Jak odnaleźć się w nowym mieście? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-18, 15:43   #1
kasiabasiazosia
Raczkowanie

Jak odnaleźć się w nowym mieście?

Hej

Przychodzę do Was z pewnym pytaniem, które od jakiegoś czasu nie opuszcza mnie na krok. Mam nadzieję, że Wasze doświadczenie jakoś mi pomoże
Mieszkam w dosyć dużym wojewódzkim mieście i załapałam się na praktyki w większym mieście, a dokładniej w Warszawie. Całość trwa całe wakacje, czyli od lipca do września. Oczywiście to, że przyjęłam tę praktyki wiąże się z tym, że muszę przeprowadzić się do Wawy i tu mam wątpliwości.
Jak sobie poradzić w mieście w którym nie zna się nikogo? Wiadomo, że na praktykach kogoś poznam, ale wiadomo, to nie szkoła czy uczelnia, gdzie znajomości jakoś z automatu łatwiej się zawiązuje.
Ogólnie jestem osobą, która uwielbia życie nocne (i nie chodzi mi nawet o imprezy w klubach, co siedzenie wieczorami, gadanie przy piwie itd.) lubię wychodzić, a wiadomo, że raczej takie rozrywki uprawia się w towarzystwie
Wiem, że istnieją różne grupy na fejsie które organizują jakieś spotkania itd. ale z doświadczenia wiem, że jakoś zupełnie mi to nie przypadło do gustu :P
Stąd proszę Was o jakieś rady, czy może jakieś przemyślenia na ten temat, Wasze historię, czy cokolwiek co w jakiś sposób mogłoby mi pomóc

Edytowane przez kasiabasiazosia
Czas edycji: 2016-05-18 o 15:46
kasiabasiazosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-18, 21:14   #2
_Sylvia
Raczkowanie

Dot.: Jak odnaleźć się w nowym mieście?

Może jakieś zajęcia typu fitness, aerobik? Czy jakieś tematyczne - zależy czym się interesujesz. I mimo wszystko na twoim miejscu spróbowałabym od znajomości internetowych
_Sylvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-19, 07:22   #3
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez kasiabasiazosia Pokaż wiadomość
Hej

Przychodzę do Was z pewnym pytaniem, które od jakiegoś czasu nie opuszcza mnie na krok. Mam nadzieję, że Wasze doświadczenie jakoś mi pomoże
Mieszkam w dosyć dużym wojewódzkim mieście i załapałam się na praktyki w większym mieście, a dokładniej w Warszawie. Całość trwa całe wakacje, czyli od lipca do września. Oczywiście to, że przyjęłam tę praktyki wiąże się z tym, że muszę przeprowadzić się do Wawy i tu mam wątpliwości.
Jak sobie poradzić w mieście w którym nie zna się nikogo? Wiadomo, że na praktykach kogoś poznam, ale wiadomo, to nie szkoła czy uczelnia, gdzie znajomości jakoś z automatu łatwiej się zawiązuje.
Ogólnie jestem osobą, która uwielbia życie nocne (i nie chodzi mi nawet o imprezy w klubach, co siedzenie wieczorami, gadanie przy piwie itd.) lubię wychodzić, a wiadomo, że raczej takie rozrywki uprawia się w towarzystwie
Wiem, że istnieją różne grupy na fejsie które organizują jakieś spotkania itd. ale z doświadczenia wiem, że jakoś zupełnie mi to nie przypadło do gustu :P
Stąd proszę Was o jakieś rady, czy może jakieś przemyślenia na ten temat, Wasze historię, czy cokolwiek co w jakiś sposób mogłoby mi pomóc
I to na początku będzie pewnie kluczowe, może akurat zapoznasz kogoś, z kim będziesz mogła wyjść na wieczorne piwko. Lubisz wychodzić, jesteś pewnie osobą towarzyską, więc nie powinno być problemu.

Aha, możesz też spróbować umówić się na wizażu- są tu przecież grupy z danych miast

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-19, 15:09   #4
kasiabasiazosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
I to na początku będzie pewnie kluczowe, może akurat zapoznasz kogoś, z kim będziesz mogła wyjść na wieczorne piwko. Lubisz wychodzić, jesteś pewnie osobą towarzyską, więc nie powinno być problemu.

Aha, możesz też spróbować umówić się na wizażu- są tu przecież grupy z danych miast
Właśnie zastanawiam się jak to będzie wyglądać, bo wiadomo, że może być fajna atmosfera, a może być tak, że każdy poza "cześć, cześć" nic do siebie nie mówi już nie mówiąc o wyjściu gdzieś razem. Będę mieć te praktyki w dużej korporacji i wydaje mi się, że nie są to warunki do tego by kogoś jakoś poznać bliżej.
Stary 2016-05-19, 17:29   #5
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zastanawiam się jak to będzie wyglądać, bo wiadomo, że może być fajna atmosfera, a może być tak, że każdy poza "cześć, cześć" nic do siebie nie mówi już nie mówiąc o wyjściu gdzieś razem. Będę mieć te praktyki w dużej korporacji i wydaje mi się, że nie są to warunki do tego by kogoś jakoś poznać bliżej.
Dlaczego?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-19, 18:51   #6
kasiabasiazosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Dlaczego?
nie wiem
takie mam odczucia subiektywne.
Nigdy wcześniej nie pracowałam w taki sposób i nie wiem czego się spodziewać.
Stary 2016-05-19, 18:57   #7
baletki
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem
takie mam odczucia subiektywne.
Nigdy wcześniej nie pracowałam w taki sposób i nie wiem czego się spodziewać.
Skoro nie pracowałaś to nie ma co się negatywnie nastawiać Korporacja korporacji nierówna to po pierwsze a po drugie są to miejsca gdzie pracuje zwykle ogrom ludzi, jasne, że jest prawdopodobieństwo, że trafisz akurat na jakiś niezgrany zespół i będzie ciężko ale przy takiej ilości ludzi jest bardzo duża szansa, że będzie też dużo osób z którymi szybko złapiesz kontakt
baletki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-19, 19:00   #8
dzonyiks
Przyczajenie

Przyzwyczaić się do nowego miejsca można bez problemu. Pół roku i zapomnisz, gdzie mieszkałaś wcześniej. Wiadomo, że zawsze wraca się myślami za starymi śmieciami, ale trzeba iść do przodu
dzonyiks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-21, 09:16   #9
kasiabasiazosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dzonyiks Pokaż wiadomość
Przyzwyczaić się do nowego miejsca można bez problemu. Pół roku i zapomnisz, gdzie mieszkałaś wcześniej. Wiadomo, że zawsze wraca się myślami za starymi śmieciami, ale trzeba iść do przodu
Prawdopodobnie jest to kwestia tylko tych trzech miesięcy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości