestrowany 15 kg. Jak sądzicie? Starczy mi te 15 kg na ciuchy na 2 tygodnie? Wiadomo.. Ręczników nic nie biorę.. Będę miała na miejscu. Więc praktycznie biore pare kosmetyków i ubrania etc. Walizka +/- 3kg. Dokupiłybyście? Czy da rade
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy zmieszczę w 15kg ciuchy na 18 dni?
jak dla mnie to bez problemu; z mężem w jednej się zmieściliśmy i jeszcze nie dopiło do górnej granicy, brakowało kilogram + 2 bagaże podręczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Odpowiem Ci w ten sposob:
Ja na 10dniowa podroz autostopem spakowalam caly dom na plecy, tj. spiwor, namiot, poduszke, karimate, ciuchy, jedzenie, dodatkowa pare butow, recznik etc. W plecak 34litrowy czyli bagaz podreczny. razem chyba 7 kg. Daj na luz ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
15kg zależy jakich rzeczy. Przebieraj i waż. Bierz ulubione i komponuj gotowe, pasujące do siebie zestawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
18 dni to sporo, poza tym - nie wiemy jaką jesteś osobą: czy lubisz się stroić czy ubiór to dla Ciebie drugorzędna sprawa?
Ja raczej bym się zmieściła chociaż nie wiem jakby to było na powrocie, bo zapewne chciałabym coś kupić, przywieźć do domu jakieś pamiątki i wtedy zonk, miejsca brakuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Trochę zależy gdzie jedziesz i jaka tam będzie pogoda
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja myślę, że spokojnie się zmieścisz. 15kg to naprawdę dużo, szczególnie, że jedziesz do chłopaka, który tam mieszka - zgaduję więc, że nie będziesz miała problemu z ewentualnym upraniem ubrań.
![]() Przykładowo, ja jadąc na 3miesiące wolontariatu (połowa lipca- połowa października) z plecakiem spakowałam się w 20kg, a byłam w takim okresie, że musiałam wziąć ubrania i na upały, i na już chłodniejszą pogodę. Z ręką na sercu przyznaję, że chodziłam w połowie ubrań, więc spokojnie zmieściłabym się w mniej kg. Jeśli obawiasz się o przekroczenie wagi to zrezygnuj z brania podstawowych kosmetyków typu żel pod prysznic, szampon, odżywka i kup sobie to po prostu na miejscu.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że się zmieścisz, jeżeli nie zabierasz ze sobą glanów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.