|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zazdrość. Koledzy.
Witam, moim problemem jest zazdrość czasem przesadna i czasem nie uzasadniona. Próbuje sobie z tym poradzić ale mam kilka pytań odnośnie mojej dziewczyny z ktorą jestem ponad dwa lata. Mianowicie zastanawia mnie czy to jest moja chora zazdrość czy przesada z jej strony. Do rzeczy, moja dziewczyna ma wielu kolegów (praktycznie samych kolegów) z wydziału z którymi utrzymuje kontakt poza uczelnią. Wyjscia na koncert na piwo itd. Jeden z nich powiedział jej wprost że sie w niej zakochał po czym ona wyjaśniła mu że nie ma szans gdyż ma chłopaka i nie jest absolutnie nim zainteresowana lecz utrzymuje z nim kontakt gdyź razem studiują pisze do niej czasem i dzwoni ostatnio wyrwał nawet mu się głupi tekst typu (jak ze mną pójdziesz na wydział dam Ci buziaka czy Cie przytule) wyjasnila mu ze nie powinien tak pisać i on wie że ma chłopaka gdyż raz napisała mu że nie jestem zadowolony z tego względu że tak pisze. Jest tez inny który wczesniej zarywał z nim również utrzymuje kontakt i twierdzi że to zwykly kolega i nie chce tracić znajomego a jakis czas temu był u niej po zajeciach poznym wieczorem po notatki i siedział na herbacie z godzinę. Rzadko sie widujemy gdyż jest duzo nauki i gdy chce się spotkać czy nawet ją odproawdzić to mówi że nie da rady bo ma tyle nauki że masakra. Wiedzą że ma chłopaka ale nie wygląda jakby im to przeszkadzało. Raz moja chora zazdrość doprowadziła mnie do tego że czekałem pod jej blokiem odprowadziło ją po imprezie dwoch typków pozegnali sie przyjacielskim buziakiem w policzek i przytuleniem i poszli nie widziała mnie wtedy bo się nie pokazałem (ale zadzwonilem do niej zaraz ze tam bylem).. Czy mam prawo do zazdrości czy jednak przesadzam i nie powininem się martwić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zazdrość. Koledzy.
Przesadzasz.
Z tego co piszesz, Twoja dziewczyna ma bardzo zdrowe podejscie 'gadaj sobie co chcesz, nie jestem zainteresowana, bo mam chlopaka'. Serio, nie widze problemu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ale utrzymywanie z nimi nadal kontaktu poprzez pisanie czy spotykanie jest mimo wszystko normalnie ? Czyli nie powininem sie martwić ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja bym się trochę martwiła ale z tego co piszesz dziewczyna informuję się o tym z kim piszę i o czym więc możesz jej ufać.Przecież wyjaśniła koledze, że nic między nimi nie będzie bo wy jesteście razem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BLACK&WHITE
|
O ho ho,widac,ze swietnie sie orientujesz co i komu pisze. Czyzby kontrola telefonu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziewczyna jest szczera, ignoruje wszystkie podrywy, ciesz się, że masz taką fajną kobietę, zamiast się awanturować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BLACK&WHITE
|
To sie chlopie ciesz,ze masz taka fajna babeczke,a nie szukasz dziury w calym. Powinienes byc dumny,ze inni moga tylko popatrzec i powzdychac bo woli ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że konietom w takich wypadkach piszemy, żeby powiedziała facetowi o tym, że coś jej się nie podoba. A facet po prostu przesadza ![]() Fajną masz kobitkę. Doceniaj to. Przeanalizuj sobie wszystko w głowie i jak Ci jakaś znajomość będzie wadzić to jej powiedz. Nie przeginaj tylko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Przesadzasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja też wole męskie towarzystwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zaufanie w związku jest bardzo ważne.
Dziewczyna na razie zachowuje się w porządku. Twoje zachowanie Autorze natomiast mnie by przeraziło - mowa tutaj o tym, że czekałeś na nią aż wróci z imprezy, nie przywitałeś się z nią, tylko czyhałeś jak jakiś szpieg. Z kolei ja na miejscu dziewczyny, jakbym wiedziała, że mój facet jakoś męczy się z tym, że mam dużo kumpli, starałabym się z tym za bardzo nie obnosić i może zamiast na imprezy z kolegami, chodziłabym ze swoim chopem ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja tez wole meskie towarzystwo jakas faceci wydają się mniej fałszywi. w tym nic nie ma złego, skoro Cio mówi co robi to daj jej spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wolę przyjaźnić się z mężczyznami i ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, bo fajnie się dogadywaliśmy, ale takie relacje są toksyczne dla zakochanego i tylko mu mieszają w głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
To chyba zależy od dziewczyny, Ty ją znasz lepiej, niż my. Znam dziewczynę, która też tak mówiła swojemu ( byłemu już) chłopakowi, a teraz jest z takim kolegą ze studiów, więc różnie bywa. Jeśli u Was jest ok, to wszystko powinno być w porządku. Tylko obserwuj jej zachowanie, nie trać czujności ( nie myląc z chorobliwą zazdrością i śledzeniem). Żeby później się nie okazało, że się zauroczyła no i "sorry, tak wyszło".
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.