|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bielizna GODSAVEQUEENS
Witajcie Wizażowiczki!
![]() ![]() ![]() http://godsavequeens.com/pln/obsluga...zmiarowka.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bielizna GODSAVEQUEENS
Cytat:
![]() lepiej odwiedź ten wątek zanim wywalisz kasę na badziewną bieliznę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=726809
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na czym polegają twoje negatywne doświadczenia z nią związane? a może nie masz żadnych? ja lubię. z moją 75 c-d noszę S.
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Rozmiarówka tragedia. Polecam się zapoznać z takim pojęciem jak brafitting.
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Idę o zakład, że 75C to nie jest Twój dobrze dobrany rozmiar. Dam sobie za to normalnie rękę uciąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no to stracisz rękę szanowna-wszechwiedząca...
biustonosze od 15 lat w ogromnej większości kupuję tam, gdzie jest profesjonalny brafitting. rozmiary różnią się w zależności od firmy i mam swojej kolekcji zarówno 70 jak i 75, zarówno miseczkę c jak i d. tak, są na świecie dziewczyny, które taki rozmiar faktycznie noszą. a godsavequeens rozmiarówkę ma trudną, co nie oznacza, że nie można jej do siebie iealnie dopasować. można - moim zdaniem trzeba po prostu mierzyć, bo różne modele w zalezności od szycia inaczej trzymaja biust i inaczej go zbierają. natomiast "nie wiem, nie widziałam, nie znam, ale się wypowiem" i to w tonie "gów...", "badziew", "byle co" - dziecinada. analiza cyferek w internecie to nie wszystko.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2016-06-10 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie twierdzę, że taka bielizna to badziew, mi się ona wizualnie podoba, ale sprawdzi się ona tylko i wyłącznie u bardzo wąskiego grona pań - o bardzo małym biuście, który siłą rzeczy nie jest zbyt wymagający. Przecież taki stanik nie daje piersiom ŻADNEGO supportu - założyć taki w sypialni na chwilę, albo przy maleńkim biuście - okej, sprawdzi się. Ale do codziennego noszenia przy piersiach większych, niż groszki? E-e. Przy minimalnie większym biuście nie sprawdziłby się przede wszystkim z trzech względów: 1) biust goni na prawo i lewo przez brak oparcia (wiotki obwód i kawałek koronki oparcia nie dadzą na pewno) 2) obwody nie zapewniają odpowiedniej stabilności i podtrzymania, na temat "pracowania" tych obwodów się nie wypowiem, bo nie wiem 3) nie ma możliwości wgarnięcia biustu do miseczki i żeby ten biust tam pozostał, to jest tylko taka 'nakładka' na piersi Pytanie, które chciałabym zadać autorce to takie, czy faktycznie to 80C ma dobrze dobrane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
akurat dygresja co do nazywania czegoś badziewem była do nelyen, która się w ten sposób wypowiedziała zupełnie nie wyjaśniając czemu
myślę, że nikt nie oczekuje od bielizny tego typu efektu push up, a właścicielki większych biustów mają świadomość, że u nich się takie modele nie sprawdzą. natomiast w temacie zbierania biustu - wiele zależy od modelu. mój crown bra jest rzeczywiście delikatną nakładką na biust. nic na boki nie wypada, ale i nie zgarnia ich zbyt mocno do środka, więc to zdecydowanie opcja dla babek z równymi, kształtnymi piersiami. adel bra zbiera już znacznie lepiej - miseczka jest jakby głębsza pod pachą i trzyma biust z przodu. modele na szerszej gumie mocniej trzymają pod biustem
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.