|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dylemat
Mam z pozoru dziwne pytanie, błahy "problem".
Chcę pracować w wakacje. Siostra cioteczna mojego chłopaka jest kierownikiem sklepu z ubraniami, idzie teraz na urlop macierzyński. Czy to dobry pomysł by do niej napisać z zapytaniem czy nie potrzebowaliby kogoś do sklepu na wakacje? Mam dylemat, bo nie mam z nią jakiegoś super kontaktu. Widzimy się rzadko, raz na jakiś czas na jakiejś imprezie rodzinnej i zamienimy słowo. Boję się, że pomyśli sobie, że "prawie nie mamy kontaktu, parę słów zamieniamy a ta o prace pyta". Jakie są wasze opinie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: dylemat
Jak dla mnie nic nie tracisz. Przecież ona może normalnie odpowiedzieć, że nikogo nie szukają i nic się nie stanie.
![]()
![]() |
#3 | |
sissy that walk
|
A co ma być złego w tym, że PYTASZ o pracę? Przecież obcy ludzie z ulicy wchodzą do sklepów i pytają o to samo. Problem byłby, jakbyś chciała żeby Cię wkręciła na zastępstwo na swoje stanowisko kierownicze, domagała się załatwienia pracy "po znajomości". A dopóki pytasz, to jest to zupełnie naturalne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Może poproś chłopaka, żeby wypytał, jeśli się boisz
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a myślicie, że jest w ogóle szansa, żebym została zatrudniona w sieciówce na wakacje tylko? Czytałam, że zatrudniają raczej na dłużej, bo wcześniej przyuczają cie itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jakbyś powiedziała na rozmowie, że chcesz tylko na wakacje, to pewnie by Cię nie wzięli. Sklepy biorą tymczasowych pracowników owszem, ale chyba raczej w okresach podwyższonej sprzedaży, np. przed gwiazdką.
A jakbyś się nie przyznała, że szukasz czegoś na chwilę, to szansa jest większa. Ale jeśli ta siostra cioteczna by jakoś Cię poleciła na wolne miejsce i szukaliby kogoś na stałe, a Ty byś zrezygnowała po 2-3 miesiącach, to potem mogą na nią krzywo patrzeć, że Cię poleciła. (Zakładając oczywiście opcję, że chcialaby się za Tobą wstawić). ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- A przyucza się chyba każdego pracownika, więc tym się nie przejmuj, nie wsadza do sklepu kogoś zielonego bez opieki. Ale często najpierw dostaje się okres próbny i jak się nie spodoba pracownik to i tak leci po tych 2-3 miesiącach, więc może nie martw się z góry, tylko złóż cv sama do kilku sklepów. Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2016-05-01 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.