|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak to się robi ?
Mam pytanie odnośnie cieni. U wielu osób zauważyłam, że mają na powiece cienie np. w kolorze pięknego fioletu czy różu. Chodzi mi o to, że te cienie wyglądają tak bardzo wyraźnie, a zarazem delikatnie, nazwałabym, że wyglądają tak niemal szkliście, chociaż nie widać żdnych drobinek, żadnego brokatu, czyściutki kolor, kolor bardzo wyraźny i zarazem lekki. To chyba już nie sama zasługa z jakiej firmy pochodzą. To musi być chyba jakaś metoda ich nakładania czy stosowania czegoś pod nie, albo na nie. Czy ktoś może wie o co mi chodzi ? Bo ja próbowałam już z różnymi markami i te same cienie u mnie są takie przygasłe, nie wyglądają nazwałabym tak świeżo, porannie.
![]() Dodam, że stosowałam nigdy żadnej bazy pod nie. Najperw smaruję kremem pod oczy, jak się wchłonie, stosuję korektor Vipera, a następnie podkład Vichy (na powiekę też-więc może to źle?? ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak to się robi ?
Na powiekę najlepiej nie nakładać nic. Żadnych podkładów i pudrów, gdyż te nieco gaszą cienie. Na oczyszczoną powiekę nałóż bazę pod cienie, np. ArtDeco. Ona wyłapie pigment cienia i go zawiąże. Dzięki temu cień jest intensywniejszy. Efekt jednak zależy już od samych cieni. Zatem nie zgodzę się z Tobą, że marka i rodzaj nic tu nie znaczy
![]() Skoro podobają Ci się konkretne makijaże Dziewczyn (rozumiem, że przeglądałaś MM ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj bardzo Ci dziękuję za podpowiedź
![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja tez polecam baze pod cienie... ale gdy jej jeczsze nie stosowalam, to zeby wyostrzyc kolorek nakladalam cienie zwilzona pacynka. zeby uzyskac "szklisty" jak napisalas efekt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przy czym nakładać na mokro można tylko te cienie, które do takowego nakładania są przeznaczone
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No właśnie o taki łądny szklisty efekt mi chodzi
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.