|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() testosteron-niski dla odmiany
Dziewczyny mam do Was takie pytanie, bo może któras spotkała się z takim problemem. Jestem po badaniu m.in.testosteronu. I według norm stosowanych w laboratorium mam go poniżej normy. Mój wynik to 7,63ng/dl a norma wynosi 14-76 według laboratorium bo na innej stronie znalazłam że ta norma jest juz od 6 dla kobiet. I teraz nie wiem ani jak przeliczyć to na ng/ml, ani czy mam go w tej normie czy nie. Ale nawet gdybym go miała w normie to i tak ledwo ledwo-i mam pytanie-jeśli mam niski testosteron czy może to w jakiś sposób wpływać na zajście w ciążę i jej utrzymanie?
Wszędzie pełno o za wysokim testosteronie i problemach z ciążą. Ale jak jest z niskim?prosze poradźcie mi cos jeśli się z tym spotkałyściee ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: testosteron-niski dla odmiany
Nie wywnioskuję o czym świadczy ten niski testosteron, bo gin musi ten wynik porównać z innymi, które ma. Sam testosteron to mało.
A co do normy - po to ona jest na wyniku żeby się jej trzymać. Wyniki które mamy porównujemy z normą z danego laboratorium. Tylko. Chyba, że jej nie mamy, wtedy z książkową - ale ta się bardzo nie różni, bo to jest 15-84 ng/dl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.