|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co mam zrobic?? :(
A wiec sprawa polega na tym, ze jeszcze nigdy ine mialam chłopaka itd choc mam 15lat... w wakacje poznałam swietnego chłopaka.2 lata starszy ode mnie. az do teraz mamy swietny kontakt. teraz do mojej przyjaciołki pisze, ze chciałby ze mna byc i wogole. on mieszka 40km od mojego miasta. a ja sie boje tego zwiazku... jakby to nazwac - mam jakies chore fobie. a jesli sie spotkac, to do tego miasta nie pojade.. tzn chciałabym, ale jakos czuje ze jest jakas przeszkoda. a jesli on by przyjechał do mojego miasta [ono jest dosc małe] bysmy troche pospacerowali, ale pozniej do mojego domu bysmy poszli. ale ja mam cos takiego, ze sie wstydze zapraszac kolegów do domu, bo moja mama, tato i brat robia z tego jakas wiielka sensacje i pozniej jest mi głupio z tego sie tłumaczyc. bo oni to od razu: to twoj chłopak?? itd itp. wiem, ze to wszystko co napisalam jest głupie ale ktokolwiek mnie rozumie - niech cos napisze, bo teraz ciezko mi strasznie jest z tym i nie wiem co zrobic!! ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam zrobic?? :(
ja cie w pełni rozumiem!mam tez 15 lat nigdy nie mialam chlopaka ale jakbym jakiegos do domu przyprowadzila tez sensacje by robili.
Nie dziwie ci sie ze masz jakies lęki co do tego związku w końcu to twoj pierwszy związek.zwłaszcza ze on nie mieszka blisko i jest starszy.wnaprawde cie rozumiem ale co poradzic to nie wiem.
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
..ale skoro Ci sie podoba ten chłopak fajny jest i fajnie sie z nim dogadujesz to czemu niesprobowac???WIESZ ŻE GDY NIESPROBUJESZ TO WIELE TRACISZ nieciekawi Cię jak będzie i wogole co ma dopowiedzenia i takie tam..... przeciez niemusisz go odrazu zapraszac do domu skoro sie obawissz reakcji rodziców a moze spotkacie sie w pubku na coli moze w kinie potem spacer i jakos minie miło i bez obaw
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a gdybyś uprzedziła rodziców, że przyjdzie Twój kolega to też by nic nie dało? może warto z nimi porozmawiać najpierw, czy tego również się boisz? a jeśli nie chcesz go na razie przyprowadzać do domu, to może rzeczywiście umówcie się najpierw na spacerek. następnym razem może gdzieś pójdziecie. jeszcze następnym coś wymyślicie..aż nadejdzie czas, gdy nie będziesz się bała go do domu przyprowadzać. glowa do góry!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Bez paniki, dziewczyny
![]() Claudia: jeśli się obawiasz, to nie rób nic na siłę (a już na pewno nie rób czegoś dlatego, że pojawiła się okazja do wejścia w jakiś związek, a wreszcie by wypadało...). Takie podejście do niczego dobrego nie prowadzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
a ja nie sądzę, zeby chłopak na pierwszym spotkaniu w ogóle od razu chciał iść do Twojego domu. Pamiętam jak pierwszy raz mój TŻ przyjechał po mnie na ognisko to zaparkował 100m od mojego domu i czekał wariat w samochodzie, miał jakieś lęki przed wjechaniem na podjazd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ooo to ja moją pierwszą miłość poznałam , kiedy miałam 15 lat, to były czasy
![]() Co Ci mogę doradzić - korzystaj z życia, bo to paskudne uczucie wiedzieć, że może właśnie coś pięknego przeszło Ci koło nosa. Nawet jeśli nie będzie idealnie, np. problemy z rodzicami zepsują Ci trochę krwi, to trzeba się uodparniać na takie rzeczy. I kolekcjonować wrażenia (nawet te mocniejsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Też mialam 15 lat kiedy poznałam moją pierwszą miłość ( a zabawne jest , że po tylu latach musze przyznac, że póki co nie tylko pierwszą ale i jedyną
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nic na siłę, to prawda.
ps. ja też miałam 17 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]()
Claudia, no przecież ty jesteś jeszcze dzieckiem.. Nie dziw się rodzicom, bo jak ty kiedyś będziesz mamą nastolatki, to też będziesz nadopiekucza i podejrzliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.