|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() piekacy problem ze skórą powiek
Witajcie!
Od dwoch dni mam zaczerwienione i opuchniete a miejscami nawet pomarszczone gorne powieki i jeden z dolnych kacikow oczu. Wyglada to na reakcje alergiczna, ale doprawdy nie mam pojecia po czym mogla ona nastapic - zadnych zmian w diecie ani kosmetykach. Rano skora jest mniej czerwona, ale za to mocno opuchnieta, natomiast w ciagu dnia opuchlizna maleje a zaczerwienienie narasta. Kazdy kosmetyk powoduje szczypanie, wyjatkiem jest czysta wazelina. Nawet dobre kremy przeznaczone do okolic oczu odpadaja! Czym moge sobie pomoc? Zdarza mi sie to srednio raz do roku, wapno ani swietlik nie pomaga..zastanawiam sie nad mascia z hydrocortizonem, ale nie wiem, czy mozna ja stosowac w okolicach oczu. Wiem, ze za kilka dni nie bedzie sladu, ale poki co wyglada bardzo zle! Moze macie jakies pomysly?? Bardzo prosze o rade. Pozdrawiam! e. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: piekacy problem ze skórą powiek
Radziałabym się wybrać do dermatologa, wtedy dowiesz się wszystkiego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Moja siostra miała podobne objawy. Nie mogłysmy dojść dlaczego i dopiero okazało się, że to po lekach, które brała. Jej powieki też tolerowały tylko wazelinę. Była u lekarza (okulista nie widział co to może być, radzę iść do dermatologa) i na szczęście wszystko dość szybko znikło. Więcej nie miała żadnych nawrotów
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Miałam podobny problem. Oczy piekły, a krople homeopatyczne tylko chwilowo dawały ulgę. Poszłam do okulisty i teraz leczę zapalenie spojówek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.