|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bardzo wstydliwy problem..
Witajcie Kochani i Kochane
![]() Mam duży problem. Chodzi o to, że w styczniu, po stosunku z chłopakiem, poczułam silne parcie na pęcherz. Nie wychodziłam z toalety praktycznie przez cały dzień ale przeszło. Ostatnio znów kochałam się z chłopakiem. Najpierw poczułam pieczenie w wejściu pochwy a później znów to parcie na pęcherz.. Stosowałam jogurt naturalny, maść clotrimazolum ale to nic nie pomogło. Czuje parcie na pęcherz, przy oddawaniu moczu pojawiają mi się łzy w oczach. Po jakimś czasie przechodzi. Ciągnie się to od tygodnia. Dodam jeszcze, że goląc włosy łonowe jakiś tydzień temu, dzień po wyskoczyły mi białe wypryski w okolicach ud i oczywiście na wzgórku łonowym. Jestem na studiach, mam sesje, do gina kolejki ogromne. Co mi jest i jak temu zaradzić, pomożecie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Bardzo wstydliwy problem..
Niestety radzę iść do lekarza. Znaleźć takiego do którego kolejek nie ma i pędzić jak najprędzej.
![]() A te wyspryski to normalna rzecz - podrażnienie skóry maszynką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
To sobie weź notatki i ucz się u gina w kolejce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To ewidentnie wygląda na zapalenie pęcherza. Musisz iść do lekarza no i na razie zachować wstrzemięźliwość :P
''Są ludzie, z którymi od pierwszej chwili znajdujesz wspólny język. A potem bez względu na upływ czasu, dzielące was kilometry albo dni milczenia wystarczy, jedno spojrzenie i znów rozumiecie się bez słów.'' — Mia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Kup sobie w aptece Urofuraginum (jest bez recepty) i zażywaj zgodnie z ulotką. Przejdzie. Masz typowe objawy 'choroby miodowego miesiąca'
![]() Twój układ moczowo-płciowy musi się 'przyzwyczaić' do bakterii Twojego partnera i do łomotu jaki dostaje podczas seksu ![]() Białe kropki po goleniu, to zapalenie okołomieszkowe. Zasypuj skórę talkiem albo pudrem do intymnej pielęgnacji, np. Alkaginem: http://www.aptekagalen.pl/alkagin-pu...-intymnej-100g I smaruj zmiany parę dni Cltorimazolem. Powinno pomóc. I pamiętaj żeby za każdym razem do golenia używać nowej maszynki. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-02-17 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Na zapalenie pęcherza podstawą są leki , dodatkowo warto łykać witaminę C, żurawina też wspomaga wyleczenie tego. Ciepła kąpiel przynosi pewną ulgę. Warto zwrócić uwagę na noszoną wtedy bieliznę, najlepsze są zwykłe bawełniane majtki. Powinno się sporo pić i zadbać o ciepłe ubranie , odsłonięte nerki nie są najlepszym pomysłem. I nie ignorować czekając aż samo przejdzie, bo może to mieć konsekwencje dla zdrowia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie ma się co śmiać - znajomej lekarz ginekolog zalecił myć się jogurtem naturalnym...
Uważam, że uwaga o Bravo w następnym poście również była nie na miejscu... Śmiać to się należy jak ktoś myśli, że płyny do higieny intymnej to takie cudowne środki (przynajmniej większość z nich) - wiele zawiera np SLS - silny chemiczny składnik myjący (choćby taki Lactacyd), składniki perfumujące itd.
A dziś Cię kocham o całe wczoraj mocniej! K. ![]() ![]() Edytowane przez agatak87 Czas edycji: 2015-02-17 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Racja. Te płyny, żele i pianki to w większości straszna kicha. Zdrowym osobom może bardzo nie szkodzą, ale wrażliwcom skłonnym do podrażnień i infekcji potrafią zrobić konkretne kuku.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5028254 2]Kup sobie w aptece Urofuraginum (jest bez recepty) i zażywaj zgodnie z ulotką. Przejdzie. Masz typowe objawy 'choroby miodowego miesiąca'
![]() Twój układ moczowo-płciowy musi się 'przyzwyczaić' do bakterii Twojego partnera i do łomotu jaki dostaje podczas seksu ![]() Białe kropki po goleniu, to zapalenie okołomieszkowe. Zasypuj skórę talkiem albo pudrem do intymnej pielęgnacji, np. Alkaginem: http://www.aptekagalen.pl/alkagin-pu...-intymnej-100g I smaruj zmiany parę dni Cltorimazolem. Powinno pomóc. I pamiętaj żeby za każdym razem do golenia używać nowej maszynki.[/QUOTE] Uwielbiam ! Urofuraginum już zakupione ![]() ![]() A takiego "miodowego miesiąca" nie życzę nikomu.. ![]() Dzięki wszystkim za odpowiedź ! PS. Jogurt naturalny, a raczej okłady z niego (tylko broń Boże nie prosto z lodówki) przyniosą ulgę wszelkim podrażnieniom i zmianom grzybiczym. Polecane przez moją mamę i lekarzy, nie Bravo ![]() Buziak ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
zapalenie pęcherza na bank. Na początku miałam tak samo po każdym stosunku z moim mężem. Przeszło jak zaczęłam się po stosunku wysikiwać, choćby mi się nawet nie chciało to idę się zmusić na te parę kropelek. Później się dobrze podmyć i od dawna nie miałam już tego problemu z pęcherzem. kup w aptece coś na pęcherz z żurawiną, mi pomogło. Zrób sobie nasiadówki w misce z ciepłą wodą i rumiankiem. Współczuje bo wiem jaki to ból
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.