|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciężarówka u fryzjera - klimazon
Witam!
Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. W najbliższą środę wybieram się do fryzjera i mam wątpliwości co do niektórych zabiegów. Wprawdzie planuję tylko strzyżenie, ale jako że mam lekko kręcone włosy, zwykle suszyłam je pod klimazonem. Mam ogromne wątpliwości czy to urządzenie jest bezpieczne dla przyszłych mam i ich dzieci (nie wiem na jakiej zasadzie działa, może jakieś promieniowanie?). Bardzo proszę o szybką odpowiedź panią fryzjerkę bądź jakąś znającą się na rzeczy Wizażankę. Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówka u fryzjera - klimazon
Witam. Ja sie co prawda nie popisze wiedza na ten temat, bo niestety nie wiem. Nie moge sie jednak powstrzymac i chcę Ci bardzo serdecznie pogratulowac!
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To bardzo miłe, że nie mogłaś się powstrzymać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja też nie wiele wiem na ten temat mogę tylko powiedziec z własnego doświadczenia- ja byłam u fryzjera na odżywianiu i włoski miałam pod klimazonem jakieś 10 minut byłam wtedy w 5 miesiącu ciąży i mi i mojej dzidzi to w zaden sposób nie zaszkodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Urządenia przyśpieszające zabiegi chemiczne ( w tym klimazony ) - działają w dwojaki sposób - albo jest to nawiew ciepłego powietrza ( czasami z dodatkiem ozonu), bądź specjalne lampy grzewcze.
Żadne z nich nie wydziela szkodliwego promieniowania. Więc bez obaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o strzyzenie to bez obaw jednak nieprzesadzalabym z nagrzewaniem głowy lub zabiegami trwałej ondulacji i farbowaniu z tego względu iz niektore mamusie mają bardzo osłabione włosy po porodzie takze daj im troche odpocząc pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - bardzo mnie uspokoiły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.