Bielizna GODSAVEQUEENS - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 20:06   #1
agata6860
Przyczajenie

Bielizna GODSAVEQUEENS

Witajcie Wizażowiczki! Mam pytanie, zamawiała może któraś biustonosz ze strony godsavequeens ? Trochę nie mogę zrozumieć tej tabelki, chciałabym zamówić dwa biustonosze Luce Bra i Lace Bra, mam rozmiar C80 Byłabym wdzięczna za pomoc, załączam link do tabeli z rozmiarami

http://godsavequeens.com/pln/obsluga...zmiarowka.html
agata6860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-09, 21:16   #2
nelyen
Zadomowienie

Dot.: Bielizna GODSAVEQUEENS

Cytat:
Napisane przez agata6860 Pokaż wiadomość
Witajcie Wizażowiczki! Mam pytanie, zamawiała może któraś biustonosz ze strony godsavequeens ? Trochę nie mogę zrozumieć tej tabelki, chciałabym zamówić dwa biustonosze Luce Bra i Lace Bra, mam rozmiar C80 Byłabym wdzięczna za pomoc, załączam link do tabeli z rozmiarami

http://godsavequeens.com/pln/obsluga...zmiarowka.html
to jakiś żart nie rozmiarówka...
lepiej odwiedź ten wątek zanim wywalisz kasę na badziewną bieliznę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=726809

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 08:19   #3
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
to jakiś żart nie rozmiarówka...
lepiej odwiedź ten wątek zanim wywalisz kasę na badziewną bieliznę:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=726809
dlaczego uważasz że ta bielizna jest "badziewna"?
na czym polegają twoje negatywne doświadczenia z nią związane? a może nie masz żadnych?

ja lubię. z moją 75 c-d noszę S.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 09:08   #4
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Rozmiarówka tragedia. Polecam się zapoznać z takim pojęciem jak brafitting.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
dlaczego uważasz że ta bielizna jest "badziewna"?
na czym polegają twoje negatywne doświadczenia z nią związane? a może nie masz żadnych?

ja lubię. z moją 75 c-d noszę S.
Idę o zakład, że 75C to nie jest Twój dobrze dobrany rozmiar. Dam sobie za to normalnie rękę uciąć.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 09:48   #5
pani_smith
Zakorzenienie

no to stracisz rękę szanowna-wszechwiedząca...

biustonosze od 15 lat w ogromnej większości kupuję tam, gdzie jest profesjonalny brafitting. rozmiary różnią się w zależności od firmy i mam swojej kolekcji zarówno 70 jak i 75, zarówno miseczkę c jak i d.
tak, są na świecie dziewczyny, które taki rozmiar faktycznie noszą.

a godsavequeens rozmiarówkę ma trudną, co nie oznacza, że nie można jej do siebie iealnie dopasować. można - moim zdaniem trzeba po prostu mierzyć, bo różne modele w zalezności od szycia inaczej trzymaja biust i inaczej go zbierają.

natomiast "nie wiem, nie widziałam, nie znam, ale się wypowiem" i to w tonie "gów...", "badziew", "byle co" - dziecinada. analiza cyferek w internecie to nie wszystko.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2016-06-10 o 09:50
Stary 2016-06-10, 10:03   #6
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
no to stracisz rękę szanowna-wszechwiedząca...

biustonosze od 15 lat w ogromnej większości kupuję tam, gdzie jest profesjonalny brafitting. rozmiary różnią się w zależności od firmy i mam swojej kolekcji zarówno 70 jak i 75, zarówno miseczkę c jak i d.
tak, są na świecie dziewczyny, które taki rozmiar faktycznie noszą.

a godsavequeens rozmiarówkę ma trudną, co nie oznacza, że nie można jej do siebie iealnie dopasować. można - moim zdaniem trzeba po prostu mierzyć, bo różne modele w zalezności od szycia inaczej trzymaja biust i inaczej go zbierają.

natomiast "nie wiem, nie widziałam, nie znam, ale się wypowiem" i to w tonie "gów...", "badziew", "byle co" - dziecinada. analiza cyferek w internecie to nie wszystko.
Pewnie, że są takie, ale jest ich mało - 75C to jest naprawdę rzadko występujący rozmiar, więc zwykle pytam.

Ja nie twierdzę, że taka bielizna to badziew, mi się ona wizualnie podoba, ale sprawdzi się ona tylko i wyłącznie u bardzo wąskiego grona pań - o bardzo małym biuście, który siłą rzeczy nie jest zbyt wymagający. Przecież taki stanik nie daje piersiom ŻADNEGO supportu - założyć taki w sypialni na chwilę, albo przy maleńkim biuście - okej, sprawdzi się. Ale do codziennego noszenia przy piersiach większych, niż groszki? E-e. Przy minimalnie większym biuście nie sprawdziłby się przede wszystkim z trzech względów:

1) biust goni na prawo i lewo przez brak oparcia (wiotki obwód i kawałek koronki oparcia nie dadzą na pewno)
2) obwody nie zapewniają odpowiedniej stabilności i podtrzymania, na temat "pracowania" tych obwodów się nie wypowiem, bo nie wiem
3) nie ma możliwości wgarnięcia biustu do miseczki i żeby ten biust tam pozostał, to jest tylko taka 'nakładka' na piersi

Pytanie, które chciałabym zadać autorce to takie, czy faktycznie to 80C ma dobrze dobrane
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-10, 10:34   #7
pani_smith
Zakorzenienie

akurat dygresja co do nazywania czegoś badziewem była do nelyen, która się w ten sposób wypowiedziała zupełnie nie wyjaśniając czemu

myślę, że nikt nie oczekuje od bielizny tego typu efektu push up, a właścicielki większych biustów mają świadomość, że u nich się takie modele nie sprawdzą. natomiast w temacie zbierania biustu - wiele zależy od modelu.
mój crown bra jest rzeczywiście delikatną nakładką na biust. nic na boki nie wypada, ale i nie zgarnia ich zbyt mocno do środka, więc to zdecydowanie opcja dla babek z równymi, kształtnymi piersiami.
adel bra zbiera już znacznie lepiej - miseczka jest jakby głębsza pod pachą i trzyma biust z przodu.
modele na szerszej gumie mocniej trzymają pod biustem

wróciłam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości