|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Franciszkańska 3 - reportaż
Wiecie gdzie można obejrzeć pozostałe części reportażu? Ja znalazłam tylko ten fragment.
https://www.youtube.com/watch?v=0M8nBFLWYTg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Franciszkańska 3 - reportaż
Po tygodniu sama znalazłam:
https://www.dailymotion.com/video/x8izz9b ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo trudny temat. Sama nie wiem, czy to czas na taką dyskusję. Wszelkie kanalie pozasłaniały się portretami papieża i im w to graj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lady in red.
|
Osobiście nie uważam by temat był trudny. Szczerze mówiąc od dłuższego czasu dla mnie to było oczywiste. Sam dokument mnie dotknął... Te historie wsi gdzie wiele osób w podobnym wieku łączy ta sama trauma, z którą sobie na różne sposoby nie radzą. To mnie dotyka. Ale sam temat tego, że papież wiedział nie wydaje mi się trudny. Od śmierci minęło już tyle lat, że powinniśmy społecznie dojrzeć do odbrązowienia figury... Ale to chyba w naszym przypadku jeszcze kilka podobnych dokumentów przed nami.
Problem jest nie w dotykaniu tematu, nie w tym że kanalie go używają do polityki, a w tym, że niektórzy nie widzą tego że kanalie z nimi cynicznie pogrywają bazując na sentymencie części ludzi do papieża. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Korzystając z tego, że to chyba koniec histerii w sprawie dobrego imienia papaja, pragnę zauważyć, że nikt nawet nie zająknął się o ofiarach księży pedofilów, potrzebie rekompensat, traumach.
Gdzie są uczucia wyższe sporej części naszego społeczeństwa. O umiejętności krytycznego myślenia nie wspomnę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Lady in red.
|
Cytat:
Wysłane z mojego RMX3624 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.