Ciąża - tak nieśmiało jeszcze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-27, 17:48   #1
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ciąża - tak nieśmiało jeszcze

Kochani, w końcu się stało w tamtym tygodniu wyszły mi na teście piękne dwie czerwone kreski. Nieśmiało się cieszę, że to w końcu moja upragniona ciąża. Ale .. powiedzcie mi kiedy powinnam pójść do lekarza wg jakichś tam kalendarzy to jest to dopiero 4 tc chociaż wydaje mi się, że lekarz będzie wiedział najlepiej - w tej chwili mija 1,5 tygodnia jak miałam dostać spodziewany okres ;-)
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 17:56   #2
Mariqa
Wtajemniczenie

Dot.: Ciąża - tak nieśmiało jeszcze

gratulacje!
Na wizytę możesz wybrać sie już teraz, lekarz założy Ci kartę ciąży i skieruje na usg, badania podstawowe / morfologię itp/.
O, to będziesz październikową mamusią, chyba tak?
Stary 2006-02-27, 17:57   #3
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Gratulacje!!!
Ja poszłam do lekarza jak według moich obliczeń był 6 tydzień ciąży, no i się zgadzało . Teraz jestem w 36 tc i czekam na córcię . Już niedługo...

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 18:04   #4
marcelina73
Wtajemniczenie

GRATULACJE
Ja poszłam do lekarza, gdy okres spóźnił mi się tydzień - miałam wtedy pierwsze badanie usg i lekarz stwierdził 3 tygodniowa ciążę.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 18:34   #5
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Mariqa
gratulacje!
Na wizytę możesz wybrać sie już teraz, lekarz założy Ci kartę ciąży i skieruje na usg, badania podstawowe / morfologię itp/.
O, to będziesz październikową mamusią, chyba tak?
Wg tych obliczen wychodzi 27 pazdziernik Powiedzcie mi coś takiego, zdarzyło mi się tak, w dniu 14 lutego na wkładce zobaczyłam taką delikatną różową plamkę - pamiętam jak do dziś powiedziałam sobie - "oo okres idzie" - zajęta remontem łazienki nie zawracałam dalej sobie tym głowy tym bardziej, że byłam święcie przekonana że w lutym napewno nie zaszłam w ciążę a tu taka niespodzianka. Okres nie pojawił się a ja 22 lutego uświadomiłam sobie, że miałam dostać okresik - resztę już wiecie z wcześniejszego postu ... po tej długiej wymianie moich myśli mam pytanie czy pojawienie się tej różowej plamki sygnalizowało, że gdyby nie ciąża miałabym okres wtedy?

Ale się rozpisałam - ale ja to teraz bardzo przeżywam
Stary 2006-02-27, 18:55   #6
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Gratulacje To cudowna wiadomość i wspaniałe chwile przed tobą Zyczę dużo pozytywnego nastawienia
Anchela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 19:13   #7
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home
po tej długiej wymianie moich myśli mam pytanie czy pojawienie się tej różowej plamki sygnalizowało, że gdyby nie ciąża miałabym okres wtedy?
bardzo możliwe, to mogło byc plamienie implementacyjne
I w ogole gratulacje wielkie i nic dziwnego że przeżywasz, tych chwil sie nie zapomina
Ja do gina pognałam jakis tydzien, półtora po zrobieniu testu - cos koło 5 tc - miałam zrobione usg i pecherzyk juz był widoczny .

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-27, 19:55   #8
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Gratulacje! Dobrze ze od poczatku ciązy jestes na forum, bo dzieki temu bedziesz mogła rozwiac wiele watpliwosci (tak jak wiekszosc z nas), jelsi chodzi o ta plamke to faktycznie mógł byc objaw okresu-często kobiety mają okres do 3go mca ciązy, jednak o kazdej takiej sytuacji nalezy mówic ginekologowi.
Pozdrawiam.

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 21:20   #9
lumiaa
Rozeznanie

Dobrze by było, żebyś dla własnego spokoju poszła na pierwszą wizytę najdalej około 3 tygodni od kiedy zatrzymał ci sie okres. Medycznie ciążę wylicza sie od daty ostatniej miesiączki więc sprawdź kiedy to było dokładnie, bo lekarz będzie pytał. Pęcherzyk ciążowy widac około 5 tygodnia więc moim zdaniem juz spokojnie możesz iśc do lekarza na ugg, żeby potwierdzic zagnieżdżenie zarodka w macicy i skonmtrolowac wszystko co i jak. Lekarz powinien tez ci kazac przy następnej wizycie zrobic komplet podstawowych badań + grupa krwi i takie tam więc juz pomału możesz zacząc o tym myśleć.
Poza tym warto sie na takim samym początku zważyć i sobia orientacyjnie wynik zapisać, bo potem fajnie wiedzieć.
lumiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 21:20   #10
Mariqa
Wtajemniczenie

Bardzo często występuje krwawienie implantacyjne tzn. pękają jakieś drobne naczynka podczas procesu zagnieżdżania się zapłodnionego jaja. Nie ma się czym martwić naturalne zjawisko
Stary 2006-02-28, 11:41   #11
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez lumiaa
Dobrze by było, żebyś dla własnego spokoju poszła na pierwszą wizytę najdalej około 3 tygodni od kiedy zatrzymał ci sie okres. Medycznie ciążę wylicza sie od daty ostatniej miesiączki więc sprawdź kiedy to było dokładnie, bo lekarz będzie pytał.
Lumioo ja to juz jestem taki dziwak, że praktycznie od czasu jak jestem z moim TŻ czyli 13 lat zawsze zaznaczałam w kalendarzu, kiedy w jakim miesiącu dostałam okres, ten nawyk został mi do dzisiaj. Co miesiąc kropeczka postawiona przy dacie dostania okresu Więc naszczęście to dobry nawyk przy mojej sklerozie
Stary 2006-02-28, 13:47   #12
kiciamała
Zadomowienie

:cmok SUUUUUUUPER!!!!!!
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 18:15   #13
Marisa
Raczkowanie

Ja też miałam dokładnie ten termin tylko na 2004 rok urodziłam wcześniej 22 pażdziernika .Moje gratulacje dla Ciebie i męża.
Stary 2006-03-02, 07:37   #14
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dziewczyny wielkie dzieki za ilość gratulacji w piątek nawqiedzę mojego lekarza pewnie się więcej dowiem Jak narazie zamieniłam się w strasznego śpiocha )
Stary 2006-03-02, 08:44   #15
marcelina73
Wtajemniczenie

Też tak miałam - przez pierwszy trymestr. Śpij ile wlezie, po urodzeniu możesz nie mieć okazji , ale niekoniecznie - ja nie narzekałam na brak snu przy małym dziecku.
Wiem że to brzydkie uczucie, ale właśnie złapałam się na tym, że Ci zazdroszczę, ale tak bez zawiści, więc może mi wybaczysz.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-02, 09:21   #16
kiciamała
Zadomowienie

Ja też strasznie zazdroszcze, jestem na etapie dostanę @ w niedziele czy nie . Spij dużo niech fasolka rosnie a i folik jej aplikuj, coby zdrowa była.
Stary 2006-03-02, 09:26   #17
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez kiciamała
Ja też strasznie zazdroszcze, jestem na etapie dostanę @ w niedziele czy nie . Spij dużo niech fasolka rosnie a i folik jej aplikuj, coby zdrowa była.
Folik sie aplikuje trzeba dbać o kochaną fasolkę KiciaMała - trzymam kciuki oby się udało myśmy zaczęli starać się od czerwca zeszłego roku z dwoma miesiącami przerwy - więc i tobie się uda.

Marcelinko wybaczam Ci z całego serca instynkt macierzyński jest od nas silniejszy
Stary 2006-03-05, 13:51   #18
jaszczura
BAN stały

baaaaaaaaaaardzo ci gratuluje z calego serducha
jaszczura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 20:52   #19
emurulez77
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do emurulez77 GG do emurulez77 Wyślij wiadomość przez Yahoo do emurulez77

Bafi!!!! pamietam jeszcze nasze pw odnosnie staran... a tu takie wiadomosci!!! Gratulacje najszczersze!! Dbaj o siebie !!!
emurulez77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-05, 22:05   #20
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Ja również dołączam się do gratulacji. Pamiętam jak to było ze mną, gdy zrobiłam test i wyszło, że jestem w ciąży. Następnego dnia zrobiłam drugi dla pewnosci, też wyszedł, więc musiałam to potwierdzić u ginekologa. Jak zrobił mi usg i powiedział "JEST" to nigdy nie zapomnę tego uczucia - radosć w połączeniu ze strachem. A potem płacz, że ja nie chcę, nie teraz. A już od jakiegoś czasu ciagle powtarzałam jak bardzo chcę mieć dziecko, a jak już miałam je w brzuchu to mi się odwidziało. Niezdecydowana ze mnie kobieta.
JESZCZE RAZ GRATULUJĘ I DBAJ O SIEBIE BAFI !!!

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-05, 22:49   #21
Mariola13
Zakorzenienie

Dołączam się do gratulacji !!!!!! Ja zrobiłam sobie test w 4-tym dniu, kiedy powinnam dostać okres, a go nie dostałam (poza tym temperaturka była na wyższym poziomie !) W 3 godziny później zadzwoniłam do mojej pani doktor i za kilka dni poleciałam na wizytę, która potwierdziła "Kruszynkę" !!
Dziś moja kruszynka ma roczek i 2 miesiące i buszuje po całym domu, a ja do dziś przechowuję test ciążowy, gdzie nadal widnieją 2 kreseczki
Życzę dużo zdrówka i samych miłych wspomnień z tego okresu !!!!
Stary 2006-03-06, 12:59   #22
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez emurulez77
Bafi!!!! pamietam jeszcze nasze pw odnosnie staran... a tu takie wiadomosci!!! Gratulacje najszczersze!! Dbaj o siebie !!!
Nio pamiętam pamiętam Bylam w piatek u lekarza i malutka kruszynka juz jest serduszko bije Jak narazie od soboty dopadly mnie mdlosci ale daje rade. Heh rada dla mam ktore maja problemy z mdlosciami, dzisiaj przez przypadek kolezanka powiedziala mi ze zwykle jabluszko pomaga - i stal sie cud Bafi wciela jabluszko mdlosci minely i powrocil apetyt doslownie rzucilam sie na moje suchary a pozniej pol porcji gyrosu z superowym sosem tzatziki MNIAM
Stary 2006-03-06, 16:18   #23
kiciamała
Zadomowienie

Jak serduszko bije to superowo. Na taki dzwięk się czeka .
Stary 2006-03-06, 16:45   #24
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

Szczerze Ci gratuluje i bardzo sie ciesze Twoim szczesciem Az sie wzruszyłam jak to wszystko przeczytałam, chlip ! Gratulacje!!!

Wymianka
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-07, 07:11   #25
mataner
Rozeznanie

GG do mataner
Talking Dot.: Ciąża - tak nieśmiało jeszcze

Dołączam się do gratulacji
No to odliczanie zaczęte .
Na jakiejś stronie znalazłam zdjęcia przyszłej mamy która robiła sobie zdjęcia co miesiąc aż do porodu - śliczna pamiątka .
Moze i ty spróbujesz ?
Stary 2006-03-07, 08:09   #26
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez mataner
Dołączam się do gratulacji
No to odliczanie zaczęte .
Na jakiejś stronie znalazłam zdjęcia przyszłej mamy która robiła sobie zdjęcia co miesiąc aż do porodu - śliczna pamiątka .
Moze i ty spróbujesz ?

Mataner juz moj mąż powziął inicjatywe ostatnio robil mi zdjecia jak leze taka wymizerowana w lozeczku bo mdlosci mnie meczyly, mojego pozytywnego testu ciązowego oraz mojego zdjecia USG z nasza jeszcze dobrze nie widoczna kruuszynka ale jest na niej sliczny pecherz plodowy w ktorym widac zawiazki naszej kruszynki - tatuś zachwycony jak tylko nabiore w pelni sil powrzucam na wizaz troszke jak narazie spie jak susel - godzina 20 to standard jak ide spac.
Stary 2006-03-07, 09:08   #27
mataner
Rozeznanie

GG do mataner
Post Dot.: Ciąża - tak nieśmiało jeszcze

Bardzo miło się czyta takie posty zwłaszcza wtedy gdy rodzice tak bardzo cieszą się z przyjścia na świat swojej kruszynki i z taką miłością patrzą na to jak rośnie i z niecierpliwością czekają na jej przyjście . Z przyjemnością będe czytać jak "powrzucasz na wizaz " nowe wieści Wypoczywaj i rośnij

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-07, 10:14   #28
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez mataner
Bardzo miło się czyta takie posty zwłaszcza wtedy gdy rodzice tak bardzo cieszą się z przyjścia na świat swojej kruszynki i z taką miłością patrzą na to jak rośnie i z niecierpliwością czekają na jej przyjście . Z przyjemnością będe czytać jak "powrzucasz na wizaz " nowe wieści Wypoczywaj i rośnij
Wzruszyl mnie twoj post - mam lezki w oczach to chyba te nastroje
Stary 2006-03-08, 07:57   #29
mataner
Rozeznanie

GG do mataner
Post Dot.: Ciąża - tak nieśmiało jeszcze

hihi... Teraz ci wszystko wolno
Pamiętaj ze ten bobasek tylko na tobie będzie mógł polegać i tylko tobie będzie bezgranicznie ufać jeśli ty go nie nakarmisz , nie przebierzesz nie nauczysz kochać to on sam tego nie zrobi
Szkoda ze niektórzy te prawa łamią i nie umieją tego docenić
Najwazniejsze to to ze tylko ty (nawet tata nie ma takiej mozliwości )będziesz mogła go nakarmić i choć czasem będzie to bardzo bolesne to wykorzystaj ten cud natury
Noi ciesz się chwilą bo czas szybko leci i nawet sie nie spostrzezesz jak bobas będzie chciał świat oglądnąć
Stary 2006-03-08, 10:30   #30
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez mataner
hihi... Teraz ci wszystko wolno
Pamiętaj ze ten bobasek tylko na tobie będzie mógł polegać i tylko tobie będzie bezgranicznie ufać jeśli ty go nie nakarmisz , nie przebierzesz nie nauczysz kochać to on sam tego nie zrobi
Szkoda ze niektórzy te prawa łamią i nie umieją tego docenić
Najwazniejsze to to ze tylko ty (nawet tata nie ma takiej mozliwości )będziesz mogła go nakarmić i choć czasem będzie to bardzo bolesne to wykorzystaj ten cud natury
Noi ciesz się chwilą bo czas szybko leci i nawet sie nie spostrzezesz jak bobas będzie chciał świat oglądnąć
Dziekuje za piękne slowa najpierw musze poradzic sobie z mdlościami i wstretem do niektorych zapachow ale spoko nie ja pierwsza nie jedyna nie moge doczekac sie kiedy przytule do siebie moje malenstwo
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości