![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zapytajcie swoich mężczyzn proszę
Witam
Jestem kobietą 32 letnią. Jestem odbierana przez otoczenie jako osoba niezależna i pewna siebie. Jak mężczyźni traktują takie kobiety? Jak na nie patrzą? Czy chcą się z nimi wiązać w ogóle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Zapytajcie swoich mężczyzn proszę
Jako osobę, z którą się nie da dogadać skoro nie jest w związku. Ewentualnie nie trafiła na odpowiednią drugą osobę i nadal jest sama ale jeśli twierdzi, że jest ok i jest niezależna to raczej to pierwsze. Pod powłoczką pewności siebie to się pewnie kryje zupełnie co innego, trzeba czymś nadrabiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawde?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Bywa tak, ale nie zawsze. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-03-04 o 07:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Skoro mój facet się ze mną związał, to jest przynajmniej jeden przypadek, któremu odpowiada niezależność i pewność siebie. Moi poprzedni partnerzy też się w to chyba wliczają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;56849211]Skoro mój facet się ze mną związał, to jest przynajmniej jeden przypadek, któremu odpowiada niezależność i pewność siebie. Moi poprzedni partnerzy też się w to chyba wliczają.[/QUOTE]
Nie o to chodzi. Faceci lubią takie kobiety ale kobieta w wieku 32 lat, która pyta o takie rzeczy na forum to desperatka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do tematu, mojego nie spytam, bo zaraz by powiedział, że ciekawi mnie to bo chcę sobie znaleźć kogoś na zastępstwo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój jest uczulony na pytania w stylu: co mężczyźni sądzą na jakiś tam temat, co mężczyźni lubią itp, zawsze wtedy mówi, że jak to, interesuje mnie co inni faceci sądzą, czy to co on sądzi. I jeśli mnie interesuje co myślą inni, to powinnam spytać innych. I w sumie słusznie, bo takie pytanie sugeruje uogólnianie, a przecież każdy jeden będzie miał swoje zdanie. Z kolei postawienie pytania do niego osobiście: co Ty pomyślałbyś, skutkowałoby reakcją: a czy ja się innymi kobietami interesuję, że mi takie pytania zadajesz? Najlepiej nie gdybać, tylko sprawdzić w praktyce, Autorko ![]()
![]() Edytowane przez efflorescence Czas edycji: 2016-03-08 o 20:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze coś? bo jak tak to idę po popcorn bo robisz niezłe pośmiewisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wyjaśnienia nie dla ciebie, tylko uzupełnienie poprzedniej wypowiedzi ![]() EOT.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Zawsze ciekawi mnie sposób myślenia takich kobiet. Nie rozumiem dlaczego wmawiają sobie, że faceci nie chcą się z nimi wiązać przez to, że są niezależne i pewne siebie. Przecież to silny magnes dla większości facetów. Niezależność, zaradność, samodzielność a do tego pewność siebie, nawet jeśli miesza się z pyskatością chwilami - jest bardzo seksi. Takie dziewczyny przyciągają jak magnes...no chyba, że nie są zbyt urodziwe albo chamskie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko mężczyźni szukający partnerstwa będą w stanie to zaakceptować, a takich jest mało, do tego trzeba być dojrzałym i zadowolonym z siebie, pozbawionym kompleksów, spełnionym. Rzadko który reprezentuje tą cechę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chyba nie ma zasady...
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
no chyba, ze takie dziewczyny udaja pewnosc siebie a tak naprawde nie maja nic do zaoferowania.. ale glowe ponad wszystkich nosi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Naprawdę.
Cytat:
![]() Autorko - zacznijmy od tego, że niezależność to standard, dlaczego czujesz się z tym wyjątkowo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po drugie traktowac cie beda tak jak sobie pozwolisz.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
DOMator
|
Cytat:
Faceci, którzy interesują się mną jako kobietą, to tacy, którzy szukają kogoś, kto zastąpi im matkę i pokieruje ich życiem, a przy okazji ugotuje obiad. Nie mam ochoty zadawać się z takimi dużymi dziećmi. Wolałabym kogoś, dla kogo jestem partnerem, ale kto widzi we mnie też kobietę. Tyle, że fajni wolni mężczyźni, których znam chyba wolą kobiety patrzące bezradnie na śrubę i wkrętarkę, niż te, które same sobie radzą z wiertarką, wkrętarką czy choćby śrubokrętem. Dziewczyna, która bezradnie rozkłada ręce, bo nie potrafi wymienić baterii w kluczykach do samochodu, ma na pęczki adoratorów biegnących jej pomóc i zaopiekować się sierotką. Taka, która radzi sobie z tym sama, ma tylko kumpli, którzy uznają za normalne, że daje sobie radę sama. To takie moje przemyślenia z wczorajszej sytuacji, której byłam obserwatorem. No musiałam się wyżalić gdzieś ![]()
![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci co ja zrobiła dotychczas. Między byciem sobą a byciem kimś kogo potrzebują faceci jest cienka granica. Ktoś mnie nauczył bym zastanawiała się co chce a potem czy mogę to osiągnąć a jeśli nie to czy mogę to zaakceptować - to buduje u mnie poczucie własnej wartości. Ćwiczyłam też przez jakiś czas medytacje "tu i teraz" to wtedy czułam się dobrze...uczuciowa a nie rozumowa. Teraz jestem na etapie łączenia jednego i drugiego. Ja szukam swojego tempa...tempa chodzenia, tempa pracy itd. Pracuje wśród mężczyzn, ale nauczyłam się, że jak któryś mi proponuje, że coś za mnie zaniesie do biura to się zgadzam. Jeżeli muszę zanieść coś ciężkiego na produkcję a jest w pobliżu facet to go proszę o zaniesienie czegoś lub szukam kto mogłby to zrobić i zlecam coś logiście. W pracy muszą Cie postrzegać jako profesjonalistę,a le jednocześnie kobietę- damę. Ja usłyszałam kiedyś od przedstawiciela związków zawodowych, że jestem damą ![]() ![]() I ja też tak mam, że interesują się mną mężczyźni, którzy chcą bym to ja nosiła portki w związku ale ja nie chce lub tacy, którzy chcą mnie ustawić tz. mam się słuchać a ja mam swój rozum i się nie zgadam. Mi mama powiedziała kiedyś, że podejmuję decyzję za drugą osobę więc przestałam. Jeżeli facet mnie pyta czy ma iść do fryzjera to ja się go pytam czy chce iść do fryzjera. Jeżeli mnie pyta czy lubię go z brodą czy bez to mowię zgodnie z prawdą, bo pytanie dotyczy tego co ja lubię a nie jego oczekiwań. A jeżeli mi piszę "Ty nie pomagasz" próbując mnie w ten sposób wziąć pod włos abym się z nim przespała, bo on ma straszną chcicę to nie odpowiadam lub odpowiadam "tak, ja nie pomagam". Mam wrażenie, że ciężkie to czasami wszystko a z drugiej strony z moich dotychczasowych doświadczeń i eksperymentów wynika, że jeżeli robisz co chcesz to facet zaczyna Cię szanować i zabiegać o Ciebie, starać się bo wie, że Cię straci. A i jeszcze jedno...zapytałam kiedyś mamę dlaczego nie robi przy swoim samochodzie tz. nie naprawia go, bo wiem, że jako nastolatka chciała być mechanikiem samochodowym a na niektórych rzeczach przy samochodzie zna się lepiej niż ojciec. Poza tym gdy byłam w podstawówce pod nieobecność taty mama wymalowała cały nasz dom (elewację) . Moja młodsza siostra też pomalowała dom w środku bo mąż nie miał czasu. Wiesz co mama odpowiedziała...bo ma tatę więc po co. Korzystajmy jak są mężczyźni obok...jak nie chcemy wybrudzić sukienki, złamać paznokcia, nie chce nam się czegoś robić...to wykorzystujmy ich ale gdy brak nam wysiłku fizycznego i chcemy coś zrobić same lub nie chce nam się szukać mężczyzny to róbmy same. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Nie czuję się wyjątkowo. Tak jestem postrzegana. I mam wrażenie często, że to moja pieta Achillesowa, bo gdybym nie była niezależna to może bym miała jakiegoś faceta. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Jestem taka męska, zawsze lepiej dogadywałam się z facetami, mam męskie zainteresowania odcinek 4636347684987486.
Jestem zbyt zaebista na ten świat/dla mężczyzn i to jest przyczyną moich niepowodzeń odcinek 46546876541351654565468 Jestem taka wyjątkowa odcinek 4163437435843687367367436 8736873687436843584 ![]() Nie, nie jest tak, że jak czegoś nie możemy osiągnąć/zdobyć, to dlatego, że jesteśmy ZA dobrzy. Nie, nie jesteście wyjątkowe w tym prymitywnym świecie, było mnóstwo takich wątków. Coś musi być zupełnie przeciwne do tego, co Wam się wydaje - wcale nie jesteście atrakcyjne, wcale nie jesteście zaradne, albo/i wcale nie macie znośnego charakteru. Stawiałabym na to ostatnie przede wszystkim. Jest jeszcze druga możliwość, ale musiałybyście się o nią starać, bo jest bardzo mało prawdopodobna - rzeczywiście spotykacie mężczyzn z innym podejściem do związku i roli kobiety w nim. Ale to tak, jakbym na siłę zaprzyjaźniła się z menelami, a potem założyła wątek o zepsutym świecie i o mnie - matce Teresie i opisywała, jak to wszyscy naokoło chleją i mają nasrane we łbie. Ja tam spotykam i spotykałam tylko mężczyzn, dla których zaradność i niezależność to podstawa u obu płci, patrzyliby się z pożałowaniem na kobietę nie potrafiącą nic zrobić i udającą jeszcze głupszą niż jest, aby tylko poprosić o pomoc, niezależnie od tego, jak wygląda. Naprawdę nie wiem, gdzie ich szukacie, ale jeśli to prawda, to musiałyście się uprzeć na zupełnie niedorzeczne miejsca z innej bajki. Ze względu na płeć ![]() Cytat:
![]() Oczywiście. Bo to jest bardzo pociągające u obu płci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój bardzo nie lubi bluszczowania, zawsze woli pomoc tak żebym coś finalnie zrobiła sama niż robić coś za mnie. No i zawsze mówi że gdybym miała pusto pod sufitem to by ze mną nie był. Sam jest bardzo samodzielny pod każdym względem i to samo ceni u kobiet. No i jest pierwszym moim mężczyzna który wreszcie zarabia więcej ode mnie. Sam cisnie swój rozwój zawodowy i to że ja chcę się rozwijać i mieć satysfakcję z pracy jest dla niego oczywiste. Tak samo planujemy, że kiedy ja wykorzystam mój (nadchodzący za kilka miesięcy) urlop macierzyński, to on weźmie też swój tacierzynski. A jak np kiedyś się zdziwiłam że czegoś tam o samochodzie nie wie, to powiedział że z samej zasady bycia mężczyzna nie wynika że się znasz na autach, on się zna na programowaniu i tyle. Tak jak ja nie muszę umieć gotować czy szyc tylko dlatego że jestem kobietą. Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-04-17 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
DOMator
|
Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;59065511]To jest wina tylko i wyłącznie otoczenia, jakie sobie wybrałaś. To wcale nie jest takie szczególnie trudne znaleźć faceta, który nie lubi idiotek.[/QUOTE] Na otoczenie w pracy nie mam wpływu, na znajomych już tak, tyle, że wśród bliskich znajomych większość facetów jest od dawna w związkach, mają rodziny, więc relacje z nimi są czysto kumpelskie. Siłą rzeczy więc inni też postrzegają mnie raczej jako kumpelkę, niż kobietę. Otoczenia nie da się zmienić ot tak, to wypadkowa tego co robię w życiu i co mnie interesuje. Nie zacznę się przecież obracać w jakimś środowisku, jeśli nie interesują mnie ludzie oraz to co robią, albo jeśli zawodowo zajmuję się czymś innym i nie mam z nimi nawet nici porozumienia. Nawet, gdybym próbowała zafunkcjonować w takim środowisku, to nie byłabym w tym szczera. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.