| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2016-06-23, 08:53 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-01 
				 |   STUDIA HUMANISTYCZNE - filologie, historia(sztuki), kulturoznawstwo i inne.-ZBIORCZY

Nieważne jaka uczelnia, jaki etap czy tryb studiów. Humanistki - łączmy się  Studentów kierunków humanistycznych uważa się za nierozsądnych i żądnych bezrobocia. Niech ten wątek będzie taką grupą wsparcia - tu ponarzekamy na czytanie 20 książek na jedno kolokwium, zakuwanie dat, faktów itp., a także będziemy mogły się wymieniac informacjami na temat różnych kursów, szkoleń, które mogą być przydatne humaniście, a także porozmawiamy o naszych planach i marzeniach związanych z tym co po naszych studiach...  Zapraszam! | 
|     |   | 
|  2016-06-23, 08:59 | #2 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2014-08 
				 | 

Dot.: STUDIA HUMANISTYCZNE - filologie, historia(sztuki), kulturoznawstwo i inne.-ZBI

Hej. Ja jestem na drugim roku historii sztuki   Grupa pojawiła się w samą porę, bo nachodzą mnie myśli żeby uciekać od tego, co kiedyś uwielbiałam   | 
|     |   | 
|  2016-06-23, 22:25 | #3 | 
| Zapamiętanie Zarejestrowany: 2015-03 
				 | 

Dot.: STUDIA HUMANISTYCZNE - filologie, historia(sztuki), kulturoznawstwo i inne.-ZBI

Melduję się   filo romańska + natrętne myśli o drugim, również humanistycznym kierunku   
				__________________ To zabawne jak z dnia na dzień nic się nie zmienia, a kiedy obejrzysz się wstecz - wszystko wydaje się inne... Edytowane przez vivienette Czas edycji: 2016-06-23 o 22:29 | 
|     |   | 
|  2016-06-24, 08:03 | #4 | 
				 | 

Mi się marzy filologia! Ale ciągle mam mętlik - pójść na filo (ang) lub lingwe stosowaną (ang-niem) czy pójść na inny kierunek a z języków zrobić certyfikaty :|

| 
|     |   | 
|  2016-06-24, 14:39 | #5 | |
				 | 

Cytat: 
  jeśli to będzie Twój drugi kierunek, to chyba wiele nie tracisz? Ja sama myślę o kolejnej filologii i też targają mną wątpliwości, ale czemu by nie spróbować?   
				__________________ To zabawne jak z dnia na dzień nic się nie zmienia, a kiedy obejrzysz się wstecz - wszystko wydaje się inne... | |
|     |   | 
|  2016-06-26, 18:16 | #6 | 
| ist mir egal Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Cześć, dziewczyny   Ja już studiuję, ale myślę o kolejnym kierunku, filologii konkretnie. (nie ang, nie niemiecka) Nie wiem do końca czego mam się spodziewać. Jak tak naprawdę wyglądają studia filologiczne? Bardziej niż na nauce języka (co do której mojej wytrwałości/motywacji mam największe wątpliwości, no ale naturalnie to też mój cel) zależy mi na zwyczajnym chłonięciu kultury. Chcę poznać jakieś nurty kulturalne, sztukę, chłonąć wiedzę, trafić na interesujące książki. Jako, że kierunki humanistyczne nigdy nie były tym, w co się ukierunkowywałam, czy któraś z Was mogłaby pomóc mi w taki sposób, że opisze zwyczajnie na czym polegają jej studia filologii - ile jest tam nauki języka, jak ona zazwyczaj wygląda, skrótowo na czym polegają te studia? Więcej siedzicie w podręcznikach do gramatyki, czy w literaturze? Może złapię zajawkę, a może się zrażę  Pozdrawiam wszystkie zdolne Humanistki   
				__________________ Für so einen Unsinn habe ich nur ein müdes Lächeln übrig.  Edytowane przez pancakes Czas edycji: 2016-06-26 o 18:18 | 
|     |   | 
|  2016-06-26, 19:21 | #7 | 
| sentimental animal Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

cześć, studiujecie, lub znacie kogoś kto jest na kierunku Artes Liberales na UW? co o nim sądzicie?

__________________ You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2016-06-26, 19:49 | #8 | ||
				 | 

Cytat: 
 Trzeba być mocno ogarniętym, mieć pomysł na siebie i przygotować się na to, że mało kto będzie wiedział o istnieniu takiego kierunku  ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat: 
  ja rozmawiałąm z 45678 osobami studiującymi różne filologie, sama przez semestr byłam studentką jednej, potem znowu przez semestr, ale już innej. Pierwsza zostawiłam, bo mi się nie podobało, a z drugą sobie nie poradziłam, bo studiowałam już wtedy historię sztuki. Dużo jets literatury o literaturze  , sztuce, kulturze, religii, języku itp. danego kraju. Na pewno nie jest to kurs językowy, więc o historii danego kraju mogłabyś się wiele dowiedzieć. Jednak filologie wymagają poświęcenia. Ja wybrałam pracę w zawodzie zamiast drugiego kierunku (ukochana filo ang.), ale być może od października znowu spróbuję- kusi mnie!   | ||
|     |   | 
|  2016-06-28, 18:40 | #9 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ To zabawne jak z dnia na dzień nic się nie zmienia, a kiedy obejrzysz się wstecz - wszystko wydaje się inne... | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Studia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.