|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Uciążliwe buczenie
Hej
![]() Sąsiadka mieszkająca nade mną ma psującą się lodówkę. Stara, ruska maszyna ![]() ![]() Proszę, doradźcie. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez doradorka Czas edycji: 2016-05-25 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Uciążliwe buczenie
a pismo przez spółdzielnię, żeby pani wyizolowała podłogę lub zmieniła lodówkę? może nie ma kasy na nową i dlatego korzysta z tej starej?
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A innym sąsiadom to nie przeszkadza? Moze skrzyknijcie sie w wieksza ilosc osob i razem napiszcie do spoldzielni?
Ja mieszkam w domu. W domu obok (nie blizniaku)sąsiad ma taki głośny odkurzacz ze zawsze jak odkurza to u nas słychać. Szlag mnie tracia ale na szczescie robi to tylko raz w tygodniu wiec da sie przezyc.
![]() |
#4 |
lokalna gwiazda
|
A sama właścicielka lodówki, jak to wytrzymuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogadaj z sąsiadami, może im też to przeszkadza i razem znajdziecie jakieś rozwiązanie. Edytowane przez 2011607111034 Czas edycji: 2016-05-25 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Raczej zbyt wielkiego pola działania tu nie masz. Możesz się modlić, żeby lodówkę szlag trafił jak najszybciej
![]() Może spróbuj po dobroci jak ktoś tam powyżej pisał i zaproponuj tej pani, że pomożesz jej znaleźć nową. Na olx.pl jest sporo ofert.
![]() |
#8 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kup sąsiadce nową lodówkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Współczuję serio..ja bym chodziła do niej do skutku. Co to znaczy, że masz jej nie nachodzic? No przepraszam bardzo, mieszkasz tam, płacisz czynsz..masz prawo mieć spokój. Nie odpuszczaj, może zauważ czy przychodzi do niej ktos bardziej rozgarniety, jakaś rodzina z którą można by sie jakoś dogadać..a jak nie to chodzić, pisać pisma..nie poddawaj sie, masz prawo mieć spokój we wlasnym domu.
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Albo spróbuj nakłonić sąsiadkę do sprowadzenia jakiegoś fachowca, żeby zobaczył tę lodówkę, bo skoro buczy dopiero od miesiąca, to może da się ją jeszcze naprawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Buczy, bo chłodzi non stop? Czy wpada w rezonans?
Może troska o rachunki za prąd plus pomoc w kupnie nowej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
![]() Wydaje mi się, że lodówka cały czas chłodzi, może jak babeczka zobaczy rachunki za prąd to się wystraszy. W sumie facet ze spółdzielni powiedział mi to samo. Był u niej też sąsiad, wypoziomował jej lodówkę, przez tydzień chodziła trochę ciszej, ale teraz znów jest to samo. Babeczka koło 70-tki, wydaje mi się, że średnio słyszy. Mieszkam przy głównej ulicy, obok sąsiedzi mieli 4 miesiące remont - burzenie ścian, wiercenie - nie przeszkadzało mi to, a wiem, że inni sąsiedzi pisali skargi, ale ta lodówka powoduje u mnie wściekłość. Myślałam, żeby kupić jej jakąś używaną, aczkolwiek sama mam dużo wydatków, w sumie potem może być tak, że pralka jej się popsuje czy cokolwiek albo innemu sąsiadowi i też będę kupować ![]() Edytowane przez doradorka Czas edycji: 2016-05-26 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
ale co ma dzielnicowy do tego?
poszukaj taniej lodówki na olx. nawet jakiejś używanej.
![]() |
#15 |
Obserwuję .
|
''Policja? Proszę przyjechać, lodówka za głośno chłodzi!!'' 😂
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Brzmi naprawdę absurdalnie
![]() ![]() ![]() Dzięki za odpowiedzi i wszystkie pomysły, będę kminić dalej, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.