|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Relacja na odległość i kwestia wierności
Dobry wieczór
![]() Mam 20 lat i jakiś czas temu rozstałam się z chłopakiem (ale nie o tym mój post ![]() K poznałam na czacie, jeszcze będąc w związku, ale o tym też wiedział i wiedział, że nie jestem w tym związku szczęśliwa. Mój były też nie był i miał więcej odwagi niż ja, więc zakończył nasze wspólne męczenie się. Rozstanie mimo wszystko bardzo przeżyłam, ale od razu zaczęłam bardzo intensywnie spotykać się z K. On też wcześniej przeżył zawód miłosny. Oboje doszliśmy do wniosku, że wejdziemy w układ ff, czyli nie był to sam seks, ale też spędzanie wspólnie czasu na mieście itp. Zachowywaliśmy się jak para, bardzo dużo wsparcia sobie dawaliśmy. Oboje zaczynaliśmy coś czuć do siebie, ale blokowaliśmy te uczucia, bo zbliżał się jego kilkumiesięczny wyjazd za granicę. Jakoś tydzień przed jego wyjazdem wyznaliśmy sobie, że jednak coś do siebie czujemy. Było nam smutno, że wyjazd przerwie nam znajomość, trwającą około 3 miesięcy. Nie zdecydowaliśmy się więc na związek na odległość, oboje mieliśmy za sobą przykre doświadczenia w tym temacie. Nie ma go już miesiąc. I był to dobry miesiąc. Dużo rozmów, dużo bliskości, tym razem psychicznej. Jednak ostatnio pojawił się problem. On oczekuje nagle ode mnie pełnej wierności, nie dając mi gwarancji, że będziemy razem po jego powrocie, zresztą on sam nie wie, czy to będzie chwilowy powrót, czy na stałe. Powiedziałam mu, że nie mogę mu obiecać, że będę żyła w celibacie, nie mając nawet chłopaka. Obraził się, ograniczył ze mną kontakt. Mam wysokie libido, jestem młoda, jestem sama po długim związku i chcę z tego korzystać. Z drugiej strony bardzo mi na nim zależy i gdyby dał mi poczucie bezpieczeństwa i powiedział, że jest mój i kiedy wróci to będziemy razem to byłabym gotowa zaczekać i odrzucać każdego faceta. I tutaj pojawia się moje pytanie, co mam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Relacja na odległość i kwestia wierności
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A i tak nie jestem, bo całowałam się jakiś czas temu z pewnym chłopakiem. Jeszcze zanim się dowiedziałam, że on ma coś przeciwko. Edytowane przez nathalie1996 Czas edycji: 2016-05-09 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oczekuje "nagle" wierności? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie facet to egoista. SERIO... Nie gwarantuje Ci niczego, ale masz być wierna na wypadek, gdyby jednak wrócił do kraju i chciał tutaj żyć. Niech spada na drzewo i szuka sobie innej naiwniary. Dojrzały mężczyzna potrafi się określić - wyjeżdżam na tyle i tyle, wracam wtedy, zależy mi na Tobie, czekaj na mnie, ja będę czekał na ciebie. Koniec, a nie jakieś dziwne wymagania. Poza tym gdybyś naprawdę coś do niego czuła, to chyba nie całowałabyś się od razu po jego wyjeździe z innym? A gdybyście naprawdę mieli być razem, to chyba ustalilibyście już przed wyjazdem, że jesteście parą i wszystko na wyłączność?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chwilę temu się odezwał. Powiedział, że zaczęło mu za bardzo zależeć. Rok temu, gdy wyjechał, jego dziewczyna go zdradziła i odeszła do innego. Wydaje mi się, że wróciły mu złe wspomnienia. Nie usprawiedliwiam go, ale wiem, że nie jest mu lekko samemu w obcym kraju. Nadal powtarza, że nie wie, co będzie, gdy wróci. Zastanawia się nad zakończeniem znajomości. Edytowane przez nathalie1996 Czas edycji: 2016-05-09 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
on tired little feet
|
No to ułatw mu to i sama zakończ. Osoba zakochana może i nie wie co będzie, ale na pewno wie co chce żeby było. A u niego kombinatorstwo ile wlezie- Ty masz bez seksu i randek czekać na ksieciunia (czy on również zadeklarował się że pozostanie "czysty"?) a on sobie wróci i powie że nic nie obiecywał przecież.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tak. On zapewnił mnie jeszcze będąc na miejscu, ze nie chce innych kobiet.
Nasza rozmowa dziś stanęła w końcu na tym, że on mnie chce już teraz i zapewnia że nadal będzie chciał być ze mną po powrocie. Powiedział że jak nie zrobię nic głupiego to on mi nieba przychyli. I faktycznie brzmi wiarygodnie, bo on ma naprawdę dobre serce. Tylko teraz mam wątpliwości czy jego deklaracje nie zostały wymuszone czy faktycznie jest tak jak mówi - że mu zależy, ale jednocześnie się boi, że jak mi zaufa to zostanie zraniony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
on tired little feet
|
Kiedy on wraca?
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
no dla mnie to wciąż nie brzmi jak szczere zapewnienie o tym, że on też będzie "czysty" i danie poczucia bezpieczeństwa, a łapanie się ostatniej deski ratunku byle byś nie powiedziała, że nie będziesz na niego czekać |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Ale kiedy on wróci? Ale na stałe? Jest sens w ogóle na niego czekać? Czy to ma jakieś perspektywy?
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie ten facet jest dziwny. Najpierw te wymagania, potem teksty, że masz być "czysta". a na koniec "jak nie zrobisz nic głupiego", to jednak raczy z Tobą być. Każdą z tych trzech rzeczy pokazuje jakąś dziwną skłonność do kontrolowania Cię. Jakoś sposób w jaki to ujmuje nie kojarzy mi się z "zależy mi na Tobie, chcę być z Tobą, poczekaj aż wrócę, ja też poczekam".
Trzy razy się zastanów czy na pewno chcesz na niego "czekać". Kto wie, czy on sam się zastosuje do tych wymagań "czystości". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nie wierzę, że nikt tego nie wrzucił.
![]() Autorko, przemyśl to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Teraz mam jeszcze większy mętlik w głowie.
Wraca jesienią i zostanie w Polsce albo na stałe albo na pół roku. Jeśli ta druga opcja to na stałe wróci dopiero pod koniec 2017 roku. On mówi, że teraz chce jak najwięcej zarobić, żeby wrócić już na stałe ze względu na mnie. Wiem, że mu zależy. To on pierwszy się zakochał. Kiedy był w Polsce to nie miałam mu nic do zarzucenia, traktował mnie jak księżniczkę. Wczoraj w końcu się określił. Tylko czy to nie było wymuszone? Dzisiaj mamy wrócić do tematu. Dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
a jest szansa, żebyś poleciała do niego na 3 miesiące wakacji?
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś identyczną sytuację. Ja byłam wierna jak pies, a on...też mówił, ze nie chce innych, też sie starał, to on zaproponował zresztą, byśmy byli razem. I jak na tym wyszłam? Przemknęło mi koło nosa pełno fajnych znajomości z facetami, bo czekałam.On w tym czasie flirtował sobie i dobrze się bawił. Z jedną laską aż za dobrze.
Nie warto, serio. Nie znasz go na tyle, by sobie rękę za niego uciąć. Nie wiesz, czy jest Tobie wierny, nie masz jak tego sprawdzić. Zaufanie buduje się latami, nie bierze się ono ot tak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego, czy mogłabym do niego polecieć. No nie bardzo. Co prawda dostanie latem tydzień urlopu i bardzo mnie namawiał, żebym do niego wtedy przyleciała i powiedział, żebym się nie martwiła pieniędzmi. Odmówiłam, bo nie wiem gdzie będę pracować w wakacje i czy dostanę urlop itd. Zaczął też coś mówić o tym, że może sam przyleci, bo bardzo chce się ze mną zobaczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
|
ale myślałaś o tym, żeby popracować w kraju, w którym on jest?
![]() |
#21 |
on tired little feet
|
No własnie skoro już teraz wie kiedy bedzie mial urlop i pojechał tam kokosy zarabiać to raczej stać go będzie na kupienie z tak dużym wyprzedzeniem biletów do Polski.
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Akurat wyjazdu do niego nie traktuję jako rozwiązania problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zarobić troche kasy, to każdy głupi potrafi. Ale zycie raczej wymaga, zeby mieszkać na stałe tam, gdzie sie pracę MA. Przyjedzie z ta kasą, wyda i... i co? Znów pojedzie? A Ty znów będziesz musiała czekac sama rok czy tam 2 az przyjedzie, wyda, pojedzie? Moze nie sama a jako samotna matka na dokłądkę? Nie patrz tylko na chłopaka, tylko kalkuluj, jakie zycie Cię czeka. czemu on nie stara sie o ułożenie sobie pracy w Polsce, jesli docelowo tu chce mieszkać? Bedzie miał co wpisać w CV, czy wielka dziura będzie? A Ty, masz siłę te póltora roku zyć czekaniem? Siedzieć w domu zeby nie miał podejrzeń? Swoje libido zawiazac na supełęk? I to w imię:moze będzie a moze nie bedzie? Ostatnio słuchałam audycji, psycholog się wypowiadał dlaczego tak duzo jest zdrad w parach na odległosc. Nasz mózg, "zapomina" bliskości z drugim człowiekiem w około 3 miesiące. Po tym czasie, człowiek po prostu zaczyna szukać bliskości z innym człowiekiem którry jest dostępny. -_BLISKOŚCI_ fizycznej i psychicznej. Bo tego potrzebujemy. Wy nawet nie byliście parą.
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Pojechal zeby zarobić na założenie swojej firmy. Ma razem z bratem takie plany, jeżeli już mówimy o jego przyszłości.
Do tej pory pracował w Polsce, ale nie satysfakcjonowaly go zarobki. Nie chce tutaj zdradzać zbyt wielu szczegółów na temat jego prywatnych planów. W każdym razie nie jest tak źle jak mówisz, cava. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
A ja jakos Ciebie nie rozumiem.
Zalezy Ci na nim i moglabys pojsc do lozka z innym? Dla mnie to sie wyklucza i to znacznie i nie nazwę tego w zaden sposob dla Twojego dobra :/ Dla mnie uzasadnienie "mam wysokie libido" w tej sytuacji jest co najmniej smieszne... ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Ale takie jest bawienie się w jakies układy, tylko plątanina z tego wychodzi i burdel.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:22.