|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukiwany,poszukiwana ... ;)
Szukam jakiegoś tuszu do rzęs do wykonania make-up na studniówkę
*wydłuża *podkręca *pogrubia *nie kruszy się *nie skleja rzęs *do max 25-30 zł Patrzyłam na KWC i wytypowałam kilka tuszów: *Maybelline Volume Express Curred Brush *Margaret Astor Magic Style Mascara *Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look Macie jakieś swoje typy,co sądzicie o tych mascarach?
|
|
#2 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Re: Poszukiwany,poszukiwana ... ;)
mam MF 2000 Calorie-rewelacja
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja wlasnie kupilam sobie na studniowke ten:Maybelline Volume Express Curred Brush i jak dla mnie OK. Trwalosc niesamowita
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
U mnie daje on mniej wiecej taki efekt.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A ja odradzam Max Factor 2000 Calorie Dramatic Look...
Tzn. on bardzo ładnie pogrubia rzęski, ale nie podkręca wcale. Tzn. jak się go odpowiednio nakłada, to pierszy efekt jest ok, ale rzęski się nie trzymają i zaraz opadają. Także, jeśli zalezy Ci na podkręceniu, to ja odradzam 2000 Calorie. Ja bym poleciła Lash Architecta, on kosztuje ok 40 zł (chyba) albo Maybelline - Full'n'Soft - ten ok 30zł albo jeszcze Sephora Renversant Surprising mascara. Może dodam, ze ja mam rzęski geste i dość długie, ale cienkie i proste. Oczekuję wiec od tuszy pogrubienia i podkręcenia. |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Hejka! Z Lash Architect to bym byla ostrozna - na KWC uznany zostal za bubel wszechczasow
PS. Jest jeszcze Endless Lenght & Lift Rimmela (tak sie chyba nazywa) - moze warto wyprobowac.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Natalia napisał(a):
> Hejka! Z Lash Architect to bym byla ostrozna - na KWC uznany zostal za bubel wszechczasow Właśnie dlatego opisałam, ajkie mam rzęsy - bo to głównie od tego zależy... no i od wprawy w nakładaniu - Lash Architect ma kiepską szczoteczkę i przypuszczam, że dlatego ma takie opinie. Zauważ, że są one bardzo skrajne. >Jesli juz L'Oreal to lepiej Panoramic Curl - tez mam krotkie proste rzeski (do tego jeszcze rzadkie Ja bym z kolei ten Panoramic L'oreala uznała za bubel wszechczasów! hihi U mnie nie było żadnego sladu po pomalowaniu nim rzęs. ZERO! jak widać wile zależy od rzesek. A ja mam dlugie - a nie krótkie - nieporozumienie |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam rzęsy długi i odrobinkę podkreślone,ale zależy mi na super efekcie w tą jedyną noc
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No to podobne do moich! Może pójdź do jakiejś Sephory i sobie popróbuj tusze... tam są też płyny do demakijażu, więc możesz wypróbować, co chcesz. Wypróbuj te, które Ci poleciłam
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
kallipso napisał(a):
> Właśnie dlatego opisałam, ajkie mam rzęsy - bo to głównie od tego zależy... no i od wprawy w nakładaniu - Lash Architect ma kiepską szczoteczkę i przypuszczam, że dlatego ma takie opinie. Zauważ, że są one bardzo skrajne. Co do szczotki to sie zgadza. No coz - co czlowiek to opinia. > Ja bym z kolei ten Panoramic L'oreala uznała za bubel wszechczasów! hihi U mnie nie było żadnego sladu po pomalowaniu nim rzęs. ZERO! jak widać wile zależy od rzesek. U mnie sie za to oczka ladnie otwieraja > A ja mam dlugie - a nie krótkie - nieporozumienie Sorki - waritka ze mnie PZDR
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
to może kępki sztucznych rzęs?sa wygodne a efekt nieziemski:P
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Nie lubię długich paznokci,ale na studniówkę funduję sobie tips.Jak nakładam sobie sama to zawsze potem nie wiem co jak mam dotykać,by mi nie odpadły,więc jabym miała sztuczne rzęsy to bym chyba zwariowała.
Poza tym noszę soczewki kontaktowe,więc nie wiem czy np klej by mnie nie podrażnił
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać,że tusz ma być dla osoby noszącej soczewki kontaktowe
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
W kwestii soczewek - odradzam wszystkie tusze L'oreal (bo dla mnie wszystkie, ktore sprawdzalam z tej firmy to buble, poza tym podraznialy mi oczy), a polecam Isa Dore, aczkolwiek, jesli chcesz zeby tusz podkrecil Ci rzesy samoistnie, to chyba bedziesz musiala postawic na Lancome. W przypadku tych tanszych tuszow bez zalotki sie nie obejdzie.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Maybelline Volume Express Curred Brush mogę polecić z ręką na serduchu, noszę soczewki i używam go już od dłuższego czasu, i naprawdę jestem zadowolona. Nie kruszy co było zawsze dla mnie męką, ładnie wydłuża, polecam
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
ja jak Kallipso uwazam ze Panoramic jak dla mnie jest bardzo sredni., moze na lato ale ja mam czarne rzesy i potrzebuje wodocznego efektu takiego o jaki Ci chodzi! ja bardzo lubie Loreal Intensific, to moj ulubiony tusz!
a co do panoramica odsprzedalam go kolrzance ktora ma jasne i krotkie rzeski i jest poprostu zachwycona tym tuszem , pozdrawiam...
|
|
|
|
|
#17 |
|
okrutnica jakaś... |
W przypadku MF producent nie obiecuje efektu podkręcenia
|
|
|
|
|
#18 |
|
okrutnica jakaś... |
ze sztucznych pazurków radzę kupić firmę KISS-ma genialny klej w zestawie z paznokciami.Mnie się trzymały cały tydzień,aż sama je usunęłam,bo przeszkadzały.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie przeczytalam calego watku, bo wlaczylam kompa na sekundke tylko, ale jelsi chodzi o tusze, neizawodny jest Maybeline!
Ostatnio dopadla mnie burza, dokladnie, burza, wichura sniezna, bylam pewna ze juz dawno splynelam, a jak doszlam do szkoly tusz byl nienaruszony Ja zdecydowanie wybralabym Maybelline, zawsze to 19.90 a nie 30-pare. Co do efektu koncowego-podobny ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Z dolnej polki cenowej polecam Isa Dore i Pupe.Tylko mysle,ze kosztuja troche wiecej niz 30 pln.Ale warto!!!!
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
lilu1980 napisał(a):
> ja jak Kallipso uwazam ze Panoramic jak dla mnie jest bardzo sredni., moze na lato ale ja mam czarne rzesy i potrzebuje wodocznego efektu takiego o jaki Ci chodzi! ja bardzo lubie Loreal Intensific, to moj ulubiony tusz! a co do panoramica odsprzedalam go kolrzance ktora ma jasne i krotkie rzeski i jest poprostu zachwycona tym tuszem , pozdrawiam...Zgadzam się w 100%. Tzn. ja też szukam takiego wyraźnego (jakto mówią 'tatralnego') efektu i Intesyfique też jest super |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Ja się posłuchałam dziewczyn które doradziły mi MF 2000 calorie
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

a co do panoramica odsprzedalam go kolrzance ktora ma jasne i krotkie rzeski i jest poprostu zachwycona tym tuszem , pozdrawiam...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)