|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wymalowane, wysuszone a i tak się odbija kołdra.
Witam
Mam pytanie: Malując sobie paznokcie na końcu nakładam wysuszacz do paznokci Sally Hansen DRY KWIK 30 s, potem jeszcze utwardzacz. Paznokcie są super do czasu aż nie pójdę spać, rano wyodbijana kołdra. Paznokcie wyglądają po prostu niechlujnie Dodam że paznokcie malowałam o różnych porach aby sprawdzić odbijanie. Mogę myć naczynia, przebierać się, wycierać ręce w ręcznik, a na drugi dzień i tak odbita kołdra. Maluję tylko 2 warstwy lakieru, nie nakładam grubo. |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wymalowane, wysuszone a i tak się odbija kołdra.
może spróbuj z innymi wysuszaczami czy utwardzaczami skoro pora malowania nic nie dała
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wysuszacze/topy utwardzające są różne, różnie też współpracują z lakierami. Moje sprawdzone to INM do kupienie online w sklepie euro fashion, z tych drogeryjnych polecam ( zużyłam chyba z 5 buteleczek) Sally Hansen Insta dri- taki w czerwonej buteleczce i nowy, tez z Sally Hansen Diamond Flash. Oba topy świetne i sprawdzone. Moje paznokcie, pomalowane nawet na godzinę przed pójściem spać, nie mają odbitych pościelowych wzorków.
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Utwardzacz NA Dry Kwik to trochę dziwna kolejność... Wysuszacz powinno dawać się na końcu.
Ten widocznie Ci nie służy ![]() Spróbuj tych polecanych wyżej lub dodatkowo jeszcze: Seche Vite Poshe Sally Hansen Dries Instantly W przypadku Seche Vite i Poshe dostępne są miniaturki na allegro, więc możesz przetestować. Raczej nie ma bata, żeby cokolwiek się po tym odbiło. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Mam identyczny problem! I wlasnie przeszukuje na wizażu posty jak temu zaradzic. Uzywam tylko zwyklych lakierow- zadnych hybryd. Maluje dwie warstwy lakieru, tez nie nakladam grubo a jednak czesto- prawie zawsze zdarza mi sie po przebudzeniu rano miec odciski po poscieli. Okropnie to wyglada!
![]() Oczywiscie stosuje utwardzacz po pomalowaniu oraz przyspieszacz lakieru- oba preparaty sa z firmy Bourjois. Te konkretne preparaty stosuje obecnie jednak nie mysle zeby byla to ich "wina" poniewaz wczesniej stosowalam utwardzacz i wysuszacz z innej firmy i tez ten sam defekt Chyba musialabym malowac paznokcie z samego rana zeby do wieczora faktycznie zdazyly wyschnac Czytalam juz, ze zimna woda utwardza lakier- chyba musze sprobowac. Zastanawiam sie tez nad suszarka do paznokci. Jesli nie to juz nie wiem co mi pomoze... |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poshe, Seche Vite, INM Out the Door, Sally Hansen Quick Dry - nie ma szans, żeby nie wysuszyły lakieru.Zimna woda to mit
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Jak nakładasz wysuszacz to nie nakładaj utwardzacza... Jako wysuszacz olecam Sally Hansen Ista Dri czarwona butelka 5 minut i nie mam żadnych pościelowych wzorków
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
A może jak dasz wysuszacz i utwardzasz to już jest tego za dużo i stąd ten problem ? Bo masz już jednak za dużo wartstw ?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
zdecydowanie dołączam się do dziewczyn, które polecają seche vite! paznokcie zazwyczaj maluję przed spaniem i nigdy nie zdarzyły mi się pościelowe wzorki
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Ok, rozumiem przyśpieszacz, utwardzacz, ale może warto odczekać dłuższą chwilę po malowaniu zanim się położy spać.
Niestety żaden z tych wyśmienitych środków nie działa aż tak cudownie. To jest chyba jedyny słuszny wniosek - nie malować paznokci na noc :P |
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
już po dwóch minutach lakier jest suchy i mega utwardzony i nawet jak polozysz sie wtedy spać to masz zero odgnieceń
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
he he tez mi się to często zdarzało- przestałam malować późno- minimum godzine przed spaniem musze skończyć malowanie :P
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
ja odkąd używam Dry&Go Drops sally hansen to się pozbyłam problemu, ale nie maluję też później niż godzinę-dwie przed spaniem
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Baza pod lakier- problem
Witam. Nosze krótkie paznokcie, jakakolwiek próba zapuszczenia paznokci zawsze kończy się strasznie rozdwojonymi paznokciami już w pierwszym tygodniu. Zakupiłam więc odżywkę do rozdwajających się paznokci Sally Hansen, którą można stosować również jako baze pod lakier. Malując paznokcie, zawsze nakładam dwie warstwy lakieru i na końcu top coat Sally Hansen Instra Dri. Odkąd zaczęłam stosować odżywkę pod lakier, zaczęły się problemy. Jakby nie było, jest to kolejna warstwa lakieru. Nakładając lakier na odżywkę, lakier nie chce się dobrze rozprowadzać, robi smugi (tak jak to robią zgęstaniałe lakiery, natomiast bez bazy rozprowadza się dobrze) No i mam problem z wysychaniem lakieru. Lakier z zewnątrz jest suchy, ale przez długi czas nie chce całkowicie wyschnąć, co skutkuje ciagłymi wgniotkami w lakierze- przez co muszę manicure rozpoczynać na nowo. Proszę o jakieś rady i wskazówki. Co mogę robić źle?
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Baza pod lakier- problem
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam ten problem. Od kiedy używam przyspieszacza Sally Hansen Insta Dry to mogę malować paznokcie nawet 15 minut przed pójściem spać. Tylko nic już potem nie nakładam, żadnych utwardzaczy.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Czasem zdarzają się lakiery, które nawet po kilku godzinach od wyschnięcia potrafią odbić się od pościeli.
Opracowałam sprytny sposób na ten kłopot. Przed położeniem się spać należy posmarować paznokcie cienką warstwą czegoś treściwego i tłustego (uwielbiana przeze mnie wazelina czy witamina A w maści albo długotrwale nawilżające sera, kremy ). Należy uważać na kremy, które szybko wysychają, mogą nie zadziałać.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
najlepszy na świecie wysuszać to Sally Hansen Insta Dri. żadna kołdra mu nie straszna
zużyłam już niezliczoną ilość buteleczek i nie zamienię na nic innego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

Poshe, Seche Vite, INM Out the Door, Sally Hansen Quick Dry - nie ma szans, żeby nie wysuszyły lakieru.