|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
znawczynie:czyżby wyszedł nowy filtr Biodermy?
Witam,
przegrzebałam fora, by znaleźć odpowiedź na to pytanie, i nic, zatem ryzykuję, zakładając ten wątek. Otóż przygotowywuję się kosmetykowo do złuszczania Easy peelem. Chciałam zaopatrzyć się więc w wysoki filtr, niezbędny po kuracji. Zebrałam opinie na wizażu, padło na BioDerma, Photoderm MAX Fluide SPF 100 do cery mieszanej. Zaszłam dziś do apteki, a pani mi mówi: nie ma takiej, jest nowa seria. Nazwa ta sama,Photoderm MAX Fluide, z tym że SPF 50+, i kolor opakowania wściekle pomarańczowy, i pani twierdzi, że wyższego filtra już nie ma w tej nowej serii. Usiłowałam porównać skład tego specyfiku z tym zamieszczonym na wizażu, ten nowy fluid ma ciut więcej składników. Powoli głupieję, wie ktoś coś o tym? Jest sens polować na tę "starą" Biodermę SPF 100? I najważniejsze: czy taki filtr 50+ mi wystarczy do ochrony złuszczonej buzi? ![]() Z góry dzięki za odpowiedzi! PS. Byłam na stronie Biodermy, tam nic nie ma o tej pomarańczowej serii, nawet w nowościach, no a ja dziś w aptece całą półkę taką widziałam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: znawczynie:czyżby wyszedł nowy filtr Biodermy?
Witaj.
Chodzi o to, że nastąpiła zmiana oznaczeń na produktach z filtrami. Wg nowych oznaczeń filtr o spf wyższym niż 50 oznacza się spf 50+. Nie można już stosować oznaczeń spf 60 czy spf 100. Jest to więc ten sam produkt, tylko z oznaczeniem spełniającym wymogi obowiązujących przepisów. Kupuj śmiało, filtr ten wystarczy do ochrony złuszczanej buzi ![]() Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości co do filtrów, zajrzyj proszę na wątek "do filtromaniaczek" Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo chocolatko
![]() Takiej informacji właśnie potrzebowałam. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypominam jeszcze o nakładaniu na buzię przepisowej ilości, tj. 2 ml ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.