|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
panika przed ślubna -65 dni
no i zaczęło się ....
Wiedziałam, że będę się martwić ale nie sądziłam, że aż tak. Po moim styczniowym ataku paniki, związanym z suknią przyszedł czas na gości. Drogie Wizażystki, nie wiem już co robić. Do ślubu zostało 65 dni, a gości chętnych na nasze wesele brak. Zaprosiliśmy ok 100 osób, z czego przybędzie może 40... spodziewałam się odmów, trochę, może kilku ale aż tylu ??? Jest mi strasznie smutno, co to będzie za wesele ![]() Ludzie maja tysiące powodów, żeby nie przyjść, urodziło się dziecko 3 miesiące temu, nie dostaną urlopu, na wesele o którym wiedzieli już rok wcześniej, a kuzynka nie przyjedzie, bo nie mam przy sali pokoju w którym może położyć dziecko spać... yyyy naprawdę ?? Czy w dzisiejszych czasach ludzie nie przychodzą już na wesela na których nie ma pokoi dla dzieci, nianiek, klownów i nie wiem czego jeszcze ? Płacę za trzy noce ze śniadaniem w hotelu dla gości przyjezdnych (w tym tej kuzynce) problem polega na tym, że hotel jest oddalony ok 7 km od sali, problem rozwiązalismy, bedzie autobus, zawiezie gosci do kościoła, z kościoła na salę i później po zabawie do hotelu. Za co miałam jeszcze zapłacić ?? Za dojazd do mojego miasta, za opiekunki do dzieci ? Za fryzjera i kosmetyczkę,może za sukienki i garnitury gości weselnych ?? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: panika przed ślubna -65 dni
Niefajnie z ich strony. Sama co prawda nie roznosiłam jeszcze zaproszeń, ale też liczę się z odmowami.
Może warto spojrzeć na ten problem z tej strony, że przynajmniej będziecie bawić się w gronie tych najbliższych...? Albo zawsze jeszcze możesz podopraszać jakichś fajnych znajomych, dla których wcześniej nie było miejsca, no bo wypadało najpierw zaprosić rodzinę...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czas się ogarnąć - nie masz być usraną ze stresu PMką a szczęśliwą i zadowoloną Panną, która zachwyci wszystkich a po spojrzeniu w lustro uzna, że będzie żoną najlepszego mężczyzny na świecie.
A ludzie? Szkoda Ci osób, które nie mają ochoty spędzić z Wami tego dnia, uronić łezki podczas przysięgi, zachwycić się Waszym szczęściem? Mam wesele na 40 osób. Nie specjalnie mnie obchodzi jak to wyjdzie. Przed oczami już mam obraz mojego M. jak robi mu się banan gdy mnie zobaczy, gdy zobaczy moją niespodziankę (Mustang o którym marzył)... Nie lepiej jakbyś tak zaczęła myśleć? Kreować sobie ten dzień jak trzeba - pozytywnie. A nie widzieć minusy. Nie jest fajnie, nie jest przyjemnie gdy starasz się, wybierasz nawet te zaproszenia przez 3 miesiące, jedziesz, przeżywasz jakiś tam stres a ktoś się wypina. Też to przeszliśmy bo odmówiło nam ponad 20 osób. Ale powiedziałam sobie, że przejmować się nie mogę. Jeśli ktoś nie pojawi się bo nie ma pokoju blisko to marudziłby Ci, że ma złe miejsce na sali, że nie ma ulubionego dania, że masz dziwną fryzurę albo inne takie. Głowa do góry. Ja za 3 tygodnie będę żoną, ty za 2 miesiące i potem będziemy się śmiać ze swojej paniki:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi przykro ale liczą się osoby które będą ! reszta niech żałuje...mi osobiście dopisali goście ponad 110os. ale takich sytuacji jak twoja jest wiele...i często słysze a potem mają świetne wesele.Także bez paniki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Bardzo nieładnie ze strony gości... ale 65 dni do ślubu to wystarczająco dużo jeszcze aby zaprosić znajomych i przyjaciół, którzy nie znajdowali się na pierwotnej liście gości
![]() ![]() Jakiś czas temu koleżanka poradziła mi, żeby właśnie w miarę możliwości poszerzyć jak najbardziej listę gości o znajomych ![]() Ty masz możliwość teraz aby zmienić listę gości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Odkąd zaczęliśmy planować ślub, odmowy gości były moim utrapieniem. Na początku chcieliśmy zrobić wesele tylko na 50 osób, ale potem postanowiliśmy zaprosić więcej ludzi. W efekcie z nami ma być 80 osób plus dzieci. Pewnie ktoś nam odmówi, ale już przestałam się tym przejmować. Jeśli przyjdzie mniej osób, to zaoszczędzimy
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tak jak pisały dziewczyny wyżej - nie warto się w ogóle przejmować tymi osobami. Niepotrzebnie się tylko stresujesz!
![]() U mnie będzie podobna sytuacja - "moich" gości jest zaplanowane ok 65 osób. 20 odmawia z byle jakiego powodu, czyli praktycznie 1/3! Stwierdziłam, że mam zakaz myślenia o tym, olałam temat. Nie chcą ze mną być w tym dniu - ich strata. Zostaną tylko ci, którym zależy, żeby dzielić ten szczęśliwy dzień razem ze mną. Życzę Tobie, sobie i wszystkim PMkom, żeby nie dopadały nas takie stresy, bo są bezsensowne, a cieszmy się tylko tym pięknym czasem, bo te 60 dni minie jak mrugnięcie okiem ![]()
![]() |
#9 |
żona bez ogona
|
Nie przejmuj się takimi beznadziejnymi odmowami, widocznie są to ludzie, którzy nie chcą być z wami w tym dniu i każdy powód byłby dla nich dobry do odmowy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.