Dylemat związany z ubiorem dla gościa weselnego? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-11, 11:33   #1
Angelika123
Przyczajenie

Dylemat związany z ubiorem dla gościa weselnego?

Witam
Otóż mam pewien dylemat, nie miałabym go gdybym nie zaczęła przeglądać internetu, ale do rzeczy. Wraz z moim chłopakiem wybieramy się pod koniec czerwca na wesele do jego kuzynki. Od razu w mojej głowie zrodził się pomysł ubrania mojego lubego w coś innego niż garnitur, a w czym również wyglądałby dobrze. Zakupiliśmy spodnie-http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0349637006.ht ml takie jak te tutaj, koszulę z długim rękawem-jasny błękit oraz ciemnogranatową marynarkę, do tego buty http://ccc.eu/pl/man/catalog/cat-6733/365688 . Wg mnie wygląda naprawdę dobrze i elegancko w tym, jednak czytając fora internetowe dot. tego tematu, wszędzie widzę, że najlepiej iść w garniturze, żeby nie wypaść źle i niechlujnie. Dlatego pytam się Was drogie wizażanki, jaka opcja jest lepsza? Pozostać przy swoim, czy jednak chłopak powinien ubrać garnitur. Nie chcemy zepsuć tego dnia parze młodej, bo to ich święto, stąd tyle niepewności Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i radę
P.S. ponieważ to mój pierwszy wątek, z góry przepraszam jeśli nie powinien się tu znaleźć, nie jestem jeszcze obeznana
Angelika123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-11, 12:48   #2
Japier_olewszystkozajete
BAN stały

Dot.: Dylemat związany z ubiorem dla gościa weselnego?

Cytat:
Napisane przez Angelika123 Pokaż wiadomość
Witam
Otóż mam pewien dylemat, nie miałabym go gdybym nie zaczęła przeglądać internetu, ale do rzeczy. Wraz z moim chłopakiem wybieramy się pod koniec czerwca na wesele do jego kuzynki. Od razu w mojej głowie zrodził się pomysł ubrania mojego lubego w coś innego niż garnitur, a w czym również wyglądałby dobrze. Zakupiliśmy spodnie-http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0349637006.ht ml takie jak te tutaj, koszulę z długim rękawem-jasny błękit oraz ciemnogranatową marynarkę, do tego buty http://ccc.eu/pl/man/catalog/cat-6733/365688 . Wg mnie wygląda naprawdę dobrze i elegancko w tym, jednak czytając fora internetowe dot. tego tematu, wszędzie widzę, że najlepiej iść w garniturze, żeby nie wypaść źle i niechlujnie. Dlatego pytam się Was drogie wizażanki, jaka opcja jest lepsza? Pozostać przy swoim, czy jednak chłopak powinien ubrać garnitur. Nie chcemy zepsuć tego dnia parze młodej, bo to ich święto, stąd tyle niepewności Będę wdzięczna za każdą odpowiedź i radę
P.S. ponieważ to mój pierwszy wątek, z góry przepraszam jeśli nie powinien się tu znaleźć, nie jestem jeszcze obeznana
Moim zdaniem ubiór, który zaproponowałaś nie jest w ogóle elegancki.
Ten ubiór możliwe, że nadawałby się na następny dzień na poprawiny/śniadanio-obiad, choć szczerze mówiąc, podwijane spodnie to zupełnie nie w moim stylu, może buty jeszcze by uszły.

A jakie to będzie wesele? W plenerze? Bardziej luźne, bardziej oficjalne?
No, tak czy inaczej, ja nie zdecydowałabym się tak ubrać mojego towarzysza weselnego, nie bierz tego do siebie, to tylko moje przemyślenia.

Edytowane przez Japier_olewszystkozajete
Czas edycji: 2016-06-11 o 12:50
Japier_olewszystkozajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 07:28   #3
Angelika123
Przyczajenie

Spodnie nie będą podwijane jak na zdjęciu, chodziło mi tylko o ich rodzaj i kolor Wesele będzie bardziej luźne i będzie się odbywało w jakimiś gospodarstwie agroturystycznym z tego co wiem. Dziękuję za odpowiedź może uda się jeszcze coś zmienić, chociaż chłopak nie jest do tego skory a gdybyśmy zmienili kolor spodni pasujący do marynarki??
Angelika123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-12, 07:55   #4
skazana_na_bluesa
.

ja bym zmieniła spodnie, bo nie podoba mi się ani kolor, ani krój. i w mojej głowie nie pasuje do reszty stroju.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-15, 15:36   #5
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez Japier_olewszystkozajete Pokaż wiadomość
Moim zdaniem ubiór, który zaproponowałaś nie jest w ogóle elegancki.
Ten ubiór możliwe, że nadawałby się na następny dzień na poprawiny/śniadanio-obiad, choć szczerze mówiąc, podwijane spodnie to zupełnie nie w moim stylu, może buty jeszcze by uszły.
Zgadzam się.

IMHO taki strój uszedłby ewentualnie u szesnastolatka, który nie ma w szafie garnituru, bo po co, a szkoda kupować, bo do matury jeszcze urośnie. A dorosły facet, który nie zmienia rozmiaru co pół roku, raczej garnitur ma. Albo powinien mieć

Nie, nie zepsujecie tego dnia parze młodej, o to się nie martw. Ale są jeszcze inne powody do ubierania się "stosowanie do okazji".
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-16, 10:19   #6
Terha
Zakorzenienie

Myślę, że całość może się ładnie komponować, ale na wesele niekoniecznie. Jeśli Twój Tż ubiera się w ten sposób codziennie to co innego. Wtedy wszyscy są "przygotowani", że taki już ma styl. Ale jeśli to jednorazowa stylizacja to moim zdaniem nie pasuje. Jak nie chce zakładać całego garnituru to niech nie zakłada. Niech założy spodnie w kant i elegancką koszulę z długim rękawem + krawat.

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-23, 13:31   #7
tamiris
Raczkowanie

Również tego nie widzę...
tamiris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości