![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ciąża - tak nieśmiało jeszcze
Kochani, w końcu się stało w tamtym tygodniu wyszły mi na teście piękne dwie czerwone kreski. Nieśmiało się cieszę, że to w końcu moja upragniona ciąża. Ale .. powiedzcie mi kiedy powinnam pójść do lekarza wg jakichś tam kalendarzy to jest to dopiero 4 tc chociaż wydaje mi się, że lekarz będzie wiedział najlepiej - w tej chwili mija 1,5 tygodnia jak miałam dostać spodziewany okres ;-)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciąża - tak nieśmiało jeszcze
![]() Na wizytę możesz wybrać sie już teraz, lekarz założy Ci kartę ciąży i skieruje na usg, badania podstawowe / morfologię itp/. O, to będziesz październikową mamusią, chyba tak?
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!
Ja poszłam do lekarza jak według moich obliczeń był 6 tydzień ciąży, no i się zgadzało ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE
![]() ![]() Ja poszłam do lekarza, gdy okres spóźnił mi się tydzień - miałam wtedy pierwsze badanie usg i lekarz stwierdził 3 tygodniowa ciążę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale się rozpisałam - ale ja to teraz bardzo przeżywam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w ogole gratulacje wielkie ![]() ![]() ![]() Ja do gina pognałam jakis tydzien, półtora po zrobieniu testu - cos koło 5 tc - miałam zrobione usg i pecherzyk juz był widoczny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje! Dobrze ze od poczatku ciązy jestes na forum, bo dzieki temu bedziesz mogła rozwiac wiele watpliwosci (tak jak wiekszosc z nas), jelsi chodzi o ta plamke to faktycznie mógł byc objaw okresu-często kobiety mają okres do 3go mca ciązy, jednak o kazdej takiej sytuacji nalezy mówic ginekologowi.
Pozdrawiam.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dobrze by było, żebyś dla własnego spokoju poszła na pierwszą wizytę najdalej około 3 tygodni od kiedy zatrzymał ci sie okres. Medycznie ciążę wylicza sie od daty ostatniej miesiączki więc sprawdź kiedy to było dokładnie, bo lekarz będzie pytał. Pęcherzyk ciążowy widac około 5 tygodnia więc moim zdaniem juz spokojnie możesz iśc do lekarza na ugg, żeby potwierdzic zagnieżdżenie zarodka w macicy i skonmtrolowac wszystko co i jak. Lekarz powinien tez ci kazac przy następnej wizycie zrobic komplet podstawowych badań + grupa krwi i takie tam więc juz pomału możesz zacząc o tym myśleć.
Poza tym warto sie na takim samym początku zważyć i sobia orientacyjnie wynik zapisać, bo potem fajnie wiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo często występuje krwawienie implantacyjne tzn. pękają jakieś drobne naczynka podczas procesu zagnieżdżania się zapłodnionego jaja. Nie ma się czym martwić
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
:cmok SUUUUUUUPER!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam dokładnie ten termin tylko na 2004 rok urodziłam wcześniej 22 pażdziernika .Moje gratulacje dla Ciebie i męża.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wielkie dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Też tak miałam - przez pierwszy trymestr. Śpij ile wlezie, po urodzeniu możesz nie mieć okazji
![]() Wiem że to brzydkie uczucie, ale właśnie złapałam się na tym, że Ci zazdroszczę, ale tak bez zawiści, więc może mi wybaczysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja też strasznie zazdroszcze, jestem na etapie dostanę @ w niedziele czy nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marcelinko wybaczam Ci z całego serca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
baaaaaaaaaaardzo ci gratuluje z calego serducha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Bafi!!!! pamietam jeszcze nasze pw odnosnie staran...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja również dołączam się do gratulacji. Pamiętam jak to było ze mną, gdy zrobiłam test i wyszło, że jestem w ciąży. Następnego dnia zrobiłam drugi dla pewnosci, też wyszedł, więc musiałam to potwierdzić u ginekologa. Jak zrobił mi usg i powiedział "JEST" to nigdy nie zapomnę tego uczucia - radosć w połączeniu ze strachem. A potem płacz, że ja nie chcę, nie teraz. A już od jakiegoś czasu ciagle powtarzałam jak bardzo chcę mieć dziecko, a jak już miałam je w brzuchu to mi się odwidziało. Niezdecydowana ze mnie kobieta.
JESZCZE RAZ GRATULUJĘ I DBAJ O SIEBIE BAFI !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do gratulacji !!!!!! Ja zrobiłam sobie test w 4-tym dniu, kiedy powinnam dostać okres, a go nie dostałam (poza tym temperaturka była na wyższym poziomie !
![]() Dziś moja kruszynka ma roczek i 2 miesiące i buszuje po całym domu, a ja do dziś przechowuję test ciążowy, gdzie nadal widnieją 2 kreseczki ![]() ![]() Życzę dużo zdrówka i samych miłych wspomnień z tego okresu !!!!
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Jak serduszko bije to superowo. Na taki dzwięk się czeka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
![]()
Dołączam się do gratulacji
![]() No to odliczanie zaczęte ![]() Na jakiejś stronie znalazłam zdjęcia przyszłej mamy która robiła sobie zdjęcia co miesiąc aż do porodu - śliczna pamiątka ![]() Moze i ty spróbujesz ? ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mataner juz moj mąż powziął inicjatywe ostatnio robil mi zdjecia jak leze taka wymizerowana w lozeczku bo mdlosci mnie meczyly, mojego pozytywnego testu ciązowego oraz mojego zdjecia USG z nasza jeszcze dobrze nie widoczna kruuszynka ale jest na niej sliczny pecherz plodowy w ktorym widac zawiazki naszej kruszynki - tatuś zachwycony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
![]()
Bardzo miło się czyta takie posty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
![]()
hihi...
![]() ![]() Pamiętaj ze ten bobasek tylko na tobie będzie mógł polegać i tylko tobie będzie bezgranicznie ufać ![]() ![]() Szkoda ze niektórzy te prawa łamią ![]() ![]() Najwazniejsze to to ze tylko ty (nawet tata nie ma takiej mozliwości ![]() ![]() ![]() Noi ciesz się chwilą bo czas szybko leci i nawet sie nie spostrzezesz jak bobas będzie chciał świat oglądnąć ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.