|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Wrażliwa cera
Treść usunięta, wypowiedzenie licencji przez użytkownika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrażliwa cera
Mam podobne problemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Płyny micelarne z firmy Mixa są ok. Choć może Tobie lepiej by się sprawdziło mleczko do demakijażu, albo jakiś olejek do mycia twarzy/demakijażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja używałam różnych płynów micelarnych, nie dostawałam po nich podrażnień, ale niektóre po prostu słabo oczyszczały, albo ich właściwości tonizujące były mocno wątpliwe. Zobacz czy w składzie Twojego płynu jest alkohol, bo to może być składnik piekący w oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Możesz też być uczulona na jaśmin albo fiołki (to pierwsze jest bardziej prawdopodobne, a jeśli jesteś, to piąteczka).
Próbowałaś używać micela tak jak żelu, tzn. nie trzeć wacikiem, tylko nabrać trochę na dłonie i masować? To wyeliminowałoby tarcie, a gdyby nadal podrażniał, to wiedziałabyś, że to wina któregoś ze składników. Spłukujesz resztki wodą? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 Czas edycji: 2016-05-07 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Też mam wrażliwą cerę i nigdy nie zmywam jej żelem i wodą. Tylko płyny micelarne, albo mleczko plus tonik. Tak zachwalany przez wiele dziewczyn płyn micelarny z biedronki mi też nie posłużył i niestety uczulił. Używałam Biodermy na zmianę z Vichy, ale niestety względy ekonomiczne zmusiły mnie do poszukania zamienników i teraz mam bielendowski płyn micelarny z serii expert czystej skóry i już wiem, że do tych droższych (Vichy, Bioderma) już nie wrócę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.