Jak udowodnić...że się kocha?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-23, 20:37   #1
Ima_
Raczkowanie

GG do Ima_

Jak udowodnić...że się kocha??

pewnie to kolejny watek tego typu,ale muszę sie poradzic...
Otoz sytuacja wyglada tak.Jestem z moim TŻ od ponad roku,ostatnio nam sie nie układa i to wlasciwie z mojej winy .Jestem bardzo zazdrosna o mojego TŻ,na poczatku tak nie bylo,z biegiem czasu ta zazdrosc wyszla na jaw,im bardziej mi zalezy tym bardziej boje sie ze go strace.. .Klotnie sa prawie co chwile w wiekszosci o drobiazgi...Moj facet mowi ze stalam sie strasznie wymagajaca...Staram sie panowac nad swoim zachowaniem,nie domagac sie niczego i nie robic mu klotni o wg niego "nic",ale to jest silniejsze ode mnie..
Sa dni ze jest cudownie,poprostu sielanka,ale po tych chwilach przychodzi sprzeczka...
Wiem ze on mnie kocha,ja jego tez i to bardzo,niestety on juz przestaje w to wierzyc,powiedzial ze mam mu to udowodnic....ale jak??
Moje zapewnienia ze staram sie panowac nad swoimi zachowaniami wlasciwie juz chyba nic nie dadza bo co chwilke cos sie psuje
Jak udowodnic ze naprawde go kocham i nie chce stracic??
Ima_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 20:42   #2
tygrysiatko18
Zadomowienie

Dot.: Jak udowodnić...że się kocha??

moim zdaniem nie da sie udowodnic tego jakims jednym czynem, uwazam ze nie ma uniwersalnego czynu ktory zalatwi sprawy, a ze sie kogos kocha trzeba okazywac caly czas a nie tylko wtedy jak cos sie psuje, wiec jesli on nie widzi ze go kochasz albo taki sposob kochania go mu nie odpowiada to mysle ze raczej nic nie da sie zrobic.

to jest moje zdanie na ten temat moge sie oczywiscie mylic

pozdrawiam
Stary 2005-12-23, 20:42   #3
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Hmm... nie wiem jak można udowodnić że się kocha. To się widzi w gestach, w zachowaniu, w słowach. Wiesz co mu najbardziej w Tobie przeszkadza, co najbardziej psuje Wasz związek i od tego zacznij. 5 Razy pomyśl nim coś powiesz, nie kontroluj go, nie staraj się być z nim 24h na dobę. Daj mu troche luzu, zajmij się w tym czasie sobą i przede wszystkim nie myśl "spóźnia się, więc pewnie mnie zdradza... itp."
Wiesz że Cię kocha i tylko to niech się teraz liczy.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 20:49   #4
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysiatko18
moim zdaniem nie da sie udowodnic tego jakims jednym czynem, uwazam ze nie ma uniwersalnego czynu ktory zalatwi sprawy, a ze sie kogos kocha trzeba okazywac caly czas a nie tylko wtedy jak cos sie psuje, wiec jesli on nie widzi ze go kochasz albo taki sposob kochania go mu nie odpowiada to mysle ze raczej nic nie da sie zrobic.

to jest moje zdanie na ten temat moge sie oczywiscie mylic

pozdrawiam
uwazam, ze Tygrysek ma racje - to ze kogos kochasz pokazujesz na kazdym kroku . spojrzaniem, troska, dotykiem. nie trzeba mowic 'kocham cie' zeby to bylo wiadome.
jesli on uwaza ze czepiasz sie drobiazgow - walcz z tym. ale nie da sie zrobic czegos w stylu ' a niech zrobi najwieksza glupote a ja tego nie skomentuje i nie zrobie awantury bo go kocham i mu o tym powiem'
milosci nie udowodnic na zawolanie.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 20:58   #5
Ima_
Raczkowanie

GG do Ima_

Jak jest miedzy nami dobrze,czyli bez sprzeczki,to on mowi ze widzi ze go kocham,po oczach,gestach i wogole...ale jak przychodzi moment w ktorym wybucha klotnia to wszystko "znika"...
Stary 2005-12-23, 21:50   #6
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Ima_
Jak jest miedzy nami dobrze,czyli bez sprzeczki,to on mowi ze widzi ze go kocham,po oczach,gestach i wogole...ale jak przychodzi moment w ktorym wybucha klotnia to wszystko "znika"...
bo tak jest zazwyczaj kiedy sie z kims kłocisz nie patrzysz na uczucia, tylko na tym zeby mu cos wygarnąc itp.
osobiscie uwazam, ze taki usilny dowod miłosci jest troche bezsensu. powinnien ci ufać i sam wiedziec co do niego czujesz. popracuj nad sobą a on zauwazy efekty, bo inaczej chyba nie mozesz mu udowodnic swojego uczucia. chyba, ze chodzi mu o jakis skok spadochronem czy cos )
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 22:03   #7
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

w moim odczuciu czegoś takiego po prostu zrobić nie można. miłość jest widoczna we wszystkim. i jeśli Twój facet widzi ja, jak jest dobrze...to czemu chce byś mu ją udowadniała? przecież jak sie ludzie sprzeczają, to ta miłość chyba jest wtedy mniej widoczna. ale przecież to wcale nie znaczy, że jej nie ma. tak mi się wydaje przynajmniej.
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-26, 10:33   #8
Izus86
Raczkowanie

GG do Izus86

a moze gdy on powiedział ze masz mu udowodnic jak go kochasz miał na mysli to zebys nie byłazbyt zazdrosna i nie kłóciła sie jak on twierdzi o byle co i zebys mu poprostu czasem odpuściła......Ja tak to widze (choc moge sie mylić)
Izus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 10:39   #9
Maritia
Raczkowanie

Wg mnie masz zaniżoną samoocenę. ciągle myślisz, że go stracisz, że pójdzie do innej itp a każdą głupotkę uważasz za przejaw, że już Cię nie kocha ;] chyba to Twój facet powinien się postarać, żeby to zmienic.
chcę wiedzieć, jak są zimne gwiazdy...
Maritia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 12:48   #10
sweetes_things
Rozeznanie

Hmm..kazał Ci to udowodnić? Miłości sie nieudowadnia!! Miłość jest to jak wiadomo stan uczuć,więc jak możesz mu to 'pokazać'. To,że z nim jesteś,starasz sie panować nad swoimi słabościami ..to już jest dowód miłości !!! Niepowinnas sie tym gryźć,że poleci do innej..ten stan świadomości Cie wykończy a co za tym pójdzie wasz związek, a chyba tego niechcesz,prawda? Chyba mu ufasz..jeśli tak jest (i on jest fair) powinnaś być spokojna i odrzucić w kąt te Twoje bezpodstawne 'fobie' Powodzenia ;]
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 13:04   #11
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Zgadzam się z Nekome.
Nie słowa, ale czyny mówią o tym co czujemy..
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-26, 13:20   #12
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

a może zapytaj się go w jaki niby sposób masz mu udowadnić swoją miłość?? czego on oczekuje, że niby co masz zrobić??

moim zdaniem miłość udowadnia się każdego dnia - nie słowami - ale troską o tą osobę, zainteresowaniem nią, dzieleniem z nią jej trosk i kłopotów a także tych szczęśliwych chwil....

I jeszcze jedno - skoro on kocha ciebie - to moim zdaniem powinien kochać ciebie taką jaka jesteś - powienien kochać ciebie nawet wtedy jak jesteś zazdrosna i zła.... ja też nie jestem aniołem i mój Tż ma ze mną ciężkie życie i przejścia, ale kocha mnie razem z moimi wadami - i nigdy nie musiałam mu niczego udowadniać ... i nie oczekuje po mnie że się zmienię, bo kocha mnie taką jaka jestem - w końcu widziały gały co brały ....
Stary 2005-12-26, 14:20   #13
Voodia
Wtajemniczenie

Moim zdaniem najlepiej udowodnisz mu swoje uczucie dając mu więcej wolności i swobody.
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-26, 19:45   #14
Ima_
Raczkowanie

GG do Ima_

Dzieki za te wszystkie słowa dziewczyny...Póki co jest wszystko dobrze i oby jak najdłużej..
Stary 2005-12-29, 22:44   #15
o000agus
Zadomowienie

tez tak ostatnio mam... a wszystko dlatego ze troche sie od siebie z moim TŻ roznimy... co nei zmienia faktu ze kocham go tak strasznie ze nawet po najgorszej klotni, kiedy jestem na niego wsciekla i moglabym mu krzywde zrobic wiem ze z nikim innym nie chce byc i ze to wlasnie on jest mi pisany. czasem najlepiej jest (jak to moja mama mowi) "podreperować sobie olewatory i lac na wszystko" kiedy zaczniesz sie denerwowac wylacz sie i nie sluchaj niczego z zewnatrz , pomysl o czyms przyjemnym albo idz spac - po snie kazda zlosc przechodzi - nie daj poniesc si eemocjom
o000agus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-30, 12:46   #16
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

hm nie da sie tego zrobic jednym slowem uczynkiem czy nie wiadomo czym
jesli on czegos takiego wymaga to jest dziwny i sam chyba nie wie czgo chce sam chyba nie wie czy ciebie kocha
Stary 2005-12-30, 13:49   #17
Los Amigos
Raczkowanie

Udowodnić że się kocha się nie da.

Samo żądanie czegoś takiego jest już dla mnie dziwne

Wyluzuj jeśli chodzi o Twojego chłopaka, niech sytuacja sama sie ułoży. Na siłę i staraniem nic tu nie zdziałasz.
Los Amigos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 18:24   #18
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Poprostu nie da się udowodnić miłości. Co to jest wogóle za stwierdzenie? To tak samo gdyby powiedział, że dowodem Twojej miłości bedzie to że np "wskoczysz z nim do łózka"!
Moim zdaniem jeśli naprawdę Ty go kochasz a On Ciebie... wyjdziecie z tego. Z nie takich problemów ludzie wychodzą.
W wielu związkach zdarza się dokłądnie to samo co opiujesz (np w moim/naszym). Silne uczucie i chęć bycia razem zawsze najlepiej wszystko rozwiążą, przynajmniej wg mnie.
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 19:54   #19
mas.espinhado
Przyczajenie

Zastanów się, na ile jego prośba o kochania dowód jest prośbą poważną.

Mężczyźni miewają zagrania głupawe i to, co na pierwszy rzut oka wydawać się może poważnym żądaniem, w rzeczywistości jest tylko wynikiem naburmuszenia, lub nie-fair w kłótni argumentem.
Gdyby facet zdawał sobie sprawę, jak dalekie reperkusje czyny jego niektóre wywołują w kobiecym umyśle, nigdy by ich nie popełnił. Niestety często takiej świadomości mu brakuje.
Dlatego też zwróć uwagę, kiedy i jak to mówi.
Co ma wtedy w głosie. Co oczach.
I co jest tłem dla słów takich.

Jeśli jednak znajdziesz w tym powagę...
Dla mnie prośba udowodnienia miłości jest żądaniem niezwykle infantylnym.
Tak jak i dla Mickiewicza w wierszu "Rękawiczka".
Posłuchaj tego, co mówią inni - kochanie najlepiej okazuje się nie przez dokonania. Nie przez czyny i słowa. Nie przez prośby spełnianie na byle żądanie.
Lecz kochając.

I on zapewne wie to doskonale.

Wtedy weź pod uwagę możliwość taką, że chęć do rozstania się z Tobą u niego powstać mogła, zrzucając na Ciebie jego odpowiedzialność i winę.
Myśl to nieciekawe, lecz tylko Ty wykluczyć ją możesz.

Ale pamiętaj też o tym, że my tutaj niczego nie przesądzamy.
Tylko Ty masz pełen obraz sytuacji i tylko Ty sama możesz i musisz ją ocenić.

Życzę Ci, byś oceniła właściwie.
I szczęśliwie.
mas.espinhado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-30, 20:25   #20
Jula
Zakorzenienie

Dla mnie dowody miłości to tęsknota, troska, dbanie, wspieranie, zaufanie, czułość. Tylko te "dowody" mają składać się na codzienne gesty/reakcje, a nie "okazjonalne".

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-30, 21:48   #21
Lady_sza
Raczkowanie

Zgadzam sie z przedmowczyniami!!
Lady_sza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 10:05   #22
kitosa
Zadomowienie

Myślę, że w czasie kłótni za bardzo go oskarżasz i on wtedy czuje się niekochany. A im częściej, tym jego poczucie bycia niekochanym się utwierdza, czuje się raniony, choć w głębi duszy wie, że go kochasz. Jeśli są to faktycznie kłótnie o drobiazgi to nie ma sensu ich po prostu zaczynać. Sama widzisz, że to nic dobrego nie przynosi. Faceci to mali chłopcy, potrzebują pogłaskania po główce, buziaczków, jak i ciepłych słów, pochwał. Okazuj mu to jak najczęściej i naprawdę, jeśli nie ma powodów, lepiej się nie kłócić. Pozdrowionka!
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 20:09   #23
Marzenax
Raczkowanie

Sądząc po opisie twojego zachowania, on może rzeczywiście zacząć wierzyć, że go nie kochasz. Udowodnić miłości jednym czynem oczywiście się nie da. Potrzebna wam jest szczera rozmowa na temat waszych potrzeb i obaw (ty może nie do końca mu ufasz-stąd te awantury, a on przez twoje awantury czuje się odrzucony. Ja i mój facet mieliśmy take problemy też po jakimś roku bycia razem i jaoś to przeszliśmy. Mogę cie pocieszyc, że taki kryzys może was albo wzmocnic albo uświadomić wam że nie powinniście być razem. Oczywiście życze wam tego pierwszego.
Marzenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości