|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak to jest ?? może ktoś wie i pomoże
Witam
![]() Moje pytanie może się Wam wydać dziwne ale ja naprawde nie wiem jak to jest . Chodzi o to , że teraz praktycznie codziennie (tam i z powrotem) musze poruszać się po moim mieście MKS-m bo dojeżdżam do pracy . Do tej pory kupowałam cały bilet (1,70 zł) co daje 3,40 w jeden dzień a na tydzień 17 zł . Chciałabym jakoś zmniejszyć te koszty bo moja pensja nie jest duża a oprócz tego jeszcze studjuje . W moim mieście nie ma czegoś takiego jak bilety studenckie , są tylko szkolne i właśnie chodzi mi o to czy mogę kupić bilet szkolny nie dojeżdzaać do szkoły ( muszę mieć przy sobie legitymację a przecież ja mam studencką a nie szkolną ). Może któraś z Wizażanek wie coś na ten temat i mogłaby mi dzisiaj odpowiedzieć ( jutro postaram się zadzwonić gdzie trzeba i się dopytac ale mimo wszystko proszę o pomoc ) Dziękuje i życze Wam Wszystkim szczęścia w nowym roku
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak to jest ?? może ktoś wie i pomoże
w krakowie studenckie to tzw ulgowe ustawowe tzn. ze znizki na komunikacje miejska dla studentow sa zapisane w ustawie dlatego mozesz jezdzic na ulgowych
(bo ustawa na pewno nie dotyczy tylko krakowa)a uczelnia to tez szkola
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, skoro sie uczysz, a nie ukończyłas 26 lat- należy ci się bilet ulgowy. Nie ma znaczenia-gdzie w danym mimencie jedziesz (na uczelnię czy do pracy), tylko powinnaś mieć ze sobą ważną legitymację studencką.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Legitymacja studencka uprawnia do ulgi w przejazdach srodkami komunikacyjnymi. Wiec nie ma znaczenia czy to jest legitymacja skzola czy studencka...przynajmniej w moim miescie tez tak jest jak u lain.
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie (Kalisz i Wrocław) bilety ulgowe to bilety zarówno dla uczniów jak i dla studentów
Poza tym ulgi obowiązują nie tylko na trasie z domu do szkoły czy uczelni (i odwrotnie) ale na każdy przejazd Ps. Gdzie Ty mieszkasz, że masz takie tanie bilety W Kaliszu cały bilet kosztuje... 2,20 zł a miasto nie jest stosunkowo duże bo ma zaledwie 120 tys. mieszkanców.... To już Wrocław bez porównania większy ma tańsze - 2 zł
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za pomoc dziewczyny
Ps. Gdzie Ty mieszkasz, że masz takie tanie bilety W Kaliszu cały bilet kosztuje... 2,20 zł a miasto nie jest stosunkowo duże bo ma zaledwie 120 tys. mieszkanców.... To już Wrocław bez porównania większy ma tańsze - 2 zł[/quote]Mieszkam niedaleko Rzeszowa , miejscowość dość znana z produkcji opon a mieszkańców mamy mniej bo chyba nawet nie 50 tys.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli jeździsz codziennie to może korzystnie byłoby kupić ulgowy (studencki)bilet miesięczny?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

klik
W Kaliszu cały bilet kosztuje... 2,20 zł
a miasto nie jest stosunkowo duże bo ma zaledwie 120 tys. mieszkanców.... To już Wrocław bez porównania większy ma tańsze - 2 zł