|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomocy przy załatwianiu !!
Witam wszystkie Mamy i przyszłe Mamy. Jestem w 2 miesiącu ciąży , mam 20 lat, kończę szkołę i chciałabym iść do Liceum uzupełniającego, ale nie wiem czy dostanę jakieś pieniążki od Państwa . Nie chodzi tu o wyłudzanie tylko o pomoc żeby dzidziusiowi niczego nie zabrakło. Razem z partnerem nie mamy ślubu, na razie nie planujemy. Ale teraz pytanie . Jakie pieniądze mi się należą po urodzeniu dziecka ? Czy mam szansę na zasiłek macierzyński ? Dziękuję za pomoc z góry .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy przy załatwianiu !!
Po urodzeniu dziecka jeśli zarejestrujesz się jako bezrobotna przez 12 miesięcy 1000 z ośrodka pomocy rodzinie. No i jeśli wasz dochód w sumie nie przekroczy 800 zł na osobe to 500+ na dziecko pewnie do września 2017.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
A jeśli będziesz gdzieś ubezpieczona / zatrudniona, to dostaniesz jednorazowo 1000zł becikowego.
W ogóle po temacie myślałam, że chodzi o ciążowe zaparcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A ja myślałam, że chodzi o pomoc maluchowi w przedszkolnym kibelku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;61542706]A jeśli będziesz gdzieś ubezpieczona / zatrudniona, to dostaniesz jednorazowo 1000zł becikowego. W ogóle po temacie myślałam, że chodzi o ciążowe zaparcia ![]() Haha, nie nie , nie chodziło o ciążowe zaparcia :P ale nic się nie stało, w końcu taki dziwny nagłówek :P No właśnie, będę musiała gdzieś się ubezpieczyć, coś pokombinuję może przyjdzie coś na myśl ![]() Edytowane przez Najeczka3 Czas edycji: 2016-06-11 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.