Facet ma dziewczynê, a flirtuje ze mn±. Jak go zniechêciæ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-04-28, 15:57   #1
malagam
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Facet ma dziewczynê, a flirtuje ze mn±. Jak go zniechêciæ

Dziewczyny, potrzebujê rady.

Parê miesiêcy temu moja kumpela zorganizowa³a domówkê. Nie zna³am tam wielu osób. Jeden ch³opak szczególnie zwraca³ na mnie uwagê, adorowa³, tañczy³ tylko ze mn± i ca³y czas ten kontakt podtrzymywa³. Wizualnie za bardzo mi siê nie podoba³, ale by³ mi³y, sympatyczny i inteligenty, wiêc dobrze siê z nim bawi³am. W koñcu impreza.
Jedno mi nie dawa³o spokoju, mianowicie, ¿e gdzie¶ go ju¿ widzia³am. Nie mog³am sobie przypomnieæ, wiêc da³am spokój.

Dzieñ po imprezce zaprosi³ mnie do znajomych na fb. I wtedy, obczajaj±c, z kim mam do czynienia (zawsze cz³owieka sprawdzam), przypomnia³am sobie, sk±d go kojarzy³am. Z zajêæ teatralnych, na które kiedy¶ przyszed³... ze swoj± wieloletni± dziewczyn±!

Natychmiast przeprowadzi³am wywiad ¶rodowiskowy. Wszyscy mówili, ¿e CHYBA nadal z ni± jest, chyba nic siê nie zmieni³o itd.
Po paru tygodniach zaprosi³ m.in. mnie na domówkê. I co siê okaza³o? ¯e oni w dodatku mieszkaj± razem! My¶la³am, ¿e zapadnê siê pod ziemiê.

Od tamtego czasu on do mnie pisze na fb. Niby niezobowi±zuj±co, ale jaki¶ cieñ flirtu tam wyczuwam. Jest mi niezrêcznie. Najgorsze jest to, ¿e tego go¶cia lubiê - tak poza wszystkim, jest fajny.

Ta dziewczyna niby te¿ mi³a, ale -nie wiem, czy kto¶ j± poinformowa³, ¿eby na mnie uwa¿a³a, czy po prostu jest taka zazdrosna o niego, ale gdy tylko ten kolo zacz±³ ze mn± rozmawiaæ (a usiad³ obok mnie na kanapie), to po paru sekundach rozmowy ta jego dziewczyna przerywa³a nam pod jakimi¶ bzdurnymi pretekstami - i tak 3 razy. A w koñcu-niby ¿artem- usiad³a miêdzy nami.

Czujê siê jak totalna kretynka. Czujê siê jak intruz na jej terenie, jak jaka¶ "ta druga", chocia¿ nic nie jest na rzeczy...

Nie wiem, co zrobiæ. W sumie chcia³abym mu wy³o¿yæ, ¿e wpakowa³ mnie w taki uk³ad, jak siê z tym czujê i jak ta jego dziewczyna siê czuje - bo to widaæ, ¿e nie darzy mnie zaufaniem.
Co zrobi³yby¶cie na moim miejscu?
malagam jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 16:00   #2
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112
Dot.: Facet ma dziewczynê, a flirtuje ze mn±. Jak go zniechêciæ

Cytat:
Napisane przez malagam Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, potrzebujê rady.

Parê miesiêcy temu moja kumpela zorganizowa³a domówkê. Nie zna³am tam wielu osób. Jeden ch³opak szczególnie zwraca³ na mnie uwagê, adorowa³, tañczy³ tylko ze mn± i ca³y czas ten kontakt podtrzymywa³. Wizualnie za bardzo mi siê nie podoba³, ale by³ mi³y, sympatyczny i inteligenty, wiêc dobrze siê z nim bawi³am. W koñcu impreza.
Jedno mi nie dawa³o spokoju, mianowicie, ¿e gdzie¶ go ju¿ widzia³am. Nie mog³am sobie przypomnieæ, wiêc da³am spokój.

Dzieñ po imprezce zaprosi³ mnie do znajomych na fb. I wtedy, obczajaj±c, z kim mam do czynienia (zawsze cz³owieka sprawdzam), przypomnia³am sobie, sk±d go kojarzy³am. Z zajêæ teatralnych, na które kiedy¶ przyszed³... ze swoj± wieloletni± dziewczyn±!

Natychmiast przeprowadzi³am wywiad ¶rodowiskowy. Wszyscy mówili, ¿e CHYBA nadal z ni± jest, chyba nic siê nie zmieni³o itd.
Po paru tygodniach zaprosi³ m.in. mnie na domówkê. I co siê okaza³o? ¯e oni w dodatku mieszkaj± razem! My¶la³am, ¿e zapadnê siê pod ziemiê.

Od tamtego czasu on do mnie pisze na fb. Niby niezobowi±zuj±co, ale jaki¶ cieñ flirtu tam wyczuwam. Jest mi niezrêcznie. Najgorsze jest to, ¿e tego go¶cia lubiê - tak poza wszystkim, jest fajny.

Ta dziewczyna niby te¿ mi³a, ale -nie wiem, czy kto¶ j± poinformowa³, ¿eby na mnie uwa¿a³a, czy po prostu jest taka zazdrosna o niego, ale gdy tylko ten kolo zacz±³ ze mn± rozmawiaæ (a usiad³ obok mnie na kanapie), to po paru sekundach rozmowy ta jego dziewczyna przerywa³a nam pod jakimi¶ bzdurnymi pretekstami - i tak 3 razy. A w koñcu-niby ¿artem- usiad³a miêdzy nami.

Czujê siê jak totalna kretynka. Czujê siê jak intruz na jej terenie, jak jaka¶ "ta druga", chocia¿ nic nie jest na rzeczy...

Nie wiem, co zrobiæ. W sumie chcia³abym mu wy³o¿yæ, ¿e wpakowa³ mnie w taki uk³ad, jak siê z tym czujê i jak ta jego dziewczyna siê czuje - bo to widaæ, ¿e nie darzy mnie zaufaniem.
Co zrobi³yby¶cie na moim miejscu?
przestañ mu odpisywaæ i nie chod¼ na imprezy organizowane przez niego. jak mu powiesz, ¿e ciê nie¼le wpakowa³ to odwróci kota ogonem i bêdzie, ¿e sobie wymy¶lasz flirt.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 16:03   #3
ALL for LOVE
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 058

Jak bêdzie próbowa³ z Tob± flirtowaæ powiedz mu/napisz, ¿eby siê ogarn±³, bo ma dziewczynê. I czekaj na reakcjê
ALL for LOVE jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 16:31   #4
malagam
Przyczajenie

No w³a¶nie tego siê obawiam, ¿e wyjdzie na to, ¿e mam bujn± wyobra¼niê. Tylko te¿ martwiê siê t± kompromitacj±. Zostawiæ to tak?
Stary 2016-04-28, 16:32   #5
AdiG2014
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 142

Powiedz facetowi, ze najbardziej cenisz w ludziach jak maja zasady moralne, niz wyglad i ze sama niechcialabys byc na miejscu tej dziewczyny, gdyby on byl Twoim facetem. Damu do myslenia. Albo odejdzie od tamtej, albo zrezygnuje. Budowanie szczescia na nieszczesciu innego czlowieka wplywa na to jacy potem jestesmy i jacy sa Ci skrzywdzeni ludzie, tak jak ta dziewczyna moze byc. Brak zasad moze szybko sie odbic na naszym zdrowiu psychicznym. Chyba, ze ludzie sa pozbawieni wartosci, ale co w takim razie sa oni warci?
AdiG2014 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 16:51   #6
carpediem
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 937

A bardzo Ci zale¿y na dalszym utrzymywaniu kontaktu z tym facetem?

Bo jak nie, to bym siê odciê³a - nie rozmawia³a z nim, nie pisa³a, nie chodzi³a na imprezy, gdzie ma byæ.
carpediem jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-28, 16:56   #7
malagam
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carpediem Poka¿ wiadomo¶æ
A bardzo Ci zale¿y na dalszym utrzymywaniu kontaktu z tym facetem?

Bo jak nie, to bym siê odciê³a - nie rozmawia³a z nim, nie pisa³a, nie chodzi³a na imprezy, gdzie ma byæ.
Czy zale¿y... nie a¿ tak, ¿eby nie liczyæ siê z niczym i rzucaæ siê na g³êbok± wodê. Lubiê go jako kolegê, kumpla i tyle.
Stary 2016-04-28, 18:48   #8
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

Cytat:
Napisane przez malagam Poka¿ wiadomo¶æ
Czy zale¿y... nie a¿ tak, ¿eby nie liczyæ siê z niczym i rzucaæ siê na g³êbok± wodê. Lubiê go jako kolegê, kumpla i tyle.
je¿eli chcesz utrzymaæ kontakt to go utrzymuj ale uwa¿aj bo jego dziewczyna mo¿e Ci ty³ek obrobiæ we wspólnym towarzystwie ¿e polujesz na cudzego ch³opaka.
Jak nie chcesz - to zablokuj go na portalach, nie odbieraj telefonów, nie daj siê zapraszaæ na imprezy.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 08:01   #9
_SpecialSnowflake_
Przyczajenie

Jak go zniechêciæ?

"S³uchaj, Panie X, nie chcê siê z Tob± spotykaæ poniewa¿ masz ju¿ swoj± dziewczynê, a ja kierujê siê w ¿yciu jakimi¶ zasadami moralnymi. Dowidzenia."

Zrobione.
_SpecialSnowflake_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 08:07   #10
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Ale po co go zniechêcaæ? Powiedz mu wprost - wiem, ¿e masz dziewczynê i nie chcê, ¿eby¶ ze mn± flirtowa³, bo ¼le siê czujê.
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 08:15   #11
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Flirtowanie to czynno¶æ obustronna. Nie da siê flirtowaæ jednostronnie. Skoro nazywasz to flirtowanie, to znaczy, ¿e bierzesz w tym udzia³. Przestaniesz = zakoñczy siê flirtowanie. A podrywaæ Ciê jednostronnie, przy braku Twojej reakcji podejrzewam, ¿e facet nie bêdzie lub bardzo szybko da sobie spokój. Wiêc po prostu b±d¼ kurczê konsekwentna w tym co robisz, a raczej czego nie robisz.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-04-29, 22:55   #12
Qrola
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

te¿ to sk±d¶ znam , ja ne wiem czy cos ze mna jest nie tak ,ale mnie na randki czê¶ciej zapraszaja Ci w zwi±zkach ni¿ wolni :/ i za chiny nie rozumiem po co i dlaczego? ju¿ mnie to powoli zaczyna wkurzaæ , bo sama sie boje ¿e kiedys trafie na takiego frajera co bêdzie zachowywa³ siê tak samo. Panowie z zwi±zku chyba chc± siê dowarto¶ciowaæ jako¶ i próbuj± tanich zagrywek.
Qrola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-04-29 23:55:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.