|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Własna kompozycja perfum
Hej
![]() Chciałbym się poradzić i zapytać o to jak stworzyć zapach, już przechodzę do szczegółów. Mianowicie - nazwa tematu pewnie wygląda na taką, jakbym chciał zrobić sobie sam perfumy - to swoją drogą - ale ciekawi mnie coś innego. Ostatnio stałem się mocno wyczulony na zapachy w moim otoczeniu, i przebywając w ich całej różności z jaką się można zetknąć na co dzień wpadłem na dwie rzeczy które emitują zapach - który chciałbym przenieść do perfum. Chciałbym też zrobić większą ich ilość ponieważ miałby to być zarówno zapach do domu, ale w tym przypadku to nie wiem, może to już woda perfumowana? Czy ktokolwiek z tego forum ma może jakieś doświadczenie w czymś takim i mógłby coś polecić? Dodam że jeden z zapachów to zapach herbaty - ale naprawdę podoba mi się, a drugi mydła ale też taki że nie mogę przestać myśleć o tym jak by tu go nie przyrządzić więcej... ![]() Myślałem nawet o współpracy z jakimś laboratorium żeby określili te zapachy, co na nie się składy. Słyszałem też o osobach które komponują perfumy na specjalne zamówienie. No i też istotna jest cena, ponieważ jeżeli miałby to być zapach do domu to oczywiście na 75 ml się nie skończy ;P Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Własna kompozycja perfum
badanie rynku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Własna kompozycja perfum
Ja nie rozumiem, o co pytasz - jak zrobić perfumy o zapachu herbaty i mydła?
Uczyć się latami komponować perfumy. Albo poszukać perfum o takich zapachach - być może znajdziesz któreś, które spełnią Twoje oczekiwania. Oczywiście, wymaga do testów, testów i jeszcze raz testów - a najpierw szukajka, żeby znaleźć, co było na ten temat pisane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.