![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziewczyna została zaproszona na obiad do kolegi
Witam,
Moja kobieta zasugerowała mi dziś, że idzie na obiad do kolegi. Ostatnio mamy gorsze chwile, ciągle mówi jaki to jestem zły, a po paru godzinach przeprasza i mówi, że to było ze złości.. Nie kontroluje swoich nerwów i czasami mam wątpliwości, czy słowa powiedziane podczas kłótni nie są tymi prawdziwymi... Nie widzi żadnego problemu w tym, że została zaproszona na obiad. Mówi, że wyolbrzymiam, a ona spędzi po prostu miło czas. Zapewnia mnie, że znajomy nie chce od niej nic więcej, ale jako mężczyzna, wiem że nie ma nic za darmo. Jak moge jej przetłumaczyć, że to co robi jest złe ? Próbowałem szczerej rozmowy, ale przez to wyniknęła tylko kłótnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Dziewczyna została zaproszona na obiad do kolegi
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie mam pewności, czy moja kobieta powiedziała mu, że ma chłopaka. Nie znam tej osoby wcale. Mówi, że na każdym kroku mu mówi, że nie oczekuje niczego więcej, ale z drugiej strony nie chce mi go przedstawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie badz frajerem tylko powiedz jej tak: chetnie pojde i poznam twojego kolege.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Podejrzane skoro nie chce Ci go przedstawić. Mówi mu ok ale wiesz niektorzy faceci moga myslec " e tam tylko takie gadanie, mowi że nie chce ale by chciała." Uwazaja że Nie kobiety znaczy Tak. Moze "obiad" to taka ściema? Naiwną trzeba być by isc do domu kolegi "na obiad". Długo sie znają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Albo już ci dorabia rogi albo właśnie ma zamiar. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tak jak mówią dziewczyny, idź z nią. Coś kręci, skoro go nawet nie chce pokazać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolegów mam, ale mój TŻ przeważnie ich poznaje (chyba że się nie złoży, ale poznać zawsze może). Dla mnie brak przedstawienia jest podejrzany i koniec.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Powiedz, że chętnie z nią pójdziesz. Ciekawe, czy chciałaby, żebyś Ty chodził na obiadki do koleżanek, których nawet nie zna.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jeśli obiad z okazji, nie wiem, rocznicy jego rodziców i dostała zaproszenie czy coś to spoko. Dziwne, że bez osoby towarzyszącej, ale może się zdarzyć. Natomiast tak sam na sam? Dziwne to jakieś. Do tego nie chce cię przedstawić... Albo cię zdradzi, albo próbuje sobie jego zalotami ego podbudować. Tak czy siak nie polecam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Liczmy na to, że Twoja dziewczyna jednak jest zainteresowana kolega i w końcu Cię dla niego zostawi. Może będzie miała wtedy szczęście być z facetem, który nie uważa "jako mężczyzna", że "nie ma nic za darmo".
Jesteś obleśny. Rzekłam. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-04-25 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
on tired little feet
|
Co to znaczy "nie ma nic za darmo"?: o
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;59485946]Czy to cytat ze zlotej ksiegi: madrosci wizazankow - wydanie z 1950 roku?
Biedna ta dziewczyna.[/QUOTE] Zapewne kolega jest Enrique... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Oj, dajcie mu już spokój. Dla mnie też oczywiste jest, że jeżeli mojego faceta jakaś kobieta zaprasza mnie na kolację sam na sam, to uznam za naturalne, że ona pewnie od niego oczekuje czegoś. Jeśli wie, że on jest w związku to seksu, jeśli nie wie to związku.
Chyba że to dobra koleżanka, która naprawdę nie rzuca żadnych dwuznacznych tekstów i nie przeszkadza jej, że wpadniemy oboje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Autor jest obrzydliwy ![]() Liczę na to, że to będą regularne obiady ze śniadaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kolegów, do których bym poszła, a miałam też takich, którzy zapraszali mnie do siebie i od razu było widać, że nie chcą pogadać (jakoś znajomość koleżeńska nie przetrwała, jak dobitnie dałam do zrozumienia, że jestem w poważnym związku). O takich myślałam pisząc to. Jeśli dziewczyna musi mu przypominać, że jest w związku to oznacza, że to kolega drugiego rodzaju. Na prawdę, za dużo razy się na takich przejechałam, żeby teraz nie stosować rozróżnienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie byłoby problemu gdyby ten jej kolega nie był owiany taką tajemnicą. Nie zdziwilabym się jakby i on o Tobie niewiele wiedział.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
No dziewczyny piszą, że to wielka tajemnica. A autor przecież wie, że ona ma kolegę, że idzie się z nim spotkać. Po prostu go nie poznał (być może JESZCZE nie, a być może wcale go nie pozna).
Zresztą... aż za dobrze wiem, w jakim kierunku zmierza nasza dyskusja, więc już podziękuję ![]() Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-04-25 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
nie rozumiem najazdu na autora?
![]() czepiacie się jednego zwrotu, a chyba nie o to chodzi w tym poście. poza tym wg mnie tutaj to "nie ma nic za darmo"równa się raczej temu, że nie będą te bezinteresowne ploteczki jak to z psiapsiółami, a właśnie chęć poderwania dziewczyny lub zaciągnięcia jej do łóżka. a ona musi mieć tego świadomość, jeżeli podczas kryzysu w związku opowiada o tym spotkaniu chłopakowi, zapewne właśnie po to, by wzbudzić jego zazdrość. do autora - zrób tak jak radzą dziewczyny, zaproponuj swojej kobiecie, że może pójdziecie razem i chętnie poznasz tego jej dobrego kumpla, z którym chodzi na obiadki, a o którym Ty nic nie wiesz. jak dziewczyna się wkurzy, to pewnie nie jest to taki tam zwykły kolega.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-04-25 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolega kolegą, może i chce wzbudzić zazdrość. Warto by jednak zaproponował wspólne wyjście (co nie znaczy że za każdym razem musi z nim łazić, ale skoro czuje się niepewnie, warto by to uszanować, ja bym zapoznała). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli Cię to męczy, to miej świadomość, że jeżeli będzie chciała Cię zdradzić lub odejść, to i tak to zrobi. Nie zapobiegniesz temu ani tego nie wyperswadujesz. Nie daj się sprowokować, ustal sobie jakąś granicę krórej przekroczenie będzie równoznaczne z końcem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.