Zazdrość. Koledzy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-18, 18:01   #1
DarkShadow12
Przyczajenie

Unhappy

Zazdrość. Koledzy.

Witam, moim problemem jest zazdrość czasem przesadna i czasem nie uzasadniona. Próbuje sobie z tym poradzić ale mam kilka pytań odnośnie mojej dziewczyny z ktorą jestem ponad dwa lata. Mianowicie zastanawia mnie czy to jest moja chora zazdrość czy przesada z jej strony. Do rzeczy, moja dziewczyna ma wielu kolegów (praktycznie samych kolegów) z wydziału z którymi utrzymuje kontakt poza uczelnią. Wyjscia na koncert na piwo itd. Jeden z nich powiedział jej wprost że sie w niej zakochał po czym ona wyjaśniła mu że nie ma szans gdyż ma chłopaka i nie jest absolutnie nim zainteresowana lecz utrzymuje z nim kontakt gdyź razem studiują pisze do niej czasem i dzwoni ostatnio wyrwał nawet mu się głupi tekst typu (jak ze mną pójdziesz na wydział dam Ci buziaka czy Cie przytule) wyjasnila mu ze nie powinien tak pisać i on wie że ma chłopaka gdyż raz napisała mu że nie jestem zadowolony z tego względu że tak pisze. Jest tez inny który wczesniej zarywał z nim również utrzymuje kontakt i twierdzi że to zwykly kolega i nie chce tracić znajomego a jakis czas temu był u niej po zajeciach poznym wieczorem po notatki i siedział na herbacie z godzinę. Rzadko sie widujemy gdyż jest duzo nauki i gdy chce się spotkać czy nawet ją odproawdzić to mówi że nie da rady bo ma tyle nauki że masakra. Wiedzą że ma chłopaka ale nie wygląda jakby im to przeszkadzało. Raz moja chora zazdrość doprowadziła mnie do tego że czekałem pod jej blokiem odprowadziło ją po imprezie dwoch typków pozegnali sie przyjacielskim buziakiem w policzek i przytuleniem i poszli nie widziała mnie wtedy bo się nie pokazałem (ale zadzwonilem do niej zaraz ze tam bylem).. Czy mam prawo do zazdrości czy jednak przesadzam i nie powininem się martwić?
DarkShadow12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 18:10   #2
201605051021
Konto usunięte

Dot.: Zazdrość. Koledzy.

Przesadzasz.
Z tego co piszesz, Twoja dziewczyna ma bardzo zdrowe podejscie 'gadaj sobie co chcesz, nie jestem zainteresowana, bo mam chlopaka'.
Serio, nie widze problemu
201605051021 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 18:17   #3
DarkShadow12
Przyczajenie

Ale utrzymywanie z nimi nadal kontaktu poprzez pisanie czy spotykanie jest mimo wszystko normalnie ? Czyli nie powininem sie martwić ?
Stary 2016-01-18, 18:24   #4
Strokrotkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DarkShadow12 Pokaż wiadomość
Ale utrzymywanie z nimi nadal kontaktu poprzez pisanie czy spotykanie jest mimo wszystko normalnie ? Czyli nie powininem sie martwić ?
Ja bym się trochę martwiła ale z tego co piszesz dziewczyna informuję się o tym z kim piszę i o czym więc możesz jej ufać.Przecież wyjaśniła koledze, że nic między nimi nie będzie bo wy jesteście razem.
Strokrotkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 18:40   #5
GangstaBaby
BLACK&WHITE

O ho ho,widac,ze swietnie sie orientujesz co i komu pisze. Czyzby kontrola telefonu?
GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 18:42   #6
DarkShadow12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez GangstaBaby Pokaż wiadomość
O ho ho,widac,ze swietnie sie orientujesz co i komu pisze. Czyzby kontrola telefonu?
Nie czytam jej ani sms ani zadnych komunikatarów. Wierzę w to co mówi że pisze
Stary 2016-01-18, 18:46   #7
ALL for LOVE
Zadomowienie

Dziewczyna jest szczera, ignoruje wszystkie podrywy, ciesz się, że masz taką fajną kobietę, zamiast się awanturować
ALL for LOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-18, 18:49   #8
GangstaBaby
BLACK&WHITE

To sie chlopie ciesz,ze masz taka fajna babeczke,a nie szukasz dziury w calym. Powinienes byc dumny,ze inni moga tylko popatrzec i powzdychac bo woli ciebie.
GangstaBaby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 20:15   #9
Bllanca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GangstaBaby Pokaż wiadomość
To sie chlopie ciesz,ze masz taka fajna babeczke,a nie szukasz dziury w calym. Powinienes byc dumny,ze inni moga tylko popatrzec i powzdychac bo woli ciebie.

Inna sprawa, że konietom w takich wypadkach piszemy, żeby powiedziała facetowi o tym, że coś jej się nie podoba. A facet po prostu przesadza

Fajną masz kobitkę. Doceniaj to. Przeanalizuj sobie wszystko w głowie i jak Ci jakaś znajomość będzie wadzić to jej powiedz. Nie przeginaj tylko.
Bllanca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 21:47   #10
Goska2333
Raczkowanie

Przesadzasz np. ja zawsze czułam się lepiej w męskim towarzystwie (wychowałam się z czterema braćmi) Często chodziłam z chłopakami na piwo, paintball i imprezy, gdy mój chłopak był na uczelni lub w pracy. To tylko kwestia zaufania. Zazdrość to zła cecha
Goska2333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 22:03   #11
izoolka
Raczkowanie

Ja też wole męskie towarzystwo Mojemu eks nigdy to nie przeszkadzało i na pewno nie zerwałabym z nimi kontaktu tylko dlatego, że obecnemu partnerowi to nie odpowiada. Dziewczyna zachowuje się w porządku, jest szczera a Ty ją śledzisz? Serio, ogarnij się póki jest jeszcze na to czas
izoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 22:30   #12
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Zaufanie w związku jest bardzo ważne.
Dziewczyna na razie zachowuje się w porządku.
Twoje zachowanie Autorze natomiast mnie by przeraziło - mowa tutaj o tym, że czekałeś na nią aż wróci z imprezy, nie przywitałeś się z nią, tylko czyhałeś jak jakiś szpieg.

Z kolei ja na miejscu dziewczyny, jakbym wiedziała, że mój facet jakoś męczy się z tym, że mam dużo kumpli, starałabym się z tym za bardzo nie obnosić i może zamiast na imprezy z kolegami, chodziłabym ze swoim chopem
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 22:42   #13
Qrola
Raczkowanie

ja tez wole meskie towarzystwo jakas faceci wydają się mniej fałszywi. w tym nic nie ma złego, skoro Cio mówi co robi to daj jej spokój
Qrola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 23:02   #14
MistrzyniDrugiegoPlanu
Rozeznanie

Wolę przyjaźnić się z mężczyznami i ja . Mój były chłopak też był zazdrosny o mojego najlepszego przyjaciela. No i temu przyjacielowi ja się podobałam, ale co z tego? On mi wcale :P Obrzydzeniem do dziś napawa mnie myśl o czymkolwiek z nim, bo jest dla mnie, jak brat Jemu w końcu też przeszło zakochanie Nie bój się!
MistrzyniDrugiegoPlanu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-18, 23:07   #15
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniDrugiegoPlanu Pokaż wiadomość
Wolę przyjaźnić się z mężczyznami i ja . Mój były chłopak też był zazdrosny o mojego najlepszego przyjaciela. No i temu przyjacielowi ja się podobałam, ale co z tego? On mi wcale :P Obrzydzeniem do dziś napawa mnie myśl o czymkolwiek z nim, bo jest dla mnie, jak brat Jemu w końcu też przeszło zakochanie Nie bój się!
Wiesz o tym, że to nie była szczera przyjaźń? Koleś pewnie kupę czasu spędził w friend zone.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 12:33   #16
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniDrugiegoPlanu Pokaż wiadomość
Ja w takiej sytuacji zerwałam kontakt, żeby chłopakowi szybciej przeszło. Nie wiem, krępowała mnie taka sytuacja, że pisał mi jakieś miłosne dyrdymały, kiedy ja tłumaczyłam mu, że mam chłopaka.

Szkoda, bo fajnie się dogadywaliśmy, ale takie relacje są toksyczne dla zakochanego i tylko mu mieszają w głowie.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 21:00   #17
wiktomma
Raczkowanie

To chyba zależy od dziewczyny, Ty ją znasz lepiej, niż my. Znam dziewczynę, która też tak mówiła swojemu ( byłemu już) chłopakowi, a teraz jest z takim kolegą ze studiów, więc różnie bywa. Jeśli u Was jest ok, to wszystko powinno być w porządku. Tylko obserwuj jej zachowanie, nie trać czujności ( nie myląc z chorobliwą zazdrością i śledzeniem). Żeby później się nie okazało, że się zauroczyła no i "sorry, tak wyszło".

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości