Nigdy nie poczu³am siê w ¿yciu gorzej ni¿ dzisiaj - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-03-17, 21:52   #1
onakama1989
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 26

Nigdy nie poczu³am siê w ¿yciu gorzej ni¿ dzisiaj

Witajcie dziewczyny i ch³opaki, specjalnie za³o¿y³am konto by do was napisaæ i prosiæ o porady, bo jest mi dzi¶ tak smutno, a nie mam siê komu wy¿aliæ. Mam na imiê Kamila i od niedawna pracujê w nowej pracy. Wydawa³o mi siê, ¿e jest wszystko ok- do dzi¶. Dzi¶ jedna z osób w pracy oczywi¶cie mi³ym tonem powiedzia³a mi na boku w innych s³owach ni¿ teraz napiszê, ¿e brzydko pachnê, cytujê "grzybem lub naftalin± lub zgnilizn±". Tzn moje ciuchy i ¿e niby wszyscy tak uwa¿aj±. ¯e je¶li mogê, to ¿ebym zabiera³a kurtkê do gabinetu. Bo¿e jak ja siê poczu³am! Piszê wam teraz szczerze, ¿e ja bardzo dbam o higienê, przyrzekam, ¿e myjê siê, codziennie myjê w³osy, u¿ywam perfum, mimo, ¿e nie pocê siê jako¶ szczególnie to u¿ywam antyperspirantu, kurtkê mam niedawno co kupion±, a w dodatku by³a ju¿ prana, bo lubiê wypraæ dopiero co kupione rzeczy i ona pachnie p³ynem do p³ukania a nie wilgoci±. Ok pomy¶la³am, ¿e mo¿e naprawdê co¶ jest nie tak, poprosi³am moj± mamê, o to by sprawdzi³a czy mo¿e naprawdê te ciuchy nie przesz³y zapachem, którego ja nie czujê. Powiedzia³a, ¿e absolutnie jest wszystko ok. Potem poprosi³am jeszcze zaufan± kole¿ankê, która te¿ stwierdzi³a ze ta kobieta (czy kobiety) z pracy wymy¶li³a to. Ale z 2 strony czemu mia³aby to robiæ? Czy to zemsta za co¶? Naprawdê nie wiem. Mo¿e naprawdê "¶mierdzê", ale jak mam to zmieniæ, skoro nikt inny poza (osob±) osobami z pracy nie czuje tego? Jest mi tak przykro, ¿e szok. Ka¿dy trzyma swoje rzeczy w szafie, ja mam to zanosiæ do siebie. Nikt mnie tak dot±d nie upokorzy³, rozumiem gdybym nie dba³a o higienê, nie pra³a ciuchów (a ja po jednym za³o¿eniu ju¿ piorê bluzki w odró¿nieniu od innych osób z pracy, które chodz± w jednej ca³y tydzieñ, wielkie higienistki). Nawet nie pali siê u mnie w domu papierosów, by ciuchy mog³y czym¶ przej¶æ, nie mamy grzyba ani wilgoci. Przepraszam, ¿e tak d³ugo ale musia³am siê wy¿aliæ. Nie wiem jak ja mam tam wróciæ do pracy po takim upokorzeniu, my¶lê o tym by zrezygnowaæ z tej pracy. Jak my¶licie? Nie wyobra¿am sobie pracowaæ tam, taki wstyd...

Edytowane przez onakama1989
Czas edycji: 2016-03-17 o 21:53
onakama1989 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 21:55   #2
201607111028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 904
Dot.: Nigdy nie poczu³am siê w ¿yciu gorzej ni¿ dzisiaj

Cytat:
Napisane przez onakama1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie dziewczyny i ch³opaki, specjalnie za³o¿y³am konto by do was napisaæ i prosiæ o porady, bo jest mi dzi¶ tak smutno, a nie mam siê komu wy¿aliæ. Mam na imiê Kamila i od niedawna pracujê w nowej pracy. Wydawa³o mi siê, ¿e jest wszystko ok- do dzi¶. Dzi¶ jedna z osób w pracy oczywi¶cie mi³ym tonem powiedzia³a mi na boku w innych s³owach ni¿ teraz napiszê, ¿e brzydko pachnê, cytujê "grzybem lub naftalin± lub zgnilizn±". Tzn moje ciuchy i ¿e niby wszyscy tak uwa¿aj±. ¯e je¶li mogê, to ¿ebym zabiera³a kurtkê do gabinetu. Bo¿e jak ja siê poczu³am! Piszê wam teraz szczerze, ¿e ja bardzo dbam o higienê, przyrzekam, ¿e myjê siê, codziennie myjê w³osy, u¿ywam perfum, mimo, ¿e nie pocê siê jako¶ szczególnie to u¿ywam antyperspirantu, kurtkê mam niedawno co kupion±, a w dodatku by³a ju¿ prana, bo lubiê wypraæ dopiero co kupione rzeczy i ona pachnie p³ynem do p³ukania a nie wilgoci±. Ok pomy¶la³am, ¿e mo¿e naprawdê co¶ jest nie tak, poprosi³am moj± mamê, o to by sprawdzi³a czy mo¿e naprawdê te ciuchy nie przesz³y zapachem, którego ja nie czujê. Powiedzia³a, ¿e absolutnie jest wszystko ok. Potem poprosi³am jeszcze zaufan± kole¿ankê, która te¿ stwierdzi³a ze ta kobieta (czy kobiety) z pracy wymy¶li³a to. Ale z 2 strony czemu mia³aby to robiæ? Czy to zemsta za co¶? Naprawdê nie wiem. Mo¿e naprawdê "¶mierdzê", ale jak mam to zmieniæ, skoro nikt inny poza (osob±) osobami z pracy nie czuje tego? Jest mi tak przykro, ¿e szok. Ka¿dy trzyma swoje rzeczy w szafie, ja mam to zanosiæ do siebie. Nikt mnie tak dot±d nie upokorzy³, rozumiem gdybym nie dba³a o higienê, nie pra³a ciuchów (a ja po jednym za³o¿eniu ju¿ piorê bluzki w odró¿nieniu od innych osób z pracy, które chodz± w jednej ca³y tydzieñ, wielkie higienistki). Nawet nie pali siê u mnie w domu papierosów, by ciuchy mog³y czym¶ przej¶æ, nie mamy grzyba ani wilgoci. Przepraszam, ¿e tak d³ugo ale musia³am siê wy¿aliæ. Nie wiem jak ja mam tam wróciæ do pracy po takim upokorzeniu, my¶lê o tym by zrezygnowaæ z tej pracy. Jak my¶licie? Nie wyobra¿am sobie pracowaæ tam, taki wstyd...
Jesli jest rzeczywiscie tak, jak piszesz, to pewnie to wymyslila (ze wszyscy tak uwazaja). Prawdopodobnie dalas sie wkrecic jakiemus babsztylowi, a procz niej nikt nawet nie zainteresowal sie Twoja kurtka. Tak mi sie wydaje. Normalnie idz do pracy
201607111028 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 21:59   #3
onakama1989
Przyczajenie

Najgorzej, je¶li ja naprawdê czym¶ brzydko pachnê, mo¿e te ciuchy czym¶ przesz³y i ja nie czujê tego? Nie wiem jak mam tam i¶æ i wspó³pracowaæ z tymi osobami, normalnie z nimi rozmawiaæ, skoro dzi¶ nawet patrzeæ na nich nie mog³am. Bardzo dbam o higienê, ale je¶li one mówi± prawdê? Ja nie zlikwidujê tego zapachu, bo ja go nie czujê, nie wiem co jest nie tak. I ta kobieta wymieni³a kilka imion osób, które niby te¿ tak uwa¿aj±.

Czas edycji: 2016-03-17 o 22:01
Stary 2016-03-17, 22:01   #4
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Najgorzej, je¶li ja naprawdê czym¶ brzydko pachnê, mo¿e te ciuchy czym¶ przesz³y i ja nie czujê tego? Nie wiem jak mam tam i¶æ i wspó³pracowaæ z tymi osobami, normalnie z nimi rozmawiaæ, skoro dzi¶ nawet patrzeæ na nich nie mog³am. Bardzo dbam o higienê, ale je¶li one mówi± prawdê? Ja nie zlikwidujê tego zapachu, bo ja go nie czujê, nie wiem co jest nie tak.
Ale jakakolwiek INNA osoba z pracy powiedziala Ci, ze cos czuje? Przeciez ta kobieta mogla to wszystko wymyslic. Nie wierz we wszystko, co Ci mowia. Zwlaszcza, kiedy nie masz do tego zadnych podstaw
Stary 2016-03-17, 22:02   #5
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

je¶li to jest najgorsze, co ciê spotka³o w ¿yciu to tylko siê cieszyæ. ja bym ola³a i trzyma³a kurtkê tam, gdzie wszyscy. mam takiego znajomego, u którego rzeczy zawsze mi przechodz± zapachem wilgoci

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:03   #6
onakama1989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale jakakolwiek INNA osoba z pracy powiedziala Ci, ze cos czuje? Przeciez ta kobieta mogla to wszystko wymyslic. Nie wierz we wszystko, co Ci mowia. Zwlaszcza, kiedy nie masz do tego zadnych podstaw
Nie nikt inny mi nie powiedzia³ w oczy. Ona dzi¶ na boku na osobno¶ci powiedzia³a mi, ¿e chce mi przekazaæ, to o czym "wszyscy" mówi± za moimi plecami i wymieni³a kilka imion, ¿e np. Ania, Zosia i Franek te¿ to czuj±.
Stary 2016-03-17, 22:04   #7
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Nie nikt inny mi nie powiedzia³ w oczy. Ona dzi¶ na boku na osobno¶ci powiedzia³a mi, ¿e chce mi przekazaæ, to o czym "wszyscy" mówi± za moimi plecami i wymieni³a kilka imion, ¿e np. Ania, Zosia i Franek te¿ to czuj±.
No i Ty wierzysz, bo ona powiedziala. Wez.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 22:05   #8
kasiab777
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 562

Zapytaj kogos kto jest dla Ciebie obcy i kompletnie bezstronny. Moze lekarza rodzinnego? Mama i kolezanka moga byc do Twojego zapachu przyzwyczajone.
kasiab777 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:06   #9
onakama1989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Poka¿ wiadomo¶æ
No i Ty wierzysz, bo ona powiedziala. Wez.
Ale to jest taka stateczna kobieta po 40, nie narazi³am siê jej niczym w ¿yciu, wiêc czemu mia³aby k³amaæ.
Stary 2016-03-17, 22:07   #10
201607111028
Konto usuniête

Cytat:
Ale to jest taka stateczna kobieta po 40, nie narazi³am siê jej niczym w ¿yciu, wiêc czemu mia³aby k³amaæ.
Nie wiem. Skoro masz watpliwosci, to tak, jak radzi kasia - zapytaj kogos, kto na pewno powie Ci prawde.
Stary 2016-03-17, 22:10   #11
December12
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 789

Jeszcze za czasów liceum, kiedy popularne organizowane by³y klasowe miko³ajki, dziewczyna której kupi³am prezent (kolczyki), uzna³a, ¿e jest zbyt tani i rozgada³a ca³ej klasie, ¿e dosta³a sple¶nia³e u¿ywane kolczyki w zakurzonym pude³ku. To by³a zupe³na bzdura, ale poczu³am siê okropnie. Nie wiem czemu ludzie robi± takie rzeczy, ale widocznie ma jakie¶ kompleksy i Twoim kosztem chce podbudowaæ swoj± samoocenê. Nie pokazuj, ¿e jest Ci przykro, bo to j± tylko usatysfakcjonuje. Zapomnij o tym incydencie, albo nastêpnym razem powiedz, ¿e jak jej ¶mierdzi to ¿eby siebie pow±cha³a, bo je¶li kto¶ tutaj ¶mierdzi to w³a¶nie ona.
December12 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 22:12   #12
Fantasmagori
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 687

Cytat:
Najgorzej, je¶li ja naprawdê czym¶ brzydko pachnê, mo¿e te ciuchy czym¶ przesz³y i ja nie czujê tego? Nie wiem jak mam tam i¶æ i wspó³pracowaæ z tymi osobami, normalnie z nimi rozmawiaæ, skoro dzi¶ nawet patrzeæ na nich nie mog³am. Bardzo dbam o higienê, ale je¶li one mówi± prawdê? Ja nie zlikwidujê tego zapachu, bo ja go nie czujê, nie wiem co jest nie tak. I ta kobieta wymieni³a kilka imion osób, które niby te¿ tak uwa¿aj±.
Sama mog³aby¶ nie poczuæ bo siê przyzwyczajamy do swojego zapachu ale mama i kole¿anka raczej by Ciê nie ok³ama³y
Albo wymy¶li³a sobie tamta kobieta albo to kto¶ inny brzydko pachnie i pomylili siê ¿e to Ty
Albo to z³o¶liwa ma³pa i po z³o¶ci tak powiedzia³a

Fantasmagori jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:14   #13
onakama1989
Przyczajenie

Jeszcze tak sobie pomy¶la³am, ¿e w tej szafie mo¿e co¶ innego brzydko pachnie a one oskar¿y³y mnie, ¿e to moja kurtka. Ok to nie bêdê jej tam trzymaæ, bo mi powiedzia³a "je¶li mo¿esz to powie¶ ja u siebie na wieszaczku, ¿eby zapach nie przeszed³". To by³o poni¿ej pasa, jeszcze takim milutkim tonem i dodawa³a co chwilê "nie obra¼ siê". No jasne, najlepiej skakaæ z rado¶ci. Jeszcze ¿ebym siê czu³a winna i nie my³a siê, to bym mog³a mieæ tylko do siebie pretensje.
Na pewno tak zrobiê, ¿e spytam jak±¶ inn± postronn± osobê, ale my¶lê, ¿e ta kole¿anka by mnie nie oszuka³a. Studiowa³y¶my razem 5 lat i powiedzia³a, ¿e to bzdura.

Czas edycji: 2016-03-17 o 22:15
Stary 2016-03-17, 22:14   #14
lulka19
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 833

Je¿eli powiedzia³a Ci to na osobno¶ci to mo¿e nie mia³a na celu ura¿enie Ciebie. Dobrze zrobisz je¶li zapytasz jak±¶ neutraln± osobê
lulka19 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:16   #15
z_danowskich
wiosna sewastopolska

Wiadomo¶ci: 134

Cytat:
Uwierz mi, stateczne kobiety po 40 równie¿ potrafi± byæ takimi sukami, które chcia³yby upokorzyæ m³odsz± kole¿ankê tylko dla sportu i coby nie wyj¶æ z wprawy mi kiedy¶ tego typu osoba w pracy powiedzia³a, ¿e jestem brzydka i powinnam nosiæ inne okulary. Có¿, uzna³am, ¿e owa osoba jest po prostu chamk± i pracowa³am dalej, nie przejmuj±c siê ni±. Trzymaj siê mocno i nie przejmuj siê ale je¶li dalej bêdzie Ciê to mêczyæ, to zapyta³abym innych osób, które wymieni³a ta babka, czy maj± jakie¶ problemy z powonieniem i dlaczego ¼ród³a tych problemów upatruj± w Twojej kurtce.
z_danowskich jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:18   #16
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Ja bym siê postara³a to zweryfikowaæ u kogo¶ bezstronnego. Mo¿e tak byæ, ¿e ubrania Ci czym¶ przechodz±, i to wcale nie musi byæ Twoja wina.
Ja mam tak± bluzkê, która po praniu czasem pachnie normalnie i ³adnie, a czasem jakby wilgoci± albo nie wiem czym, mo¿e jakby w³a¶nie naftalin±, co¶ jak ta Twoja znajoma z pracy opisa³a. I taki ma ta bluzka zapach zaraz po wyschniêciu. Kwestia materia³u chyba.
Czasem te¿ pachnie normalnie p³ynem do p³ukania, zagadk± dla mnie pozostaje od czego to zale¿y.
Tyle, ¿e ja ten zapach czujê, wiêc jej wtedy nie noszê. Mo¿e Ty przywyk³a¶ i nie czujesz.

A mo¿e faktycznie kole¿anka k³amie. Zweryfikuj informacjê u kogo¶, ja bym chyba nawet to poruszy³a z kim¶ z pracy, z tych osób przez ni± wymienionych, gdybym które¶ z nich zna³a jako¶ bli¿ej.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2016-03-17 o 22:19
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:25   #17
onakama1989
Przyczajenie

Nie znam ich bli¿ej, dopiero co tam pracujê 2 tygodnie. Próbowa³am siê zaprzyja¼niæ z nimi, by³am mi³a, a jak siê okazuje one mnie tak obgadywa³y za plecami, to chyba nawet bardziej boli ni¿ ten zapach ubrañ. Po prostu nie chce mi siê ju¿ nawet do nich odzywaæ i jak tu dalej wspó³pracowaæ? Przez ca³e moje ¿ycie nikt mi wcze¶niej nie powiedzia³ o jakim¶ zapachu, ani w szkole, ani na studiach, ani w innej pracy, czy w wolontariatach. by³o pe³no okazji, pe³no osób, które mog³y to zrobiæ, to pierwsza osoba w ¿yciu, która mi tak powiedzia³a, ale ja muszê siê upewniæ u kogo¶ obcego czy rzeczywi¶cie mam racjê i moje rzeczy s± w porz±dku...
Stary 2016-03-17, 22:27   #18
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

No ale wcale nie wiesz na pewno, ¿e obgadywa³y.
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:31   #19
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

A w szafie, w które trzymacie w domu okrycia wierzchnie, nie ma przypadkiem problemu z wilgoci±, s³ab± wentylacj±? Bo piszesz, ¿e ogólnie w domu nie. Mieli¶my w pracy kiedy¶ sta¿ystkê. Wspó³czu³am ch³opakowi, bo mieszka³ w kamienicy, s³abo ogrzewanej, problem z wilgoci± i jego rzeczy mia³y opisywany zapach - w³a¶nie grzyb, zgnilizna. Ca³y by³ tym biedak przesi±kniêty. Na to ¿aden dezodorant nie pomo¿e.

Ewentualnie za pó¼no rozwieszone pranie i kurka rzeczywi¶cie z³apa³a zapach stêchlizny.

Je¿eli jeste¶ pewna, ¿e kurtka nie pachnie dziwnie, to wal to. Widaæ to jaki¶ wymys³.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2016-03-17 o 22:35
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-17, 22:36   #20
onakama1989
Przyczajenie

W domu ubrania trzymam przewa¿nie na wieszaku w korytarzu, a nie w szafie. Mo¿e ta kurtka przesz³a czym¶ ja ju¿ sama nie wiem, ale sam fakt jakie to upokorzenie. Poza tym one tydzieñ bluzki nie zmieniaj± i jest dobrze. Te¿ pomy¶la³am, ¿e ja mam taki do¶æ ciê¿ki zapach perfum, taki trochê duszny. Mo¿e to jest przyczyn±, trudno powiedzieæ.
Stary 2016-03-17, 22:39   #21
201607111028
Konto usuniête

Dramatyzujesz. Jak na razie nie wiesz, czy Cie obgadywaly.
Stary 2016-03-17, 22:40   #22
onakama1989
Przyczajenie

Na 99,9% te osoby musia³y o tym mówiæ, bo ta kobieta inaczej by nie ryzykowa³a, wymieniaj±c ich, ¿e ja pójdê i to skonfrontujê. Tylko mi wstyd nie pozwala nawet.
Stary 2016-03-17, 22:42   #23
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
W domu ubrania trzymam przewa¿nie na wieszaku w korytarzu, a nie w szafie. Mo¿e ta kurtka przesz³a czym¶ ja ju¿ sama nie wiem, ale sam fakt jakie to upokorzenie. Poza tym one tydzieñ bluzki nie zmieniaj± i jest dobrze. Te¿ pomy¶la³am, ¿e ja mam taki do¶æ ciê¿ki zapach perfum, taki trochê duszny. Mo¿e to jest przyczyn±, trudno powiedzieæ.
A tam, upokorzenie. Zrobi³o Ci siê ¼le, g³upio, ³yso i przykro, ale w ¿aden sposób Ciê to nie upokarza. Wypierz kurtkê na wszelki wypadek. W ¿yciu spotkasz siê jeszcze z niejedn± przykr±, niekomfortow± sytuacj±, wszyscy tak maj±. Je¿eli znowu kto¶ Ci zwróci uwagê, to powiedz s³odkim g³osikiem: "och, Pani Ma³gosiu kochana, kurtkê wypra³am, wiêc to naprawdê dziwna sprawa. Wie Pani co, mo¿e to zapach CZYICH¦ tanich perfum miesza siê w dziwny sposób z zapachem potu NIEKTÓRYCH osób i st±d problem. Pani na pewno dojdzie do sedna problemu". Do tego dodajesz u¶miech nr 5 i wracasz do pracy.
Stary 2016-03-17, 22:45   #24
onakama1989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
A tam, upokorzenie. Zrobi³o Ci siê ¼le, g³upio, ³yso i przykro, ale w ¿aden sposób Ciê to nie upokarza. Wypierz kurtkê na wszelki wypadek. W ¿yciu spotkasz siê jeszcze z niejedn± przykr±, niekomfortow± sytuacj±, wszyscy tak maj±. Je¿eli znowu kto¶ Ci zwróci uwagê, to powiedz s³odkim g³osikiem: "och, Pani Ma³gosiu kochana, kurtkê wypra³am, wiêc to naprawdê dziwna sprawa. Wie Pani co, mo¿e to zapach CZYICH¦ tanich perfum miesza siê w dziwny sposób z zapachem potu NIEKTÓRYCH osób i st±d problem. Pani na pewno dojdzie do sedna problemu". Do tego dodajesz u¶miech nr 5 i wracasz do pracy.
Super odpowied¼ kurtkê wypra³am zaraz po przyj¶ciu do domu i moim zdaniem zapach niczym siê nie ró¿ni od tego sprzed prania, jest trochê tylko intensywniejszy zapach p³ynu do p³ukania i nic wiêcej. Mo¿e ja tracê wêch?
Stary 2016-03-17, 22:49   #25
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Super odpowied¼ kurtkê wypra³am zaraz po przyj¶ciu do domu i moim zdaniem zapach niczym siê nie ró¿ni od tego sprzed prania, jest trochê tylko intensywniejszy zapach p³ynu do p³ukania i nic wiêcej. Mo¿e ja tracê wêch?
No to wykuj mój tekst na blachê i czekaj na okazjê. Tylko pamiêtaj, do tego minka zdziwionej ufnej owieczki.

Stary 2016-03-17, 22:51   #26
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 961

Jakie upokorzenie? Zwrocila mi kiedys kumpela uwage ze moj plaszcz brzydko pachnie, no i pachnial, a ja mialam wtedy w domu remont i tak przywyklam do rozmych smierdzacych woni ze nie czulam ze plaszcz przeszedl farbami i innymi syfami. Takie rzeczy sie zdarzaja niezaleznie od nas wiec skoro dbasz o higiene to sie tym nie przejmuj.

A kurtke dla pewnosci zanioslabym do pralni chemicznej i spokojnie wciaz wieszala w szafie, ewentualnie dodajac ze o wlasnie wrocila z pralni.

Edytowane przez LadyChatterbox
Czas edycji: 2016-03-17 o 22:55
LadyChatterbox jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:56   #27
fairytale
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 488

Mo¿e gdy pada deszcz i material jest mokry, to kurtka inaczej pachnie?

Ja lubie prowokowac i w takich sytuacjach mam niski prog zazenowania spolecznego, wiec prawdopodobnie na Twoim miejscu przyszlabym rano do pracy i z kurtka w reku zapytala wszystkie osoby czy wydziela ona jakis podejrzany zapach, a nastepnie komisyjnie podetknela wszystkim pod nosy. Marwilabym sie przy tym glosno o material albo wentylacje, albo o cokolwiek innego, bo nikt nigdy z moja kurtka takich problemow nie mial... Chyba ze to inna kurtka, ale <niuch do szafy> trudno w sumie orzec, co myslicie?

Jednym slowem, wyciagnelabym sprawe na wierzch.

To jak u ginekologa, poki nie myslisz, ze jakis obcy facet maca cie po kroczu, to nawet nie czujesz zazenowania. Poki nie myslisz, ze masz problem z kurtka, tylko co najwyzej pani X ma problem z wechem, to tego zazenowania tez czuc nie bedziesz.
fairytale jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 22:59   #28
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez fairytale Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e gdy pada deszcz i material jest mokry, to kurtka inaczej pachnie?

Ja lubie prowokowac i w takich sytuacjach mam niski prog zazenowania spolecznego, wiec prawdopodobnie na Twoim miejscu przyszlabym rano do pracy i z kurtka w reku zapytala wszystkie osoby czy wydziela ona jakis podejrzany zapach, a nastepnie komisyjnie podetknela wszystkim pod nosy. Marwilabym sie przy tym glosno o material albo wentylacje, albo o cokolwiek innego, bo nikt nigdy z moja kurtka takich problemow nie mial... Chyba ze to inna kurtka, ale <niuch do szafy> trudno w sumie orzec, co myslicie?

Jednym slowem, wyciagnelabym sprawe na wierzch.
(...)
Podoba mi siê ta metoda.
Stary 2016-03-17, 23:05   #29
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

jak na doros³± kobietê to strasznie histeryzujesz.

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-03-17, 23:07   #30
eemilka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 269

Mo¿e daj do pow±chania swoje perfumy. To ze dla ciebie co¶ ³adnie pachnie nie znaczy, ¿e mo¿e dla innych.

Wys³ane z mojego D6503
eemilka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-04-29 20:22:11

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.