![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Co robicie jak Wam smutno?
Bo mnie dzis strasznie, straaasznie smutno, bez jednej konkretnej przyczyny.
Opcja pocieszania w ramionach faceta w tym momencie nie wchodzi w grę, więc? Acha może dodam, że juz: - zrobiłam pachnąca kapiel, - peeling, - słuchałam muzyczki, - spiewałam - byłam na spacerze - plakałam - sprzatałam - gotowałam I najgorsze..probowałam pogadac z kilkoma bliskimi (???) osobami, ale jakos nikt specjalnie nie miał czasu ani ochoty.. Ma ktos jeszcze jakies pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robicie jak Wam smutno?
Mnie tez dzis jest smutno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja sobie puszczam baaaardzo smutną muzyczkę, najczęściej Gunsów, przytulam sie do poduszki i płaczę nad sobą. To wariant pesymistyczny.
A optymistyczny- włączam dobrze znany mi film ale taki co potrafi wciągnąć i nie wymaga zbyt wielke myślenia przy oglądaniu. U mnie świetnie się sprawdza "Con air" z Nicholasem Cage. Znam go na pamięć, a jak juz zacznę ogladać to od razu mi się robi lepiej. Albo grzebię w swoich przepisach i piekę jakieś pysznościowe ciasto a potem zapraszam psiapsiółki na degustację - to zazwyczaj jak mi smutno z powodu faceta, popijamy sobie winko, wcinamy te setki kalorii i śmiejemy się jaka ja głupia jestem żeby beczeć przez faceta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
na ogół jem...ewentualnie piszę wiersze lub opowiadania... słucham przygnębiającej muzyki i płaczę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
poczytaj smieszne wizażowe wątki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Słucham piosenek, które doprowadzają mnie do płaczu, a jak się wyryczę, od razu robi się lepiej
![]() ![]() ![]() Albo w drugą stronę- oglądam Shreka itp. i dół powoli się rozpływa (osioł jest genialnym antidotum ![]() ![]() ![]() Ale pierwsza opcja częściej- to takie oczyszczające ![]() Marilyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
okrutnica jakaś... |
to faktycznie problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Heh, właśnie przeczytałam, co dopisałaś
![]() ![]() Wiesz co, spróbuj poskakać przy jakiejś energetyzującej muzyce- ruch wyzwala endorfiny czy jak im tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio bardzo czesto zagladam na wizaz, i musze przyznac ze potrafi poprawic nastroj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mi tez czasem jest strasznie smutno...
Nie znam na to lekarstwa. Najlepszy chyba jest płacz. Lubie wraz ze łzami wyrzucac wszystkie negatywne emocje. I kiedy juz zaczynam plakac to sie bardzo nakrecam - przypominam sobie ze np. strasznie brakuje mi dziadka.... ze ktos z bliskich mi osob jest nieszczesliwy...I tak za jednym zamachem oplakuje wiele problemow ![]() A pozniej ide spac i jak sie budze to juz jest lepiej.
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Też tak mam ostatnio że wszystko mnie dołuje, ale wypłakanie się przy mega smutnej muzyce naprawdę mi pomaga. A może jakieś duże dietetyczne lody? Jakaś komedia? Może wciągajacy kryminał, na przykład Chmielewska albo jak wolisz bardziej krwawe to taki w którym "trup na trupie leży i trupem pogania"? Albo romans, skoro problem nie jest natury damsko-męskiej? Hmm, może wyprawa na zakupy, ale to już raczej jutro, ale możesz zaplanować sobie co już fajnego kupisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Marilyn
![]() ![]() nie wiem z jakiego powodu jest Ci smutno ale kiedy ja mam dołka z powodu faceta to oglądam sobie "nigdy w życiu" od razu mam lepszy humor ![]() jeżeli jest to inny powód to: albo puszczam smutną muzę i jeszcze bardziej się dołuję, albo idę spać, albo idę na spacer albo idę do kogoś bliskiego, na kim zawsze mogę polegać. i zazwyczaj dołek znika. trzymaj się ![]()
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
A, i jeszcze lubię w takich chwilach przeglądać babskie gazety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marilyn, a masz psa albo kota? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
okrutnica jakaś... |
skoro nie życzysz mu źle ,a nic innego nie działa-to chyba musisz po prostu to przeczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się ![]() Może zrób sobie z tej okazji jakiś make up? I wklej go nam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ja po prostu czymś się zajmuję, aby tylko nie myśleć...jak się nie udaje to płaczę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Babskie gazety
![]() Możesz też się jakoś wyżyć, np. pójść pobiegać na zewnątrz, albo z muzyczką (w przenośnym odtwarzaczu) na siłownię. U mnie działa też paćkanie farbami, jakieś dziwne obrazy wtedy wychodzą ![]() A jak masz zwierzątko to możesz je przytulić, zwierzęta często rozumieją nas bardziej niż nam się wydaje ![]() Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
okrutnica jakaś... |
może spacer? Głębokie oddechy nocnym powietrzem zwykle mi pomagają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mejkap..e nie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Sama mam dołek
![]() ![]() Inny sposob-TANIEC. Po kilku godzinach samego tanca jestem totalnie wolna od problemów. Jak tak o tym pisałam,to nabrałam ochoty na bieganko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej jest spać- długo i mocno, kiedy się obudzisz, powinno być lepiej
![]() ![]() Idź spać- przynajmniej nie będziesz myśleć.
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Wam kochane
![]() Wezme sie w grasc moze..boks sobie na polsacie obejrze..moze jak sie tak beda prac po tych - za przeproszeniem - mord(k)ach to mi przejdzie? Dzieki za rady i zainteresowanie BTW..nie sadziłam, ze sie kiedykolwiek odwaze na publicznym, nieanonimowym forum zwierzac.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie też odcięto skrzydło, przyzwyczajanie się do jego braku, a później wyrastanie nowego (kikuta ![]() ![]() 1) demonstracyjne palenie zdjęć w łazience, osmoliłam wszystko co można, spaliłam kawałek grzywki, zdjęć do tej pory nie odżałowałam, nie polecam; 2) klin klinem (skoro mowa o Chmielewskiej), guzik, nie znalazłam lekarstwa (nawet aspiryny), że o atrapie skrzydła nie wspomnę; 3) płacz, 4) jedzenie na potęgę, 5) opowiadanie przyjaciołom jak mi źle, nie zwracając uwagi na ich problemy, 6) demonstrowanie rodzinie jak mi okropnie - niewstawanie z łóżka przez cały weekend, niejedzenie obiadów, nieuczestniczenie w życiu rodzinnym etc etc. Generalnie pomagał mi płacz (jak napisała Lazy - 'jak się wyryczę od razu mi lepiej') i przyjaciele. Raz a dobrze pomógł czas, ale nie będę tu prawić aż takich banałów... A na smutki jednodniowe, przypadkowe, nie wiadomo skąd się biorące, pod tytułem jestem beznadziejna, stara, brzydka, gruba i nikt mnie nie kocha (nic nie wolno skreślać ![]() 1) jazda samochodem przed siebie, bez celu, z otwartymi oknami o ile pora roku pozwala, szybka dość (chociaż nie mam autodestrukcyjnych zapędów), myślę wtedy o tym co mi się jednak udało - przeżyć, zrobić, o wszystkich bliskich osobach, i głośno sobie powtarzam, że będzie dobrze, 2) sen, 3) wyżarcie galaretki palcem na sucho przy lekturze Chmielewskiej (wyciągam na chybił trafił z półki). Może coś się nada? ![]() PS. Dziękuję za PW ![]()
Hold me now I'm six feet from the edge and I'm thinking That maybe six feet Ain't so far down Edytowane przez sabi Czas edycji: 2005-06-26 o 22:07 Powód: błąd! znalazłam błąd! ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A ja też polecam duże pudło pysznych lodów. Trzymaj się!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.