![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
Nigdy nie poczu³am siê w ¿yciu gorzej ni¿ dzisiaj
Witajcie dziewczyny i ch³opaki, specjalnie za³o¿y³am konto by do was napisaæ i prosiæ o porady, bo jest mi dzi¶ tak smutno, a nie mam siê komu wy¿aliæ. Mam na imiê Kamila i od niedawna pracujê w nowej pracy. Wydawa³o mi siê, ¿e jest wszystko ok- do dzi¶. Dzi¶ jedna z osób w pracy oczywi¶cie mi³ym tonem powiedzia³a mi na boku w innych s³owach ni¿ teraz napiszê, ¿e brzydko pachnê, cytujê "grzybem lub naftalin± lub zgnilizn±". Tzn moje ciuchy i ¿e niby wszyscy tak uwa¿aj±. ¯e je¶li mogê, to ¿ebym zabiera³a kurtkê do gabinetu. Bo¿e jak ja siê poczu³am! Piszê wam teraz szczerze, ¿e ja bardzo dbam o higienê, przyrzekam, ¿e myjê siê, codziennie myjê w³osy, u¿ywam perfum, mimo, ¿e nie pocê siê jako¶ szczególnie to u¿ywam antyperspirantu, kurtkê mam niedawno co kupion±, a w dodatku by³a ju¿ prana, bo lubiê wypraæ dopiero co kupione rzeczy i ona pachnie p³ynem do p³ukania a nie wilgoci±. Ok pomy¶la³am, ¿e mo¿e naprawdê co¶ jest nie tak, poprosi³am moj± mamê, o to by sprawdzi³a czy mo¿e naprawdê te ciuchy nie przesz³y zapachem, którego ja nie czujê. Powiedzia³a, ¿e absolutnie jest wszystko ok. Potem poprosi³am jeszcze zaufan± kole¿ankê, która te¿ stwierdzi³a ze ta kobieta (czy kobiety) z pracy wymy¶li³a to. Ale z 2 strony czemu mia³aby to robiæ? Czy to zemsta za co¶? Naprawdê nie wiem. Mo¿e naprawdê "¶mierdzê", ale jak mam to zmieniæ, skoro nikt inny poza (osob±) osobami z pracy nie czuje tego? Jest mi tak przykro, ¿e szok. Ka¿dy trzyma swoje rzeczy w szafie, ja mam to zanosiæ do siebie. Nikt mnie tak dot±d nie upokorzy³, rozumiem gdybym nie dba³a o higienê, nie pra³a ciuchów (a ja po jednym za³o¿eniu ju¿ piorê bluzki w odró¿nieniu od innych osób z pracy, które chodz± w jednej ca³y tydzieñ, wielkie higienistki). Nawet nie pali siê u mnie w domu papierosów, by ciuchy mog³y czym¶ przej¶æ, nie mamy grzyba ani wilgoci. Przepraszam, ¿e tak d³ugo ale musia³am siê wy¿aliæ. Nie wiem jak ja mam tam wróciæ do pracy po takim upokorzeniu, my¶lê o tym by zrezygnowaæ z tej pracy. Jak my¶licie? Nie wyobra¿am sobie pracowaæ tam, taki wstyd...
Edytowane przez onakama1989 Czas edycji: 2016-03-17 o 21:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 904
|
Dot.: Nigdy nie poczu³am siê w ¿yciu gorzej ni¿ dzisiaj
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Najgorzej, je¶li ja naprawdê czym¶ brzydko pachnê, mo¿e te ciuchy czym¶ przesz³y i ja nie czujê tego? Nie wiem jak mam tam i¶æ i wspó³pracowaæ z tymi osobami, normalnie z nimi rozmawiaæ, skoro dzi¶ nawet patrzeæ na nich nie mog³am. Bardzo dbam o higienê, ale je¶li one mówi± prawdê? Ja nie zlikwidujê tego zapachu, bo ja go nie czujê, nie wiem co jest nie tak. I ta kobieta wymieni³a kilka imion osób, które niby te¿ tak uwa¿aj±.
Edytowane przez onakama1989 Czas edycji: 2016-03-17 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
je¶li to jest najgorsze, co ciê spotka³o w ¿yciu to tylko siê cieszyæ. ja bym ola³a i trzyma³a kurtkê tam, gdzie wszyscy. mam takiego znajomego, u którego rzeczy zawsze mi przechodz± zapachem wilgoci
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie nikt inny mi nie powiedzia³ w oczy. Ona dzi¶ na boku na osobno¶ci powiedzia³a mi, ¿e chce mi przekazaæ, to o czym "wszyscy" mówi± za moimi plecami i wymieni³a kilka imion, ¿e np. Ania, Zosia i Franek te¿ to czuj±.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 562
|
Zapytaj kogos kto jest dla Ciebie obcy i kompletnie bezstronny. Moze lekarza rodzinnego? Mama i kolezanka moga byc do Twojego zapachu przyzwyczajone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 789
|
Jeszcze za czasów liceum, kiedy popularne organizowane by³y klasowe miko³ajki, dziewczyna której kupi³am prezent (kolczyki), uzna³a, ¿e jest zbyt tani i rozgada³a ca³ej klasie, ¿e dosta³a sple¶nia³e u¿ywane kolczyki w zakurzonym pude³ku. To by³a zupe³na bzdura, ale poczu³am siê okropnie. Nie wiem czemu ludzie robi± takie rzeczy, ale widocznie ma jakie¶ kompleksy i Twoim kosztem chce podbudowaæ swoj± samoocenê. Nie pokazuj, ¿e jest Ci przykro, bo to j± tylko usatysfakcjonuje. Zapomnij o tym incydencie, albo nastêpnym razem powiedz, ¿e jak jej ¶mierdzi to ¿eby siebie pow±cha³a, bo je¶li kto¶ tutaj ¶mierdzi to w³a¶nie ona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 687
|
Cytat:
![]() Albo wymy¶li³a sobie tamta kobieta albo to kto¶ inny brzydko pachnie i pomylili siê ¿e to Ty ![]() Albo to z³o¶liwa ma³pa i po z³o¶ci tak powiedzia³a ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Jeszcze tak sobie pomy¶la³am, ¿e w tej szafie mo¿e co¶ innego brzydko pachnie a one oskar¿y³y mnie, ¿e to moja kurtka. Ok to nie bêdê jej tam trzymaæ, bo mi powiedzia³a "je¶li mo¿esz to powie¶ ja u siebie na wieszaczku, ¿eby zapach nie przeszed³". To by³o poni¿ej pasa, jeszcze takim milutkim tonem i dodawa³a co chwilê "nie obra¼ siê". No jasne, najlepiej skakaæ z rado¶ci. Jeszcze ¿ebym siê czu³a winna i nie my³a siê, to bym mog³a mieæ tylko do siebie pretensje.
Na pewno tak zrobiê, ¿e spytam jak±¶ inn± postronn± osobê, ale my¶lê, ¿e ta kole¿anka by mnie nie oszuka³a. Studiowa³y¶my razem 5 lat i powiedzia³a, ¿e to bzdura. Edytowane przez onakama1989 Czas edycji: 2016-03-17 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 833
|
Je¿eli powiedzia³a Ci to na osobno¶ci to mo¿e nie mia³a na celu ura¿enie Ciebie. Dobrze zrobisz je¶li zapytasz jak±¶ neutraln± osobê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
wiosna sewastopolska
Wiadomo¶ci: 134
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
Ja bym siê postara³a to zweryfikowaæ u kogo¶ bezstronnego. Mo¿e tak byæ, ¿e ubrania Ci czym¶ przechodz±, i to wcale nie musi byæ Twoja wina.
Ja mam tak± bluzkê, która po praniu czasem pachnie normalnie i ³adnie, a czasem jakby wilgoci± albo nie wiem czym, mo¿e jakby w³a¶nie naftalin±, co¶ jak ta Twoja znajoma z pracy opisa³a. I taki ma ta bluzka zapach zaraz po wyschniêciu. Kwestia materia³u chyba. Czasem te¿ pachnie normalnie p³ynem do p³ukania, zagadk± dla mnie pozostaje od czego to zale¿y. Tyle, ¿e ja ten zapach czujê, wiêc jej wtedy nie noszê. Mo¿e Ty przywyk³a¶ i nie czujesz. A mo¿e faktycznie kole¿anka k³amie. Zweryfikuj informacjê u kogo¶, ja bym chyba nawet to poruszy³a z kim¶ z pracy, z tych osób przez ni± wymienionych, gdybym które¶ z nich zna³a jako¶ bli¿ej. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2016-03-17 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Nie znam ich bli¿ej, dopiero co tam pracujê 2 tygodnie. Próbowa³am siê zaprzyja¼niæ z nimi, by³am mi³a, a jak siê okazuje one mnie tak obgadywa³y za plecami, to chyba nawet bardziej boli ni¿ ten zapach ubrañ. Po prostu nie chce mi siê ju¿ nawet do nich odzywaæ i jak tu dalej wspó³pracowaæ? Przez ca³e moje ¿ycie nikt mi wcze¶niej nie powiedzia³ o jakim¶ zapachu, ani w szkole, ani na studiach, ani w innej pracy, czy w wolontariatach. by³o pe³no okazji, pe³no osób, które mog³y to zrobiæ, to pierwsza osoba w ¿yciu, która mi tak powiedzia³a, ale ja muszê siê upewniæ u kogo¶ obcego czy rzeczywi¶cie mam racjê i moje rzeczy s± w porz±dku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
No ale wcale nie wiesz na pewno, ¿e obgadywa³y.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
A w szafie, w które trzymacie w domu okrycia wierzchnie, nie ma przypadkiem problemu z wilgoci±, s³ab± wentylacj±? Bo piszesz, ¿e ogólnie w domu nie. Mieli¶my w pracy kiedy¶ sta¿ystkê. Wspó³czu³am ch³opakowi, bo mieszka³ w kamienicy, s³abo ogrzewanej, problem z wilgoci± i jego rzeczy mia³y opisywany zapach - w³a¶nie grzyb, zgnilizna. Ca³y by³ tym biedak przesi±kniêty. Na to ¿aden dezodorant nie pomo¿e.
Ewentualnie za pó¼no rozwieszone pranie i kurka rzeczywi¶cie z³apa³a zapach stêchlizny. Je¿eli jeste¶ pewna, ¿e kurtka nie pachnie dziwnie, to wal to. Widaæ to jaki¶ wymys³. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-03-17 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
W domu ubrania trzymam przewa¿nie na wieszaku w korytarzu, a nie w szafie. Mo¿e ta kurtka przesz³a czym¶ ja ju¿ sama nie wiem, ale sam fakt jakie to upokorzenie. Poza tym one tydzieñ bluzki nie zmieniaj± i jest dobrze. Te¿ pomy¶la³am, ¿e ja mam taki do¶æ ciê¿ki zapach perfum, taki trochê duszny. Mo¿e to jest przyczyn±, trudno powiedzieæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usuniête
|
Dramatyzujesz. Jak na razie nie wiesz, czy Cie obgadywaly.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Na 99,9% te osoby musia³y o tym mówiæ, bo ta kobieta inaczej by nie ryzykowa³a, wymieniaj±c ich, ¿e ja pójdê i to skonfrontujê. Tylko mi wstyd nie pozwala nawet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 961
|
Jakie upokorzenie? Zwrocila mi kiedys kumpela uwage ze moj plaszcz brzydko pachnie, no i pachnial, a ja mialam wtedy w domu remont i tak przywyklam do rozmych smierdzacych woni ze nie czulam ze plaszcz przeszedl farbami i innymi syfami. Takie rzeczy sie zdarzaja niezaleznie od nas wiec skoro dbasz o higiene to sie tym nie przejmuj.
A kurtke dla pewnosci zanioslabym do pralni chemicznej i spokojnie wciaz wieszala w szafie, ewentualnie dodajac ze o wlasnie wrocila z pralni. Edytowane przez LadyChatterbox Czas edycji: 2016-03-17 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 488
|
Mo¿e gdy pada deszcz i material jest mokry, to kurtka inaczej pachnie?
Ja lubie prowokowac i w takich sytuacjach mam niski prog zazenowania spolecznego, wiec prawdopodobnie na Twoim miejscu przyszlabym rano do pracy i z kurtka w reku zapytala wszystkie osoby czy wydziela ona jakis podejrzany zapach, a nastepnie komisyjnie podetknela wszystkim pod nosy. Marwilabym sie przy tym glosno o material albo wentylacje, albo o cokolwiek innego, bo nikt nigdy z moja kurtka takich problemow nie mial... Chyba ze to inna kurtka, ale <niuch do szafy> trudno w sumie orzec, co myslicie? Jednym slowem, wyciagnelabym sprawe na wierzch. To jak u ginekologa, poki nie myslisz, ze jakis obcy facet maca cie po kroczu, to nawet nie czujesz zazenowania. Poki nie myslisz, ze masz problem z kurtka, tylko co najwyzej pani X ma problem z wechem, to tego zazenowania tez czuc nie bedziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
jak na doros³± kobietê to strasznie histeryzujesz.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 269
|
Mo¿e daj do pow±chania swoje perfumy. To ze dla ciebie co¶ ³adnie pachnie nie znaczy, ¿e mo¿e dla innych.
Wys³ane z mojego D6503 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.