|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
ach te oczy...
mam prosbe podpowiedzcie mi jak mam malowac oczki... w ogole jaki mam rodzaj oczkow czy moja twarz jest kwadratowa czy tylko mi sie wydaje...? jakich cieni uzywac jak malowac itp itd... wiem ze bylo duzo watkow na ten temat ale ja nie moge dopasowac swoich oczu do zadnych co do twarzy tez nie jestem pewna... wiec nie wiem jak sie malowac... co do oczu to kiedy robie kreske na dolnej powiece to wydaje mi sie ze oczy robia sie male i ze sa daleko od siebie (troche dziwnie to brzmi no ale...) licze ze mi pomozecie i podpowiecie
![]() dzieki za wszytsko (tylko nie krzyczcie ze to juz bylo...) czekam na posty... pozdrowka Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2010-01-15 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2005-12
|
Dot.: ach te oczy...
w makijazu nie pomoge.ale pytanko techniczne:jak to co z nosem?jego na tym foto wogole nie widac,to jak mamy pomoc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
jak mam zalaczyc zdjecia skoro przekraczaja one limit forum i nie chca sie zalaczyc...??
![]() Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2006-01-05 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
调解人
|
Megusiu, wydaje mi się, że chciałaś zamieścic jeszcze zdjęcie całej twarzy (wnioskuje po pytaniach o kształt twarzy i nosa) ale jest tylko jedno- zdjęcie oczu.
Myślę, że masz oczy z niewidoczną górna powieką. Polecam ten wątek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=89199 oraz jest jeszcze wątek "typy oczu", gdzie też powinny być jakieś wskazówki jak malowac takie oczy ![]() Poza tym mam małą propozycję: może wklej swoje zdjęcie z codziennym makijażem oraz zdjęcie z makijazem z dolną kreska, na pewno razem coś doradzimy i ewentualnie podpowiemy.
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
nie moge zalaczyc reszty zdjec i dlatego nie widac nic poza oczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
调解人
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ok wiec jutro postaram sie zalaczyc reszte zdjatek no i tez z makijazem jakims tam... mam nadzieje ze mi sie uda...
dziekuje z gory... milej nocki zycze wszytskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ok to juz chyba wszystkie zdjecia... jak cos to piszcie to moze jeszcze cos wkleje zaraz jeszcze wkleje jedno zdjecie na ktorym wlasnie wydaje mi sie ze te moje oczki z kreska na dole sa jakies male... tylko nie wiem moze to tez wina fryza... ehh... w kazdym razie czekam na odpowiedzi...
pozdrawiam... Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2006-01-05 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
to ostatnie zdjecie o ktorym pisalam w poprzendim poscie...
teraz czekam tylko na Wasze uwagi podpowiedzi i mam nadzieje ze mi pomozecie... no i juz teraz bardzo dziekuje ![]() Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2006-01-04 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
z ta kreseczka na dole twoje oczka wygladaja faktycznie na mniejsze, ale to im dodaje takiego azjatyckiego uroku... mi sie to bardzo podoba. jesli chodzi o nosek to jest on zdaje sie lekko zakrzywiony..? jesli tak to ukryjesz to modelujac go ciemniejszym pudrem, ja widzialabym cie w ciemniejszych wloskach, ale to moze przez to azjatyckie skojazenie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
dziekuje bardzo haallka... a co zrobic zeby wlasnie powiekszyc te oczki jak je malowac i w ogole... nosek faktycznie jest moze nie to ze zakrzywiony (moze zdjecie tak wydaje) jest taki lekko garbaty i ma strasznie na dol koncoweczke sama zwrocona... i tak jak widac na tym zdjeciu z profilu nie za pieknie to wyglada... a wrecz nos jest moja zmora
![]() czekam na nastepne posty co do malowania oczu (i moze ktoras moglaby napisac jaka mam twarz czy jest to kwadrawtowa i to co pisalam w pierwszym posicie) bede bardzo dzwieczna;p za pomoc pozdrawiam ![]() P.S. wlasnie co do noska to mi sie teraz tak przypomnialo jeszcze ze jest podobny do nosa Kayah albo Anity Lipnickiej tylko ze moj jest troszke mniej taki "dziwny";p |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
nikt nie odpisuje... czemu...??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
调解人
|
Kurcze, nie wiem jaki masz kształt twarzy, nigdy nie umiałam tego ocenic- nawet u siebie
![]() Wypowiem się na temat kreski ![]() Jeśli będziesz miała chwilę by popróbować makijaż to proponuję zrobić tak: kreska na górze plus delikatna kreska na dole i obie te kreski spróbuj rozetrzeć jakimś cieniem, np. brązowym. Delikatnie, tak by stały się bardziej miękkie, roztarte. Masz bardzo ładny kształt oka. Możesz jeszcze postawić na wytuszowane rzęsy-głównie górne, co optycznie wyciagnie i wydobędzie Twoje oko ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
hmm no a kreska na dole jak myslicie kreska pod okiem czy bardziej na powiece zaraz tuz pod rzesami...?? a jakie kolory cieni pasuja do moich oczu...?? podjerzewam ze brazy (w sumie tak sie maluje jak juz sie maluje) ale chcialabym wiedziec jakie jeszcze kolorki... no i jakie mam w ogole oczy bo jak czytalam tutaj rozne posty to byly takie dotyczace wlasnie typow oczu... jezeli ktos bedzie wiedzial cos na temat twarzy to plis niech pisze;p no i tjeszcze co z tym noskiem nieszczesnym;p hehe
dziekuje jak narazie za wszytskie posty i czekam na nastepne;p pozdrowka i buziole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]()
Witaj
Moim zdaniem masz oczka szeroko od siebie osadzone- ale niewiele;-) Kreska na dolnej powiece - wbrew przekonaniu niektórych - pomniejsza oczka. Radziłabym raczej oczy malować cieniami - dzięki nim ładniej wymodelujesz oko. Jeżeli chcesz zrobić kreskę to tuż nad linią rzęs i zacznij od wewn. kącików- dzieki temu oczy optycznie się zbliżą;-) Wszelakie bardzo jasne cienie w wewn. kącikach jeszcze bardzioej 'oddalą; od siebie oczka;-) Uzywaj nieco ciemniejszych - możesz też sięgać po różne kolorki;-) Podsyłam schemat jak malować taki typ oczu;-) \ pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
co do twarzy to jest to pewien problem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wydaje mi sie ze koniecznie powinnas przyciemnic brwi, to sprawi ze twoje oczy stana sie wyrazniejsze. jesli chcesz powiekszyc optycznie oczko to ja znam kilka sposobow: 1. kreske maluj na gornej powiece, ale tylko od zewnetrznego koncika do 1/3 powieki(gdzies tak jak sie zaczyna teczowka) 2. mozesz dolna powieke podkreslic brzoskwiniowym, albo bezowym cieniem a wewneczna czesc spojowki, dolnej powieki pomaluj biala kredka do oczu(to baaaardzo je powieksza) 3. jesli zalezy ci na powiekszeniu oczka to podczas tuszowania rzes pomaluj tylko te w srodkowej czesci oka te w kacikach zaledwie musnij tuszem. szczotkujac te srodkowe prowadz je pionowo do gory, a nie na bok ![]() 4. ciemniejszy cien naluz w zalamaniu owieki ale glownie w lini prostej nad teczowka te wszystkie zabiegi sprawiaja ze oczko staje sie bardziej okragle, a przez to optycznie wieksze... pozdrawiam i zycze udanych eksperymentow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
he dziekuje dziekuje Wam bardzo
![]() jeszcze tylko taka mala prosba moze jakies przyklady makijazu (zdjatka jakies) tych moich oczkow...? (miloby bylo gdyby cos sie znalazlo;p) pozdrowka gorace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
he czy ktos jeszcze cos napisze czy juz nie...??
pozdrowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:16.